printlogo


کد خبر: 238774تاریخ: 1400/7/11 00:00
آبگرفتگی معابر و خسارت به زیر‌ساخت‌های شبکه برق سیستان‌وبلوچستان
توفان حاره‌ای در جنوب ایران

با وجود هشدار سازمان هواشناسی نسبت به توفانی شدن دریا و بارش‌های سیل‌آسا در پی ناپایداری جوی متأثر از پدیده چرخند حاره‌ای جنوب سیستان‌وبلوچستان، دیروز صبح توفان، شهرهای چابهار، کنارک، نگور، راسک و پلان را درنوردید و باعث آبگرفتی معابر، کوچه‌ها، ایجاد خسارات به زیرساخت‌های شهری و مراجعه برخی‌ به مراکز درمانی شد. به گزارش «وطن‌امروز»، هشدارهای سازمان هواشناسی درباره وقوع توفان در شهرهای جنوبی استان سیستان‌و‌بلوچستان مدارس برخی شهرها را تعطیل کرد و خیلی از ساکنان این منطقه نیز به جاه‌های امن پناه بردند. از طرفی همه ارگان‌های امدادی نیز به صورت آماده‌باش کامل درآمدند و با ایجاد اسکان اضطراری برای خیلی‌ها مانع بروز بحران احتمالی در این منطقه شدند. به گفته مسؤولان استانی، مخاطرات جوی مورد انتظار از توفان شامل بارش‌های شدید، رعدوبرق، تندبادهای شدید، سیلاب، بالاآمدن آب دریا و رودخانه‌های فصلی، افزایش ارتفاع موج و متلاطم شدن دریا است که باید مورد توجه قرار گیرد. البته مسؤولان طی ۲ روز گذشته تاکید کردند برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی توفان، شهروندان به هیچ عنوان برای عکاسی یا تفرج به سواحل نزدیک نشوند، چرا که در حال حاضر بهترین اقدام در خانه ماندن است و هیچ فعالیت دریایی نباید در جنوب استان انجام شود، چرا که برخی اثرات مخاطره‌آمیز این چرخند به احتمال زیاد شهرستان‌های چابهار، کنارک، دشتیاری، زرآباد، فنوج، قصرقند، سرباز، نیکشهر، جنوب ایرانشهر، بزمان، سراوان، سیب سوران و مهرستان را با شدت‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌دهد. در پی احتمال وقوع حوادثی چون بارندگی شدید و جاری شدن سیل و آبگرفتگی معابر، استاندار سیستان‌وبلوچستان از مردم خواست به توصیه‌های ایمنی و اطلاعیه‌هایی که از سوی ستاد بحران استان صادر می‌شود توجه کنند. حسین مدرس‌خیابانی اظهار کرد: هر چند امیدواریم بر اساس پیش‌بینی‌‌های هواشناسی، تداخل توفان‌های تابستانی منطقه سیستان از اثرات تخریبی توفند شاهین در شهرستان‌های جنوبی استان بکاهد اما لازم است تمام دستگاه‌های اجرایی و ستاد بحران استان برای برخورد با بدبینانه‌ترین شرایط جوی آماده باشند. وی افزود: در کنار آماده‌باش کامل دستگاه‌های اجرایی و خدماتی استان از مردم عزیز درخواست می‌کنیم به توصیه‌های ایمنی گوش کنند تا خدایی نخواسته با مشکل مواجه نشوند. 
 
* تخریب بخشی از زیرساخت‌های شبکه برق
طبق بررسی‌ها تاکنون تلفات جانی ناشی از توفان موسوم به چرخند حاره‌ای در جنوب کشور گزارش نشده و فقط2 لنج در پی وقوع توفان مذکور غرق شده‌اند و آبگرفتگی معابر در برخی شهرهای جنوبی اتفاق افتاده است. البته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان‌وبلوچستان نیز ضمن بیان اینکه توفان به زیرساخت‌های شبکه برق خساراتی وارد کرده است، گفت: ۱۳ مورد خسارت به شبکه توزیع برق شهرستان‌های چابهار، کنارک، نگور، راسک و پلان طی وقوع توفان حاره‌ای وارد شد. خلیل عوض‌زاده با بیان اینکه ۲۰ اصله پایه فشار متوسط و ضعیف برق تخریب شده است، گفت: پرسنل عملیاتی امور توزیع برق این مراکز جهت رفع خسارت و پایداری مجدد شبکه برق در منطقه حضور دارند و تمام پرسنل و تیم‌های عملیاتی توزیع برق سیستان‌و‌بلوچستان به حالت آماده‌باش کامل درآمده‌اند. وی ادامه داد: به دنبال هشدار سطح قرمز در پی وقوع توفان حاره‌ای، جهت مقابله با حوادث احتمالی همه نیروهای عملیاتی، کارکنان ستادی و شهرستانی در حالت آماده‌باش کامل قرار گرفته‌اند و تجهیزات لازم برای مقابله با حوادث احتمالی در نظر گرفته شده است. همچنین طی این هشدار، تمام مرخصی‌های پرسنل مراکز درگیر این اتفاق لغو شد و افرادی که در حال مرخصی بودند نیز به امور مربوطه بازگشتند. معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی سیستان‌و‌بلوچستان نیز درباره توفان حاره‌ای جنوب گفت: تحلیل آخرین خروجی نقشه‌های پیشیابی و تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد حرکت چرخند حاره‌ای شاهین متمایل به سواحل جنوب استان است به طوری که از جمعه تاکنون حدود 100 کیلومتر دیگر به سواحل ما نزدیک‌تر شده است. 
دوست‌محمد کلیم اظهار داشت: در حال حاضر چرخند حاره‌ای در نزدیک‌ترین فاصله به سواحل استان از زمان تشکیل قرار گرفته است که حدود 120 کیلومتر با بندرگوا‌در چابهار و کمتر از 200 کیلومتر با بندر چابهار فاصله دارد. وی افزود: از دیروز تاکنون زبانه‌های توفان وارد استان شده و در حال توسعه است که ضمن وزش بادهای شدید و گردوخاک، موجب وقوع بارش در حدود 20 ایستگاه هواشناسی و باران‌سنجی استان شده است. 
کلیم ادامه داد: تاکنون بیشینه بارش‌ها با مقدار 44 میلیمتر از بندر «بریس» گزارش شده است. پس از آن از ایستگاه‌های «بل ریمدان» و «نگور» در جنوب استان 5/26، « باهوکلات» دشتیاری 18، «کمبل سلیمان» چابهار 13 و شهر چابهار 11 میلیمتر گزارش شده است. وی افزود: وزش باد شدید و گردوخاک مخاطره دیگر متأثر از چرخند حاره‌ای شاهین است که سواحل جنوب شرق استان را درنوردید. 
 
