افرادی که توانایی مراجعه به مراکز تزریق واکسن کرونا را ندارند، با ثبتنام در سامانه vaccine.sbmu.ac.ir توسط نیروهای امدادی و بهداشتی در منزل واکسینه میشوند. به گزارش «وطنامروز»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه محدودیتها برای افرادی که ۲ دوز واکسن تزریق میکنند برداشته میشود، گفت: خوشبختانه واکسن کرونا به وفور تامین شده و بالای ۸۰ میلیون دوز واکسن به کشور وارد شده و بیش از ۵۴ میلیون دوز واکسن تزریق شده و امیدواریم به سرعت به پوشش حداقل ۷۰ درصد برسیم. دکتر بهرام عیناللهی در حاشیه دیدار با تعدادی از خانوادههای شهدای شهرستان بهمئی که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم ایران در واکسیناسیون علیه کرونا بتواند در دنیا در جایگاه بالایی قرار گیرد و خوشبختانه از نظر تزریق واکسن کرونا، از برخی کشورها پیش افتادهایم و انتظار داریم با واکسیناسیون کامل و رعایت پروتکلها حتی پس از تزریق 2 دوز واکسن، شاهد کنترل بیماری کرونا باشیم. وی افزود: واکسیناسیون به تنهایی عامل کنترل بیماری نیست، بلکه به کاهش میزان ابتلا و مرگومیر بیماران «کووید-۱۹» کمک میکند و بعد از واکسیناسیون نیز پروتکلهای بهداشتی باید کماکان رعایت شود. عیناللهی با بیان اینکه سرعت واکسیناسیون در کشور مناسب است و از آن رضایت داریم، گفت: از دانشگاههای علوم پزشکی خواستهایم برای واکسیناسیون برخی افراد ناتوان یا دارای مشکل، اقدام کنند و برای این منظور شماره تماس یا راههای ارتباطی برای ثبت اطلاعات این افراد وجود داشته باشد تا واکسیناسیون خانه به خانه در کشور اجرا شود.
وی افزود: امروز خوشحالیم که با تامین گسترده واکسن که حاصل تلاشهای گسترده رئیسجمهور و ارکان دولت بود، روند واکسیناسیون در کشور شتاب گرفته و تا امروز بیش از ۵۴ میلیون دوز واکسن تزریق شده، در حالی که از ابتدای واکسیناسیون تا تیرماه، فقط ۵ میلیون دوز واکسن در ایران تزریق شده بود. وزیر بهداشت تاکید کرد: روند واکسیناسیون با کمک و مشارکتهای مردمی، تقویت شد و اعتقاد داریم هر حرکتی، مردمی باشد قطعا به موفقیت میرسد و شاهدیم شور و هیجان فراوانی بین مردم و نیروهای داوطلب برای کمک به تسریع واکسیناسیون شکل گرفته است. هفته گذشته 2/8 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد که این به اندازه جمعیت یکیدو کشور منطقه است. وزیر بهداشت با اشاره به سفر رئیسجمهور و جمعی از اعضای دولت در دومین سفر استانی خود به یک استان محروم دیگر گفت: در شهرستانی مانند بهمئی، مردم مسائل و مشکلات فراوانی دارند و هدف دولت، رفع محرومیت است. در نشست شورای اداری شهرستان بهمئی، مشکلات عمده این شهرستان از سوی مسؤولان و نماینده مردم در مجلس مطرح شد که عمده مشکل این شهرستان مربوط به حوزه آب شرب، راههای دسترسی و اشتغال بود. این مشکلات در جلسه شورای اداری استان کهگیلویهوبویراحمد با حضور رئیسجمهور نیز مطرح و درباره آن تصمیمگیری میشود. وی گفت: تکمیل و راهاندازی بیمارستان شهرستان بهمئی در دستور کار است و تاکنون ساخت این پروژه عمرانی حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بخش قابل توجهی از تجهیزات پزشکی مورد نیاز آن نیز تامین شده و امیدواریم بزودی عملیات ساخت، تکمیل و راهاندازی این مرکز درمانی انجام شود.
