اشکان صدیق: طبق یک سنت نیکو، شیعیان نهم ربیعالاول یعنی روز بعد از شهادت امام حسن عسکری علیهالسلام را به عنوان سالروز آغاز ولایت و امامت حضرت مهدی موعود(عج) جشن گرفته و آن را بهانهای برای توسل به امام دوازدهم قرار میدهند. در کنار جشن و توسل به امام زمان(ع) مرور اهداف و آرمانهای مهدوی بسیار ضروری است. روایات اسلامی یکی از مهمترین اهداف ظهور مهدی موعود(عج) را برپایی عدالت و قسط و برانداختن بنیان ظلم و بیداد ذکر کرده است. در یکی از این روایات معتبر که در کتاب شریف «کافی» آمده است، میخوانیم: «اصبغ بن نباته میگوید: خدمت امیرالمؤمنین(ع) آمدم و دیدم آن حضرت متفکر است؛ عرض کردم: اى امیر مؤمنان! چرا شما را متفکر میبینم؛ آیا به خلافت در روى زمین رغبت کردهاى؟ فرمود: نه! به خدا هرگز روزى نبوده که به خلافت یا دنیا رغبت کنم. فکر میکردم درباره مولودى که فرزند یازدهم من است، او همان مهدى است که زمین را از عدل و داد پر کند، همچنان که از جور و ستم پر شده باشد».
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مکرر در سخنانشان درباره امام زمان(ع) بر عبارت «یَملَاُ الله بِه الاَرضَ عَدلًا وَ قِسطاً بعدَ ما مُلِئَت ظُلما وَ جَورا» تاکید دارند و در یکی از سخنرانیهایشان میفرمایند: «خصوصیت مهدی موعود(عج) در نظر مسلمانان این است که «یَملَاُ الله بِه الاَرضَ عَدلًا وَ قِسطاً بعدَ ما مُلِئَت ظُلما وَ جَورا»؛ عدل و داد، استقرار عدالت در جامعه، از بین بردن ظلم از سطح زمین؛ همان چیزی که هدف پیامبران هم بود: «لیقوم النّاس بالقسط». اصلا پیامبران آمدند تا اقامه قسط کنند. البته اقامه قسط یک منزل در راه است و هدف نهایی نیست؛ لیکن آنها که آمدند، کار اولشان این است که اقامه قسط کنند و مردم را از شر ظلم و جور طاغیان و ظالمان نجات دهند. هدف حکومت ولىعصر(عج) در آخر زمان هم باز همین عدل است».
معظمله در سخنان دیگری میفرمایند: «شما برای تعجیل فرج امام زمان -ارواحنا فداه- هم که دعا میکنید، میگویید ایشان بیایند که عدالت را برقرار کنند؛ این است دیگر. یَملَاُ الله بِه الاَرضَ عَدلًا وَ قِسطاً بعدَ ما مُلِئَت ظُلما وَ جَورا؛ با اینکه آن بزرگوار دین را هم، تقوا را هم، اخلاق را هم به جامعه تزریق خواهند کرد اما شما نمیگویید: «یملا الله به الارض دیناً»؛ [بلکه] میگویید: «عدلاً»؛ این نشاندهنده این است که عدل، نیاز اصلی حیات طیبه انسانی است».