مراسم پرشور جاماندگان اربعین با راهپیمایی 17 کیلومتری عاشقان اباعبدالله در تهران برگزار شد
سراسر ایران دیروز در عزای اربعین حضرت سیدالشهدا علیهالسلام سیاهپوش بود. در تهران نیز دلدادگان اباعبدالله(ع) و ارادتمندان مکتب عاشورا با رعایت پروتکلهای بهداشتی و به تأسی از پیادهروی بزرگ کربلا، با حضور پرشور خود در مراسم مردمی جاماندگان اربعین حسینی، مسیر 17 کیلومتری از میدان امام حسین(ع) تهران تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) را راهپیمایی کردند.
به گزارش «وطنامروز»، با آنکه امسال همچون سال گذشته به دلیل شیوع بیماری «کووید-19» مراسم پیادهروی اربعین در عراق با محدودیت انجام و مجوز زوار ایرانی فقط از طریق حملونقل هوایی ارائه شد اما خیلی از عاشقان اباعبدالله و یاران باوفایش از چند روز مانده خود را به حوالی مرزهای ورود به عراق - مهران و شلمچه- رسانند تا به مراسم پیادهروی اربعین حسینی بپیوندند. در چنین شرایطی برخی توانستند با عبور از مرز در مراسم اربعین حسینی شرکت کنند اما از طرفی تهران نیز دیروز همزمان با اربعین حسینی شاهد راهپیمایی جاماندگان بود.
این مراسم از ساعت 7 صبح دیروز از مبدا میدان امام حسین(ع) در تهران به سمت حرم شاه عبدالعظیم حسنی در شهر ری برگزار شد و شمار زیادی از شهروندان تهرانی با حضور در این راهپیمایی ارادت خود را به سید و سالار شهیدان نشان دادند. در این مسیر طولانی علاوه بر خدماترسانی و پذیرایی از راهپیمایان، واکسیناسیون نیز در برخی مناطق مسیر پیادهرویکنندگان اربعین حسینی انجام میشد. حملونقل شهری نیز دیروز نقش بسزایی در تسهیل امور جاماندگان اربعین حسینی ایفا کرد. راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی امسال در شرایطی در تهران برگزار شد که عراق تنها مجوز حضور 60 هزار نفر در این مراسم معنوی را صادر کرده بود که در ادامه با رایزنیهای صورتگرفته از سوی سازمان حج و زیارت، در نهایت 80 هزار نفر از هممیهنانمان در این مراسم روحانی حضور یافتند.
در همین حال دبیر ستاد مرکزی اربعین دیروز با اشاره به اینکه 60 درصد زائران حاضر در عراق از مرز زمینی بازمیگردند، از آمادگی 14 ایستگاه پروازی و 2 مرز زمینی برای پذیرایی از زوار خبر داد و گفت: تصمیم درباره انجام تست PCR بر عهده وزارت بهداشت است. از آنجا که سهمیه ایران در ایام اربعین از سوی عراق ۶۰ هزار نفر اعلام شد همه زائران باید به صورت هوایی به عراق سفر میکردند اما با توجه به حضور جمعی از عاشقان زیارت اربعین در مرزهای زمینی، برخی مشتاقان از مرزهای مهران و شلمچه به عراق سفر کردند. علاوه بر این، قبل از اعزام زائران اربعین، مسؤولان از انجام تست PCR از همه زائران پس از ورود به کشور خبر دادند که اکنون به نظر میرسد این اقدام لغو شده و فقط قرار است تیم درمانی و پزشکی وزارت بهداشت در مرزهای زمینی و هوایی زائران را از نظر ظاهری بررسی کرده و در صورت مشاهده فرد مشکوک به کرونا از آنها آزمایش بگیرند.
احمد محمدیفر، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره تست PCR از زائرانی که به کشور بازمیگردند، گفت: ابتدا قرار بود عراق از زائران تست کرونا را در فرودگاه بگیرد که با توافق صورتگرفته این امر حذف شد و وزارت بهداشت اعلام کرد آزمایش PCR زائران را در مبادی ورودی به کشور میگیرد اما اکنون با توجه به حجم بالای زائران به هنگام بازگشت، تصمیم درباره انجام تست کرونا از زائران برعهده کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین و ستاد مبارزه با کرونا خواهد بود. وی با بیان اینکه حتی درمان زائران اربعین چند روز بعد از ورود هم در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: با توجه به شیوهنامههای بهداشتی، قرار است کنترل سلامت زائران در ورودیهای کشور انجام شود و حتی اگر زائری مشکوک به کرونا بود و به منزل هم بازگشت مراحل درمان او پیگیری شود.