* ۳۷۴ شهر در وضعیت زرد و نارنجی
آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» همچنان زیر 400 نفر در روز است. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳۵ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۰ هزار و ۶۶۳ نفر رسید.
بر این اساس از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر جمعه ۹ مهرماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۴ هزار و ۵۲۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲۱۲۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۲۳۵ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۰ هزار و ۶۶۳ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۵۳ هزار و ۵۵۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۸۴۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار و ۷۸۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در حال حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۹۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۶ شهر در وضعیت زرد و ۵۸ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
* کسانی که واکسن میزنند 5 برابر کمتر در خطر ابتلا به کرونا قرار میگیرند
بیماری «کووید-19» در کشور در حال افول است، بنابراین کسانی که واکسن نزدهاند باید برای تزریق در اسرع وقت به مراکز تجمیعی مراجعه کنند. رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از راهاندازی سامانهای جدید و اعزام واحدهای سیار واکسیناسیون به در منازل افراد ناتوان در تهران خبر داد و با توجه به شرایط مطلوب واکسیناسیون و کاهش آمار بیماری کرونا در تهران تاکید کرد: از نظر علمی بهترین زمان برای انجام واکسیناسیون همین الان است که در شرایط افول بیماری قرار داریم. علیرضا زالی با اشاره به فعالیت ۱۹ مرکز واکسیناسیون شبانهروزی و سایر مراکز تجمیعی، به همه شهروندان تهرانی که تاکنون برای دریافت واکسن اقدام نکردهاند توصیه کرد در اسرع وقت برای دریافت واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. به گفته وی بر اساس مطالعات، افرادی که واکسن میزنند ۵ برابر کمتر در خطر ابتلا به کرونا، ۲۹ برابر کمتر در خطر بستری در بیمارستان به عنوان بیمار بدحال و ۱۱ برابر کمتر در خطر مرگ قرار دارند. این در حالی است که ۹۰ درصد بیمارانی که به دلیل شدت بیماری کرونا بستری میشوند، واکسن نزدهاند.
زالی همچنین از واکسیناسیون بیش از ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی تا صبح دیروز خبر داد و گفت: ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر آنان هر دو دوز را دریافت کردهاند. به گفته وی با افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون، زمینه دسترسی آسان همشهریان به واکسن فراهم شده اما تعدادی از همشهریان متاسفانه هنوز برای دریافت واکسن مراجعه نکردهاند و توصیه کرد این شهروندان تهرانی به نزدیکترین پایگاه واکسیناسیون برای دریافت واکسن مراجعه کنند. به گفته زالی از جمعیت ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان تهران تقریبا حدود ۷۰ درصد آنان دوز اول واکسن را دریافت کردهاند که امید است در روزهای آتی این روند افزایش یابد.
***
آغاز صدور کارت واکسن دیجیتال به زبان فارسی و انگلیسی
مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت از آغاز صدور کارت واکسن دیجیتال به زبان فارسی و انگلیسی برای همه ایرانیان خبر داد. مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت از آغاز صدور کارت واکسن دیجیتال به زبان فارسی و انگلیسی برای همه ایرانیان خبر داد و اعلام کرد تمام افرادی که یک یا ۲ نوبت واکسن زدهاند میتوانند در سامانه salamat.gov.ir کارت واکسن دیجیتال فارسی خود را به رایگان دریافت کنند. برخی محدودیتها در زمینه مسافرت، حضور در اماکن آموزشی و ورزشی و محدودیتهای مشاغل و اصناف بزودی برای دارندگان کارت واکسن دیجیتال فارسی برداشته خواهد شد. همچنین افرادی که مسافرت خارج از کشور دارند نیز میتوانند از طریق همین سامانه کارت واکسن دیجیتال انگلیسی خود را به رایگان دریافت کنند. بنا بر اعلام کانال تلگرامی وبدا، در صورت مشاهده هر گونه اشکال در تاریخ یا نوع واکسن یا عدم ثبت یک یا ۲ نوبت واکسن، فرم «گزارش خطا در کارت واکسن دیجیتال» باید تکمیل شود.