printlogo


کد خبر: 238738تاریخ: 1400/7/10 00:00
اخبار

وزیر اقتصاد وعده داد
مهار گرانی با کنترل نوسانات نرخ ارز
وزیر اقتصاد گفت: برای کنترل افزایش قیمت‌ها اقداماتی از جمله کنترل نوسانات نرخ ارز از طریق افزایش فروش نفت و میعانات در دستور کار قرار گرفته است. 
احسان خاندوزی اظهار داشت: متاسفانه آمار افزایش بیش از ۳ درصدی متوسط قیمت‌ها در اقلام مصرفی خانوار در شهریورماه خبر بسیار ناخوشایندی است و این نرخ باید حتما در ماه‌های آینده کنترل شود. وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره دلایل این تورم گفت: بخشی از این تورم مربوط به افزایش قیمت ارز و همچنین فشار کسری بودجه در ماه‌های ابتدایی سال است که موجب برداشت بیش از اندازه از بانک مرکزی شد. وی افزود: سیاست اقتصادی با تاخیر، تاثیر خود را خواهد گذاشت و اگر دولت قبل با ۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه در 4 ماه نخست امسال از بانک مرکزی استقراض کرد، این موضوع خود را در ماه‌های ششم و هفتم نشان می‌دهد. خاندوزی گفت: دولت سیزدهم برای کنترل افزایش قیمت‌ها اقداماتی از جمله کنترل نوسانات نرخ ارز از طریق افزایش فروش نفت و میعانات را در دستور کار قرار داده است. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: همچنین برای تسهیل دسترسی به ارزهای بلوکه شده کشور در سایر کشورها تدابیری در روزهای اخیر اتخاذ شده است. وی گفت: درباره استقلال از بانک مرکزی نیز اقداماتی انجام شده و برخلاف 5 ماه ابتدایی سال، دولت سیزدهم در شهریور بدون یک ریال استقراض جدید از بانک مرکزی توانست بودجه خود را تامین کند و زودتر از پایان شهریور حقوق کارکنان دولت واریز شد. خاندوزی افزود: ما در ماه‌های ابتدایی سال، ۱۶ هزار میلیارد تومان تامین مالی از طریق فروش اوراق داشتیم که این رقم در یک ماه اخیر، به ۲۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. وزیر اقتصاد اضافه کرد: تداوم این اقدامات، می‌تواند کنترل تورم و کشیده شدن ترمز افزایش قیمت‌ها را در پی داشته باشد، هر چند ممکن است با چند ماه فاصله، تاثیر بگذارد. وی گفت: بویژه با تغییر لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، کمتر کسری بودجه خواهیم داشت و شاهد پایین آمدن سطح عمومی قیمت‌ها در ماه‌های آینده خواهیم بود. 
***
ثبت بدترین ماه اس‌اندپی از مارس ۲۰۲۰
سقوط سنگین داوجونز
سهام آمریکا در پایان معاملات آخرین روز سپتامبر (بامداد جمعه به وقت تهران) با سقوط سنگینی روبه‌رو شد و اس‌اندپی بدترین عملکرد ماهانه خود از مارس ۲۰۲۰ را به ثبت رساند. آنطور که سی‌ان‌بی‌سی گزارش داده است، میانگین صنعتی داوجونز 80.546 واحد یا 59/1 درصد سقوط کرد و به 92.843.33 واحد رسید. اس‌اندپی 19/1 درصد سقوط کرد و به ۴,۳۰۷‌۵۴ واحد بازگشت، در حالی که کامپوزیت نزدک 44/0 درصد افت کرد و در ۱۴,۴۴۸‌۵۸ واحد بسته شد. سقوط بازارهای سهام آمریکا در آخرین روز ماه سپتامبر در حالی اتفاق افتاد که این ماه از ابتدا، ماهی پرچالش برای بازارهای سهام بود. در این ماه اخبار مربوط به افزایش نرخ بهره، بالا رفتن تورم و احتمال سقوط بزرگ‌ترین شرکت ساختمانی چین، بازارهای سهام را به هم ریخت. اس‌اندپی ماه سپتامبر خود را با سقوطی 5/4 درصدی به پایان برد تا بدترین ماه خود از مارس ۲۰۲۰ که در آن تحت تأثیر پاندمی کرونا سقوطی سنگین را تجربه کرده بود را ثبت کند. همچنین این شاخص برای نخستین‌بار در سال جاری ۵ درصد پایین‌تر از رکورد تاریخی خود بسته شد. کامپوزیت نزدیک 3/5 درصد در این ماه سقوط کرد تا بدترین عملکرد ماهانه از مارس ۲۰۲۰ را داشته باشد؛ داوجونز با سقوطی 3/4 درصدی بدترین ماه ۲۰۲۱ خود را به ثبت رساند. 
***
بخشنامه جدید بانک مرکزی خطاب به واردکنندگان
بانک مرکزی در بخشنامه‌ای خطاب به واردکنندگان اعلام کرد در مجموع مهلت واردکنندگان واحدهای تجاری، از زمان خرید ارز تا خروج بار «11 ماه» است. واردکنندگان واحدهای تجاری از زمان خرید ارز ثبت سفارش خود، «یک ماه» مهلت ارسال حواله به فروشنده را دارند، بعد از واریز حواله، «6 ماه» مهلت ارسال اسناد به بانک عامل را دارند. پس از واریز حواله، مهلت ارسال اسناد برای خروج بار و رفع تعهد آن در بانک عامل، «یک ماه» است. در مجموع مهلت واردکنندگان واحدهای تجاری، از زمان خرید ارز تا خروج بار «8 ماه» است.
 واردکنندگان واحدهای تولیدی از زمان خرید ارز ثبت سفارش خود، «یک ماه» مهلت ارسال حواله به فروشنده را دارند. پس از واریز حواله «۹ ماه» مهلت ارسال اسناد به بانک عامل وجود دارد و بعد از واریز حواله، مهلت ارسال اسناد برای خروج بار و رفع تعهد آن در بانک عامل، «یک ماه» است. در مجموع مهلت واردکنندگان واحدهای تجاری، از زمان خرید ارز تا خروج بار «11 ماه» است. واردکنندگان واحدهای تولیدی ماشین‌آلات و تجهیزات، از زمان خرید ارز ثبت سفارش خود «یک ماه» مهلت ارسال حواله به فروشنده را دارند و پس از واریز حواله «24 ماه» مهلت ارسال اسناد به بانک عامل را دارند. پس از واریز حواله، مهلت ارسال اسناد برای خروج بار و رفع تعهد آن در بانک عامل، «یک ماه» است. در مجموع مهلت واردکنندگان واحدهای تجاری، از زمان خرید ارز تا خروج بار «26 ماه» است. 

Page Generated in 0/0070 sec