printlogo


کد خبر: 238717تاریخ: 1400/7/10 00:00
مانور قدرت پیونگ یانگ با آزمایش سومین موشک طی یک ماه اخیر
آزمایش‌های موشکی جدید کره‌شمالی

منابع رسمی کره‌شمالی، از آزمایش موشکی بامداد جمعه، درست یک روز پس از نشست شورای امنیت درباره این کشور پشت درهای بسته خبر دادند. این اقدام با واکنش حاکی از نگرانی وزارت خارجه ایالات متحده مواجه شد. خبرگزاری رسمی کره‌شمالی (KCNA)، دیروز از آزمایش موشک‌های ضدهوایی جدید توسط «آکادمی علوم دفاعی» این کشور خبر داد که سازمانی برای ساخت تسلیحات نظامی است. این خبرگزاری، آزمایش موشک ضدهوایی اخیر را «یک موفقیت مهم در موضوع مطالعه و توسعه انواع سیستم‌های موشکی ضدهوایی آینده‌نگر» توصیف کرده است که با هدف تایید عملکرد پرتابگر، رادار و خودروهای فرماندهی نبرد و همچنین تایید عملکرد رزمی موشک انجام شده است. پرتاب این موشک که جدیدترین اقدام تسلیحاتی پیونگ یانگ در بحبوحه معطل ماندن گفت‌وگوهای خلع سلاح هسته‌ای میان آمریکا و کره‌شمالی محسوب می‌شود، درست ۳ روز پس از ادعای این کشور نسبت به آزمایش موشک‌های مافوق صوت(هایپر سونیک) و در بحبوحه مذاکرات میان واشنگتن و سئول درباره بحران هسته‌ای شبه‌جزیره کره صورت می‌گیرد. خبرگزاری رویترز احتمال داده «کیم جونگ اون»، رئیس جمهوری خلق کره (کره‌شمالی) در محل آزمایش موشکی روز جمعه حضور نداشته و به جای او، «پاک جونگ چون»، یکی از اعضای حزب حاکم بر آن نظارت کرده است. این چهارمین دور آزمایش‌های تسلیحاتی کره‌شمالی در هفته‌های اخیر است که به دنبال ۶ ماه توقف، اوایل سپتامبر از سر گرفته شده بود. کره‌شمالی علاوه بر این موشک ضدهوایی به تازگی یک موشک جدید مافوق صوت، یک موشک کروز پیشرفته و یک موشک بالستیک را که از قطار پرتاب شد، آزمایش کرد و کارشناسان می‌گویند این آزمایش‌ها نیز نشان‌دهنده توانایی کره‌شمالی در حمله به اهدافی در کره‌جنوبی و ژاپن است که هر دو از متحدان اصلی آمریکا در منطقه محسوب می‌شوند و میزبان شمار قابل توجهی از نظامیان آمریکایی هستند. پیش از این «اون» ضمن رد پیشنهاد آمریکا برای مذاکرات مجدد اما بدون پیش‌شرط، گفته بود خطوط ارتباطی با سئول را برای نشان ‌دادن تمایل پیونگ‌یانگ جهت ایجاد صلح در شبه‌جزیره کره، بازسازی می‌کند. دیپلماسی هسته‌ای پیونگ یانگ و واشنگتن اوایل سال ۲۰۱۹ میلادی تا حد زیادی به بن‌بست رسید. 
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا دیروز با اشاره به آزمایش‌های تسلیحاتی کره‌شمالی گفته اقدامات پیونگ‌یانگ به افزایش بی‌ثباتی منجر می‌شود. او در حاشیه گفت‌وگوهای ایالات متحده- اتحادیه اروپایی در شهر پیتسبورگ گفت: «ما درباره این موارد نقض مکرر قطعنامه‌های شورای امنیت که بستر را برای بی‌ثباتی و ناامنی فراهم می‌کند نگران هستیم». البته بلینکن ضمن این ادعا که آمریکا نمی‌تواند ادعای کره‌شمالی مبنی بر آزمایش یک موشک جدید «هایپرسونیک» به نام «هواسونگ-۸» را تأیید کند، افزود واشنگتن در حال ارزیابی آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی است «تا بفهمیم دقیقا چه کاری انجام داده‌اند و از چه فناوری‌ای استفاده کرده‌اند». 
با این حال برخی مراکز نظارتی روسی، نتایج آزمایش این نوع از موشک‌های فوق صوت کره‌شمالی را مثبت قلمداد کرده‌اند، اگر چه اعلام کرده‌اند همچنان مهم‌ترین معضل این موشک‌ها، کمبود سوخت اختصاصی برای آنهاست. در حال حاضر تنها روسیه به فناوری موشک‌های هایپرسونیک مجهز شده که رهگیری و انهدام آنها توسط سامانه‌های پدافندی غیرممکن است.
در سال‌های اخیر کره‌شمالی از دریای ژاپن برای آزمایش تعدادی موشک بالستیک کوتاه‌برد جدید استفاده کرده اما این کشور اخیرا از موشک جدیدی که از واگن قطار شلیک شده است نیز رونمایی کرد که هدف آن افزایش قابلیت بقا در پی حمله یک کشور دیگر است. پیش از این نیز «کیم سونگ» نماینده کره‌شمالی در سازمان ملل با تاکید بر حق این کشور برای انجام آزمایش‌های موشکی گفت پیونگ‌یانگ هیچ قصدی برای استفاده از این فناوری‌ها علیه هیچ کشوری ندارد. آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان نخستین آزمایش اتمی کره‌شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره‌شمالی وضع کرده‌اند. کره‌شمالی به‌ رغم این تحریم‌ها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است. کره‌شمالی می‌گوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگ‌یانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد. 

Page Generated in 0/0074 sec