printlogo


کد خبر: 239068تاریخ: 1400/7/21 00:00
نگرانی نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی از کاهش دسترسی‌های آژانس انرژی اتمی در ایران
جیغ بنفش بنت

گروه سیاسی: توسعه توان هسته‌ای و گسترده‌تر شدن ابعاد غنی‌سازی در ایران با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته بیش از هر موضوعی زنگ خطر را در سرزمین‌های اشغالی به صدا درآورده است. 
به گزارش «وطن‌‌امروز»، آلارم پیشروی‌های هسته‌ای تهران تا اندازه‌ای برای تل‌آویو به مرز هشدار رسیده که همین ماه گذشته بود که «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد اسرائیل حاضر است توافق هسته‌ای ایران – احیای برجام- را که طرف‌های برجام و ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران در حال مذاکره درباره آن هستند، بپذیرد. عبارت «زمان گریز هسته‌ای» کلیدواژه‌ای است که سران صهیونیست برای نشان دادن عمق نگرانی‌های خود نسبت به پیشرفت ظرفیت‌های هسته‌ای ایران مرتبا به کار می‌برند. 
با شرایط جدیدی که در منطقه غرب آسیا پس از خروج آمریکا در حال روی دادن است، سران رژیم صهیونیستی بشدت نگران جبران خلأ حضور ایالات متحده توسط یک ایران مجهز به یک برنامه کامل هسته‌ای هستند. تل‌آویو که پس از چند عملیات خرابکارانه علیه تاسیسات هسته‌ای ایران نتوانست برنامه هسته‌ای تهران را متوقف کرده و به عقب براند، دست به دامن آمریکا و کشورهای غربی برای اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران شده است اما دولت بایدن و مقامات اروپایی هم صراحتا می‌گویند جز «دیپلماسی» راه‌حل دیگری برای موضوع هسته‌ای ایران وجود ندارد. 
در همین حال نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس سالانه در فلسطین اشغالی از قدرت‌های جهانی خواست به دلیل «نقض تعهدات هسته‌ای ایران» اقدام کرده و پرونده این کشور را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند. نفتالی بنت روز سه‌شنبه در دهمین «کنفرانس دیپلماتیک جروزالم پست» بار دیگر با نگرانی درباره برنامه هسته‌ای، به اظهارات ضد ایرانی پرداخت. 
بر اساس گزارش روزنامه جروزالم پست، وی از «قدرت‌های جهانی» خواست به دلیل نقض تعهدات ایران در برنامه هسته‌ای، تهران را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند. نخست‌وزیر اسرائیل در این کنفرانس ادعا کرد ایران دارد به «طرزی فاحش» تعهداتش در قبال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نقض می‌کند. 
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این باره افزود: «من حتی درباره تعهدات ایران (در قبال توافق سال 2015 برجام) هم حرف نمی‌زنم. اینها (تعهدات ایران در قبال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی)، تعهداتی بسیار اساسی است».
به نظر می‌رسد این گفته بنت مهر تاییدی بر این گزاره است که کاهش دسترسی‌های بازرسان آژانس و توقف اجرای پروتکل الحاقی از سوی ایران، میدان دید نهادهای جاسوسی - امنیتی اسرائیل از فعالیت‌های هسته‌ای ایران را کور کرده است و بازرسی‌های آژانس مبنای اقدامات خرابکارانه قرار می‌گرفته است. 
رئیس سازمان انرژی اتمی چندی قبل در نخستین واکنش به گزارش مدیرکل آژانس درباره تاسیسات «تسا»ی کرج که مورد حمله واقع شد، گفت اصرار آژانس برای نصب دوربین در مکان‌هایی که بر اثر عملیات تروریستی صدمه دیده است، در راستای همان عملیاتی است که علیه ایران انجام شده و ما هرگز آن را نمی‌پذیریم. کاظم غریب‌آبادی، نماینده سابق ایران در سازمان بین‌المللی انرژی اتمی هم گفت: هنگامی که تجهیزات نظارتی آژانس توسط رژیم صهیونیستی از کار می‌افتد، از ایران انتظار نداشته باشید مجددا آن را بدون هزینه‌ای برای این رژیم و بدون هیچ اقدامی از سوی آژانس و کشورهای مدعی بازنصب کند.