وی با بیان اینکه ما بازگشت زائران اربعین را از عصر روز دوشنبه پیشبینی کردهایم، به فارس گفت: آمادگیهای لازم برای پذیرایی از زائران اربعین ایجاد شده و نهتنها ۱۴ ایستگاه پروازی، بلکه مرزهای شلمچه و مهران نیز به عنوان مرزهای بازگشت زائران اربعین مهیا هستند. وی با اشاره به اینکه امسال قرار بود فقط مرز مهران برای بازگشت زائران آماده شود، افزود: با توجه به اینکه برخی زائران از شهرهای جنوبی هستند، پیشبینی شد برای کاهش مسیر زائران، مرز شلمچه نیز برای بازگشت زوار باز شود. وی با اشاره به اینکه پیشبینی میکنیم حدود ۶۰ درصد زائران اربعین از مرز زمینی بازگردند، خاطرنشان کرد: در مرزهای مهران و شلمچه ناوگان حملونقل برای جابهجایی زائران پیشبینی شده است و تا دهم مهرماه خدماتدهی به زائران اربعین در این مرز ادامه دارد. دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه ۴۰ درصد زائران به صورت هوایی به کشور بازمیگردند، گفت: در ایستگاههای پروازی نیز امکانات برای زائران تدارک دیده شده؛ همچنین قرار است تیم وزارت بهداشت برای بررسی سلامت زائران در ایستگاههای پروازی و ۲ مرز مهران و شلمچه مستقر شوند.
* هیچ زائر اربعین مشکوک به «کووید-۱۹» نداریم
تاکنون گزارشی از بیماری کرونای زائران ایرانی ارائه نشده است. رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه هیچ یک از زائران ایرانی اربعین مشکوک به بیماری «کووید-۱۹» در مراکز درمانی در عراق نبودهاند، گفت: تعداد افراد بیمار نسبت به جمعیت زائران در عراق که تاکنون به دلیل برخی بیماریها به مراکز درمانی مراجعه کردهاند، بسیار اندک است. علیرضا رشیدیان افزود: بر اساس برآوردها تاکنون در مجموع بیش از ۸۰ هزار زائر ایرانی وارد عراق شدهاند و ۶ هزار نفر نیز به کشور بازگشتند و از فردا (امروز سهشنبه) نیز روند بازگشت زائران شتاب بیشتری میگیرد.
وی درباره بلیتهای هوایی نیز با بیان اینکه یکی از الزامات عراق اعزام زائران به صورت هوایی بود، افزود: در این میان عراقیها درخواست مطرح شده برای بازگشت زائران از مرز زمینی مهران را پذیرفتند.
رشیدیان افزود: برای اعزامها به صورت هوایی، سازمان هواپیمایی همکاری لازم را داشت و تلاش شد با قیمت مناسبی بلیت به زائران عرضه شود اما طی روزهای نخست بروز برخی تخلفات در حوزه حملونقل هوایی موجب سردرگمی و نارضایتی زائران شد که موضوع پیگیری و رسیدگی شد و بر اساس اعلام مسؤولان دستگاههای متولی با قانونشکنان به طور قطع برخورد میشود. وی درباره علت بسته بودن مرزهای زمینی هم توضیح داد: این موضوع از سوی کشور عراق مطرح شد و اعلام کرد اجازه تردد از مرزهای زمینی داده نمیشود و همچنان هم بر موضع بسته بودن این مرزها تاکید دارد و میگوید توافق ما برای بازگشت زائران آن هم فقط از مرز مهران است. وی گفت: وقتی میتوانیم بگوییم زائران ما به مرزها مراجعه کنند که بدانیم امکانات و زمینه برای ورود توأم با عزت، کرامت، سلامت و امنیت فراهم است اما در وضعیت کنونی این شرایط مهیا نیست و از مردم میخواهیم به هیچوجه به مرزهای زمینی مراجعه نکنند.
وی ادامه داد: شاهدیم این فشارها و ازدحامها برای بازشدن مرز بر خلاف توافق، منجر به مجروح شدن ۳۶ نفر و فوت یک نفر یا حرکت به سوی مرزهای غیرقانونی و رفتن روی مین و بروز حوادثی از این دست میشود، از این رو توصیه اکید میکنیم مردم به سوی مرزهای زمینی نروند. وی درباره بازگشایی موقت مرزها در روز گذشته و امروز (سهشنبه) هم گفت: برخی کامیونهای موکبداران برای تردد به خاک عراق دچار مشکل شده بودند و از سویی برخی دارندگان ویزا برای عزیمت به مرزهای زمینی مراجعه کرده بودند که مسؤولان کشور میزبان تعدادی از این افراد را پذیرش کرده و تردد کامیونها را نیز تسهیل کردند.
رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه هماکنون مرزهای زمینی بسته است، گفت: فقط مرز زمینی مهران برای بازگشت زائران باز خواهد بود. رشیدیان بیان کرد: در مرز مهران نیز امکانات لازم از سوی کمیته بهداشت، نقل و تغذیه فراهم میشود تا زائران بتوانند به سهولت به مقاصد و شهرهای خود بازگردند. وی افزود: از فردا (امروز سهشنبه) نیز نیروهای بهداشت و درمان و عدهای از راهنمایان زائر به مرز مهران عزیمت میکنند تا شرایط لازم برای زائران را فراهم آورند، ضمن اینکه تست «PCR» از مسافران بازگشتی در مبادی فرودگاهی و نیز مرز مهران انجام میشود تا سلامت زائران ما تامین شود.