معاون حملونقل وزارت راهوشهرسازی وعده داد با برقراری پروازهای فوقالعاده مشکل زوار حل شود
گروه اقتصادی: برخی مشکلات به وجود آمده بر اثر ازدحام مسافران و زوار در فرودگاه امام خمینی (ره) سبب شد تعدادی از پروازهای اربعین با تأخیر چندساعته مواجه شود، البته طبق اظهارنظر معاون حملونقل وزارت راهوشهرسازی ۳ مشکل ویزا، بلیت و توان فرودگاه نجف علت تأخیر و بینظمی و حتی لغو برخی پروازهای داخلی و عراقی اربعین است. بر اساس گزارشهای منتشرشده بسیاری از مسافران از تأخیرهای چندساعته شکایت دارند. شهرام آدمنژاد در ارتباط با بینظمی سفر زائران در پروازهای ایران و عراق افزود: شب گذشته با ورود ۱۸۰۰ مسافر به فرودگاه حجم زیادی از زوار اربعین بدون بلیت و ویزا خواستار خروج از کشور شدند. یکی از مشکلات، حضور افرادی بود که بلیت نداشتند. برخی مراجعهکنندگان نیز ویزا نداشتند. معاون حملونقل وزارت راهوشهرسازی گفت: سفر همه کسانی که بلیت و ویزا دارند، بدون مشکل انجام میشود. وی گفت: با پروازهای فوقالعادهای که گذاشتهایم مشکل رفت تا امشب حل میشود. آدمنژاد از برنامهریزیهای انجام شده برای بازگشت زمینی زائران اربعین از عراق خبر داد. قرار است سازمان راهداری و حملونقل جادهای، ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای سفر بازگشت زائران تعبیه کند.
* سرگردانی زائران اربعین از آژانس هواپیمایی تا گیت فرودگاه
با گذشت ۶ روز از آغاز پروازهای اربعین به کشور عراق به مقصدهای نجف و بغداد، فروش بلیت با مشکلات مختلفی روبهرو شده است؛ از نبود بلیت در سایتهای خرید و فروش آنلاین بلیت هواپیما تا صفوف طولانی مقابل آژانسهای مسافرتی برای تهیه بلیت با نرخ مصوب سازمان هواپیمایی!
حسن خوشخو، مدیرکل دفتر نظارت بر شرکتهای هواپیمایی و آژانسهای مسافرتی با بیان اینکه پروازهای اربعین از بازه زمانی ۲۸ شهریور تا ۱۰ مهر برنامهریزی شده و امسال دولت عراق صرفا پذیرش مسافر را از طریق هوایی انجام میدهد و شرایطی را مشخص کرده است، افزود: عمدهترین شرایط کشور عراق برای سفر اربعین امسال گرفتن ویزا در تهران، تزریق ۲ دوز واکسن کرونا و انجام تست پیسیآر ۷۲ ساعت قبل از پرواز است.
بعد از یک سال ممنوعیت سفر اربعینی برای زائران ایرانی، امسال عراق با ورود 60 هزار زائر ایرانی در ایام اربعین حسینی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی موافقت کرده و در ادامه این موافقت، مسؤولان کشورمان به انجام تدارکات لازم سفر به این کشور برآمدند اما این تدارکات به نحو احسن انجام نشد و همین موضوع منجر به سردرگمیهای مختلفی برای این میزان از زائران کشورمان شده است.
بعد از اینکه زائران ایرانی برای خرید بلیت به سایتهای هواپیمایی مراجعه کردند، در روزهای نخست با قیمتهای نجومی شرکتهای هواپیمایی خارجی مواجه شدند، نرخهایی که از 15 میلیون تومان آغاز و تا 45 میلیون تومان نیز میرسید. بعد از اینکه این موضوع توسط رسانهها بارها اعلام شد، سازمان هواپیمایی لیستی را تحت عنوان فروش حضوری بلیت اربعین برای مسافران منتشر کرد که شامل شهرهای مختلفی از جمله تهران، اصفهان، شیراز و تبریز و چند شهر دیگر بود اما سردرگمی مسافران این سفر پایان نگرفت، چرا که دیدهها و شنیدهها حاکی از آن است که با مراجعه به دفاتر فروش بلیت، صفوف خرید برای تهیه بلیت وجود دارد و در این بین خطری با نام کرونا جان بسیاری از همین مسافران و سایر مردم را نیز تهدید میکند. بعد از صحبت با چند تن از مسافرانی که موفق به خرید بلیت نبودند به این سوال رسیدیم که چرا در شرایط فعلی کشورها که تلاشها برای کاهش میزان مبتلایان به کرونا و همچنین غیرحضوری شدن بسیاری از خدمات افزایش پیدا کرده است، فروش بلیت به صورت حضوری در حال انجام است؟
هر چند بسیاری از شرکتهای هواپیمایی ایرانی نیز در فروش بلیت هواپیما تردید یا تعلل دارند و شنیدهها حاکی از آن است که تمایلی به فروش بلیت با این نرخ نداشتند اما با همین منوال سازمان هواپیمایی تاکید کرده است که باید بلیت به صورت دوطرفه با نرخ مصوب (5 میلیون تومان) به مسافران عرضه شود.
همچنان موضوع فروش بلیت از مشکلات اصلی زائران اربعین است؛ زائرانی که نه تنها به صورت آنلاین بلکه به صورت حضوری هم در خرید بلیت هواپیما با مشکل مواجه هستند!
اما این مشکلات به خرید بلیت ختم نمیشود و فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) شاهد تعداد زیادی از زائرانی است که به علت تأخیر در پرواز در گیتهای مسافری سرگردان هستند و بعضا در این مکان به خواب رفتهاند!