* مراجعه ۵۲ نفر به مراکز درمانی زابل
وقوع توفان در شهرهای جنوبی سیستان‌وبلوچستان 52 نفر را راهی بیمارستان کرد. سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مراجعه ۵۲ نفر به مراکز درمانی در برخی مناطق سیستان در پی ‌توفان‌های ۱۲۰ روزه خبر داد. مجتبی خالدی با بیان اینکه ۵۲ نفر از ساعت ۳ بامداد شنبه به مراکز درمانی زابل مراجعه کرده‌اند، افزود: در این مناطق ۳ نفر به دلیل توفان بستری شدند. خالدی با اشاره به وقوع بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که بومی منطقه جنوب شرق کشور است، گفت: جز توفان ۱۲۰ روزه سیستان که در منطقه زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون اتفاق افتاد، هیچ‌گونه حادثه غیرمترقبه دیگری گزارش نشده است. سخنگوی سازمان اورژانس با بیان اینکه ۵۲ نفر طی ۲ روز گذشته به مراکز درمانی شهر‌های فوق‌الذکر مراجعه کرده‌اند، افزود: در مناطق زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون ۳ نفر به دلیل توفان بستری شدند. به گفته وی، به دنبال این توفان در این‌ مناطق، عمده مشکلات، چشمی و تنفسی و قلبی بوده و بیماران بعد از دریافت خدمات درمانی لازم، ترخیص شده‌اند.

***

    غرق شدن 2 فروند لنج صیادی بر اثر توفان   
علیرضا شهرکی، مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با اشاره به وقوع توفان حاره‌ای در نوار ساحلی استان سیستان‌‌و‌بلوچستان گفت: ما در طول ۲ روز گذشته شاهد شدت گرفتن توفان در سطح نوار ساحلی مرز و مترادف آن درگیری شهرهای ساحلی با پدیده توفان شن بودیم.  وی ادامه داد: سامانه جوی مربوط به توفان حاره‌ای با تمام قدرت در منطقه حاکم شده و وزش باد و امواج سنگین در منطقه مشاهده می‌شود.  مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان‌و‌بلوچستان در پاسخ به این سوال که چه شهرهایی از استان درگیر این توفان شده‌اند، اظهار داشت: عملا شهرستان‌های ساحلی استان از جمله دشتیاری، کنارک، زرآباد و چابهار با این پدیده رو‌به‌رو شده‌اند اما شهرستان‌های دیگر با شعاع 100 کیلومتری از نوار ساحلی هم از این پدیده بی‌نصیب نمانده‌اند و درگیر توفان هستند. وی ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی‌ها این جریان جوی تا عصر روز یکشنبه ادامه خواهد داشت و بعد از آن روند نزولی به خود گرفته و از استان خارج خواهد شد.  شهرکی با بیان اینکه در آمادگی کامل برای ارائه خدمات امدادی به مردم هستیم، اظهار داشت: هم‌‌‌اکنون تمام تجهیزات سازمان مدیریت بحران در حوزه پشتیبانی در منطقه مستقر است. جلسه ستاد مدیریت بحران استان با حضور استاندار و معاون عمرانی استانداری برگزار شد و طی آن تمام دستگاه‌ها موظف به مستقر کردن امکانات پشتیبانی خود در منطقه شدند.  وی در پاسخ به این سوال که آیا این توفان تلفات جانی با خود به همراه داشت یا خیر، اظهار داشت: خوشبختانه تا این لحظه گزارشی از تلفات جانی نداشتیم اما بر اساس اخبار به دست آمده ۲ فروند لنج صیادی بر اثر توفان دچار غرق‌شدگی شده‌اند. امیدواریم در ادامه این جریان جوی، ما شاهد تلفات جانی نباشیم. مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان‌وبلوچستان خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت هر چه بهتر حادثه، رایزنی‌های لازم با استان‌های معین انجام شده و دیگر شهرستان‌های استان در آمادگی کامل هستند تا در صورت نیاز اقدام لازم را در دستور کار قرار دهند که در این زمینه تعریف سورتی پروازها به منظور خدمات‌رسانی و امدادرسانی پیش‌بینی شده است.

Page Generated in 0/0267 sec