نفتالی بنت همچنین اعلام کرد در صحبت‌هایش با جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به آنها گفته است علیه ایران اقدام کنند. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این زمینه گفت: «من انتظار دارم قدرت‌های جهانی، (ایران را) مسؤول بدانند و آنها را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ببرند. این مسیر، مسالمت‌آمیز خواهد بود». بنت افزود: «مسیرهای دیگری هم وجود دارد اما این مسیر (کشاندن به شورای امنیت و مسیر مسالمت‌آمیز) اقدامی درست برای انجام دادن است و ما در هفته‌ها و ماه‌های آینده به در پیش گرفتن این مسیر ادامه خواهیم داد».
گفتنی است ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی اواخر ماه گذشته طی مقاله‌ای در روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت این رژیم برنامه‌ای برای مقابله با ایران ندارد. باراک در مقاله‌ مذکور به ادعای اخیر روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از اندیشکده بین‌المللی علوم و امنیت اشاره کرد که مدعی شده بود ایران تنها یک ماه تا تولید مقدار لازم برای ساخت بمب اتم فاصله دارد. به باور وی، در مقام سنجش و آزمایش نتایج توافق هسته‌ای با ایران، این مساله، ورشکستگی سیاستی است که بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در برابر ایران اتخاذ کردند. این مقام سابق صهیونیست اذعان کرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران باعث نشد این کشور در زیر تحریم‌ها عقب‌نشینی کند ولی این توان را یافت که بتواند توالی و کیفیت نظارت بر تأسیسات هسته‌ای را درهم بشکند و زمان گریز هسته‌ای را به صورت گسترده و خطرناکی کاهش دهد. باراک در ادامه به سیاست‌های آمریکا در دوره‌ بایدن اشاره کرد و نوشت این کشور در اوج فرآیند گسست ارتباطی با خاورمیانه به منظور تمرکز بر چین است؛ چینی که چالش مرکزی برای جایگاه ایالات متحده آمریکاست و ایران در مسیر این گام، به مثابه یک «خار مزاحم» است (تهدید جانبی تلقی می‌شود). وی همچنین به این مساله اذعان کرد که بین رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا «شکاف بنیادین» در مساله «تهدید از سوی ایران» وجود دارد. این مقام ارشد سابق رژیم صهیونیستی مدعی است احتمال دارد آمریکا، ایران را به عنوان «کشور حاشیه‌ای هسته‌ای» (در آستانه هسته‌ای شدن) بپذیرد و این مساله به گفته وی، برای اسرائیل نزدیک‌ترین چالش و بیشترین تهدید در آینده دور است. باراک می‌نویسد: «به همان مقدار که غیرمعقول به نظر می‌رسد، من با مسؤولیت می‌گویم مشخص نیست آیا ایالات متحده آمریکا در مقطع کنونی، برای طرح‌های عملی نظامی که بتوان با آن، تکمیل قدرت هسته‌ای ایران را برای سال‌های بسیار دور به تأخیر انداخت، برنامه‌ای دارد یا نه؟»
باراک نوشت: یک نگاه دقیق‌تر تصویر نگران‌کننده‌تری را نشان می‌دهد. به احتمال زیاد، اسب‌ها قبلا از اصطبل فرار کرده‌اند. ظاهرا ایران از نقطه غیرقابل بازگشت عبور کرده است.
***
    نفتالی بنت برای رایزنی درباره ایران با پوتین دیدار می‌کند   
اولین دیدار بین نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) انجام می‌شود. منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی از بیانیه دفتر نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس درباره برنامه سفر او به روسیه خبر دادند. طبق گزارش «کان نیوز»، نخستین دیدار دوجانبه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس‌جمهور روسیه طی سفر ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) بنت به شهر سوچی روسیه انجام می‌شود. طبق اعلام دفتر نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس‌جمهور روسیه درباره «طیف وسیعی از مسائل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و مسائل مهم منطقه‌ای از جمله برنامه هسته‌ای ایران» صحبت خواهند کرد.

Page Generated in 0/0058 sec