رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد
احتمال افزایش 10 تا 30 درصدی حقوق کارمندان دولت
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: حقوق کارمندان به صورت پلکانی افزایش مییابد، یعنی ممکن است به حقوقهای پایین تا بیش ۳۰ درصد هم ضریب بخورد اما کسانی که چندین بار افزایش حقوق داشتهاند ممکن است کمترین درصد را در افزایش داشته باشند. سیدمسعود میرکاظمی افزود: مشکلی که در کشور وجود دارد این است که ما در یک چرخه منفی قرار گرفتهایم. مرتب تورم ایجاد میشود، با افزایش تورم، حقوقها را زیاد میکنیم و برای تأمین مالی آن پایه پولی افزایش مییابد. وی اضافه کرد: افزایش پایه پولی باعث افزایش نقدینگی و بالا رفتن میزان نقدینگی موجب تورم بیشتر میشود. یعنی ۲۰ درصد به حقوق کارمند اضافه میکنیم اما ۵۰ درصد تورم برای عموم مردم درست میشود. این چرخه درست نیست. رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه افزود: قرار نیست همه ۱۰ درصد افزایش حقوق داشته باشند. باید به یک حالت اعتدال برسیم. یک به هم ریختگی در حقوقها داریم. در برخی موارد با توجه به مصوبههایی که گرفتهاند افزایشهای قابل توجهی داشتهاند و امروز برخی کارمندان از تسهیلات و حقوق بالایی برخوردارند اما کسی که تحصیلکرده است و تازه استخدام شده، حقوق پایینی دریافت میکند. باید در مدت ۲ یا ۳ سال این مساله را حل کنیم و به یک حالت عادلانهای برسیم. معاون رئیسجمهوری اظهار داشت: هدف این است که خلق پول نکنیم و با افزایش حقوق کارمندان باعث تورم برای کل جامعه نشویم. همه کشور حقوقبگیر نیستند. ما نمیتوانیم سهمی برای آنها قائل شویم اما عرصه را برای همه مردم از جمله خانواده خود کارمندان تنگ کنیم. سیاست دولت این است که تا آنجایی که ممکن است تورم را مهار کند.
***
افزایش ۸ هزار تنی صادرات پسته در نیمه نخست امسال
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: طبق آمارها در ۶ ماه نخست سال جاری ۶۳ هزار تن پسته به ارزش ۴۲۶ هزار و ۱۲۷ دلار صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸ هزار تن رشد نشان میدهد. داراب حسنی درباره صادرات پسته ایران افزود: در ۶ ماه نخست سال ۹۹ حدود ۵۵ هزار تن پسته با ارزش ۳۹۲ هزار و ۹۲۹ دلار به کشورهای هدف صادر شده بود. مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برآورد میزان تولید پسته در سال جاری را ۲۷۸ هزار و ۴۲۶ در کشور اعلام و پیشبینی کرد میزان صادرات این محصول در سال جاری نیز حدود ۲۰۰ هزار تن باشد. حسنی اضافه کرد: بر اساس آخرین آمار فائو در سال ۲۰۱۹ ایران از نظر میزان تولید و سطح زیر کشت، رتبه اول تولید پسته جهان را دارد و از نظر صادرات پس از آمریکا در رتبه دوم قرار دارد. مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: میزان تولید پسته در سال ۹۹ حدود ۳۵۸ هزار و ۲۴۴ تن بود که از این میزان ۲۰۳ هزار و ۶۳۷ تن به ارزش یک میلیارد و ۳۷۱ هزار دلار صادر شده است. وی اظهار داشت: با وجود پایین بودن میزان تولید در سال جاری نسبت به سال گذشته انتظار میرود میزان صادرات این محصول همانند سال ۹۹ از روند خوبی برخوردار باشد.
***
خداحافظی ماهی قزلآلا با سفرههای مردم
بررسیهای میدانی نشان میدهد قیمت هر کیلوگرم ماهی قزلآلا به ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان رسیده است.
روند صعودی قیمت ماهی قزلآلا همچنان ادامه دارد و طبق مشاهدات میدانی در حال حاضر قیمت هر کیلو از این نوع ماهی به ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان رسیده است.
قیمت ماهی قزلآلا سال ۹۷، ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان بود که نشان میدهد در طول ۳ سال بیش از ۵۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
***
تأمین نهادههای دامی همچنان با مشکل مواجه است
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران با اشاره به اینکه کشتار دامهای مولد و آبستن بیسر و صدا ادامه دارد گفت: در حوزه تامین نهادههای دامی همچنان با مشکل مواجه هستیم. مجتبی عالی درباره آخرین وضعیت تأمین نهادههای دامی مورد نیاز تولیدکنندگان گفت: مشکل تأمین ذرت، جو و سویا برای دامداران همچنان وجود دارد و اتفاق خاصی در این زمینه نیفتاده است. وی درباره اینکه آیا مشکل در بارگیری نهادههاست یا همچنان در تخصیص سهمیه به دامداران چالش وجود دارد، گفت: اصلا تخصیص داده نمیشود و عملا میتوانم بگویم طی هفتههای اخیر نه تنها شرایط بهبود نیافته، بلکه بدتر هم شده است.
عالی درباره مباحث مطرحشده از سوی برخی مسؤولان مبنی بر اینکه در تأمین و توزیع نهادههای دامی مشکلی وجود ندارد، افزود: فعلا همه چیز در حد حرف است و امیدواریم این وعدهها هر چه زودتر عملیاتی شود و شرایط تولیدکنندگان بهبود یابد. مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حوزه دام سبک و سنگین همچنان با مازاد مواجه هستیم، تصریح کرد: مازاد دام و گوشت در کشور بسیار زیاد است و خریداری نیز وجود ندارد. به اعتقاد بنده ما در شرایط کنونی در این حوزه به خودکفایی رسیدهایم و نیازی به تأمین گوشت از خارج از کشور نداریم.