printlogo


کد خبر: 239022تاریخ: 1400/7/20 00:00
قالیباف: نتیجه هرتوافقی باید لغو تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ایران از برجام باشد
مذاکره طبق قانون مجلس
دنیا عکس‌العمل مناسبی در مقابل خروج آمریکا از برجام نشان نداد

گروه سیاسی: با نزدیک شدن به دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین، تهران بیشتر بر تکرار شروط خود پافشاری می‌کند تا در صورت وقوع هر گونه توافق احتمالی، تجربه برجام تکرار نشود. 
به گزارش «وطن‌امروز»، ایران که این روزها به گفته حسین امیرعبداللهیان در حال جمع‌بندی ۶ دور مذاکرات انجام شده قبلی تحت چارچوب نشست کمیسیون مشترک برجام در هتل کوبورگ وین است، در شرایطی برای دور تازه این مذاکرات ابراز آمادگی کرده که در مذاکرات پیشین که به ریاست عباس عراقچی انجام شد، طرف آمریکایی در جست‌وجوی یک توافق ضعیف بدون هیچ‌گونه تضمینی برای خروج مجدد از برجام بود. دولت بایدن همچنین به دنبال حفظ بخش عمده‌ای از تحریم‌ها نیز بود. 
ایران سال گذشته توسعه توان هسته‌ای خود را در پاسخ به عمل نکردن E3 (‌۳ کشور اروپایی در برجام) به تعهدات برجامی و تاکتیک اتلاف وقت تروئیکای اروپا، ذیل قانون هسته‌ای مجلس- اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران- در دستور کار قرار داد. 
تحت این قانون، سازمان انرژی اتمی علاوه بر رساندن سطح غنی‌سازی به 60 درصد و تولید اورانیوم فلزی، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را نیز متوقف کرده است. تثبیت پیشرفت‌های هسته‌ای طی این مدت می‌تواند به عنوان برگ برنده ایران در مذاکرات آتی قلمداد شود. 
بر این اساس رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در دیدار «آنداراس اییبی» رئیس مجلس شورای ملی سوییس با اشاره به قانون هسته‌ای مصوب مجلس گفت: طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها ایران باید اطمینان داشته باشد آمریکا فشار حداکثری به مردم ایران در تحریم‌ها را منتفی می‌کند. محمدباقر قالیباف اضافه کرد: طبیعتا وقتی آمریکا از برجام خارج شده، باید گام اول را هم بردارد و پایبندی باید در برابر پایبندی باشد و نمی‌شود صرفا آنها از ایران توقعات برجامی داشته باشند اما خودشان آن را اجرا نکنند، ضمن اینکه نباید توافقات صرفا روی کاغذ باشد، بلکه بر اساس برجام باید تحریم‌ها لغو شده و ایران انتفاع اقتصادی داشته باشد. 
رئیس مجلس به نقش سوییس در حوزه حافظ منافع آمریکا، کانادا و عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: برجام یک توافق بین‌المللی میان ایران و سایر کشورهاست که به تأیید شورای امنیت و سازمان ملل رسید ولی آمریکایی‌ها در دوره ترامپ از این توافق خارج شدند و این مایه تعجب بود که دنیا عکس‌العمل خوبی مقابل این اقدام آمریکا نشان نداد و واشنگتن پس از خروج یکجانبه از برجام فشاری حداکثری و غیرقانونی را به مردم ایران وارد کرد. رئیس قوه مقننه ادامه داد: در مقابل خروج آمریکا از برجام برخی کشورها ادعای‌شان این بود ترامپ این تصمیم را گرفته اما این حرف برای ما و افکار عمومی ایران پذیرفته شده نبود و دیدیم در دولت دموکرات آمریکا باز هم همان سیاست ترامپ، صرفا با ادبیات متفاوت دنبال شد، یعنی در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد. 
وی در ادامه با اشاره به تحرکات ضدایرانی رژیم صهیونیستی در منطقه یادآور شد: معتقدیم فعالیت‌های این رژیم با همکاری و همراهی آمریکایی‌ها انجام می‌شود و چراغ سبز آنها را دارند که این اقدامات تأثیرات خود را بر برجام خواهد داشت. رئیس مجلس همچنین در این دیدار با اشاره به شرایط افغانستان عنوان کرد: چند میلیون نفر اتباع افغانستانی به دلیل مسائل امنیتی، غذایی، بهداشتی و درمانی به ایران مهاجرت کردند و در کشور ما اسکان داده شدند و به همه آنها خدمات‌رسانی می‌شود. 
قالیباف اضافه کرد: ایران با وجود همه فشارهای اقتصادی و تحریم‌های غیرقانونی آمریکا میزبان مهاجران افغان بوده و هست و در حالی که خدمات‌رسانی به حدود 3 میلیون تبعه افغانستانی که به اندازه نیمی از جمعیت سوییس هستند، سالی چند میلیارد دلار برای ما هزینه دارد اما سازمان‌های حقوق بشری و کمیساریای عالی سازمان ملل هیچ کمکی به ایران برای حمایت از مردم مظلوم افغانستان نکردند. 
رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان در ادامه تأکید کرد: اگر به موضوع افغانستان توجه نشود، در آینده نزدیک شاهد یک فاجعه انسانی خواهیم بود که حتما آثار آن تا اعماق اروپا و آمریکای شمالی خواهد رفت ولی متأسفانه هیچ توجهی به آنها نمی‌شود، لذا تصور می‌کنم سوییس با توجه به سابقه‌ای که در حوزه بشردوستانه دارد، نباید لحظه‌ای از کمک دریغ کند. ما نیز با توجه به 900 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان تا جایی که بتوانیم به آنها کمک خواهیم کرد. 
وی تاکید کرد: معتقدیم شکل‌گیری دولت آینده افغانستان باید با حضور همه قومیت‌های این کشور باشد، در غیر این صورت نمی‌توان امنیت و توسعه را برای آن متصور شد و همه کشورهای همسایه و اروپایی نیز باید با همین دیدگاه حرکت کنند و اراده سیاسی دنیا در منطقه باید این باشد که همه قومیت‌های افغانستان در دولت سهیم باشند تا امنیت برقرار شود، ضمن آنکه دخالت نظامی نیز بی‌نتیجه است. قالیباف در ادامه با اشاره به ادامه‌دار بودن فعالیت‌های ایران در حوزه سفارت و کنسولگری در افغانستان بیان داشت: مرزهای کشور ما با افغانستان باز بوده و کمک‌های غذایی، بهداشتی، دارویی و سوختی ادامه دارد تا مانع یک فاجعه انسانی شویم.

Page Generated in 0/0067 sec