printlogo


کد خبر: 239299تاریخ: 1400/7/27 00:00
حدود 80 درصد مبتلایان به کرونا که در «آی‌سی‌یو» بستری شده‌اند، واکسن نزده‌‌اند
واکسن‌گریزان در تله مرگ

اسدالله خسروی: کاهش 50 درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی هشداری جدی برای شیوع موج‌های بعدی ویروس کرونا در کشور است. 
 به گزارش «وطن‌امروز» با آنکه واکسیناسیون در کشور با سرعت بالایی در حال انجام است و تاکنون بیش از 74 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده اما خیلی‌ها به خیال اینکه هر ۲ دوز واکسن را تزریق کرده‌اند نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی کم‌توجه شده‌اند، غافل از اینکه این عادی‌انگاری‌ها تبعات سخت و مرگ‌آوری را در پی دارد، چرا که انجام واکسیناسیون به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا کافی نیست و خیلی‌ها با وجود اینکه 2 دوز واکسن را دریافت کرده‌اند اما به این بیماری مبتلا شده‌اند. 
طبق گزارش های موجود 70 تا 80 درصد افرادی که در آی‌سی‌یو بستری هستند و بعضا فوت می‌کنندکسانی هستند که از تزریق واکسن کرونا گریزان بوده‌اند و خود را در برابر این بیماری واکسینه نکرده‌اند. 
از طرفی برخی از روی ناآگاهی از تزریق واکسن کرونا امتناع می کنند اما نمی‌دانند در صورت ابتلا به کرونا احتمال مرگ آنها زیاد است. اکنون که هوا رو به سردی می‌رود و سایر بیماری‌های ویروسی نظیر آنفلوآنزا هم جامعه را دربر می‌گیرد، بنابراین عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی علاوه بر شیوع بیماری کرونا در موج‌های بعدی کار کادر درمان را سخت کرده و آمار مرگ‌‌و‌میر را افزایش می‌دهد. 
از طرفی حضور در اماکن سربسته به دلیل برودت هوا در هفته‌ها و ماه‌های آینده، همچنین حذف تدریجی محدودیت برخی مشاغل و برگزاری مراسمات، زمینه‌ساز شیوع موج‌های بعدی کروناست و چنانچه مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنند مواجهه با این بیماری و افزایش آمار مرگ‌ومیر و ابتلا دور از انتظار نیست. 
تاکید کارشناسان بهداشت بر رعایت پروتکل‌ها تا ایمنی جمعی 80 درصدی است. این در حالی است که آنها به جد توصیه می‌کنند حتی در صورت واکسیناسیون عمومی کامل نباید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجه بود. 
در این باره دکتر سیدموسی موسوی، پزشک و نماینده مردم لامرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌‌امروز» گفت: هر چند انجام واکسیناسیون می‌تواند در کاهش بیماری در جامعه و احتمال ابتلا به مرگ و میر کرونا موثر باشد اما مهم‌تر از واکسیناسیون، پیشگیری از ابتلا با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است، بنابراین انجام واکسیناسیون مکمل رعایت پروتکل‌ها برای مصون ماندن از این بیماری است. 
وی با بیان اینکه همه مردم باید واکسیناسیون را انجام دهند و تحت تاثیر اخبار فضای مجازی قرار نگیرند، گفت: واکسن‌‌گریزی استقبال از مرگ است و این افراد علاوه بر بی‌توجهی به جان خود، جان همنوعان خود را نیز به خطر می‌اندازند، بنابراین همه افراد جامعه باید به تزریق واکسن کرونا بپردازند. آن دسته از افرادی هم که نسبت به انجام واکسیناسیون بی‌توجهند باید با ایجاد محدودیت‌های اجتماعی با آنها برخورد شود. 
وی اضافه کرد: اینکه فردی بگوید من هر ۲ دوز واکسن را تزریق کرده‌ام و اکنون نیازی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیست، به خود و دیگران ظلم می‌کند، چرا که واکسن تضمین 100 درصدی ندارد و از طرفی خیلی از افراد حتی با تزریق 2 دوز واکسن هم ‌اکنون در بیمارستان هستند اما امتیازی که دارند این است که واکسن مرگ‌و‌میر را تا حدود 80 درصد به نسبت کسانی که واکسن نزده‌اند کاهش می‌دهد. 
موسوی خاطرنشان کرد: بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی زمینه‌ساز موج‌های بعدی کرونا و از دست دادن عزیزان و همنوعان بر اثر ابتلا به این بیماری مرگبار است. 
 
* طغیان مجدد کرونا در برخی استان‌ها
کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایطی که واکسیناسیون به شکل وسیعی در کشور در حال انجام است نگران‌کننده است و در صورت بی‌توجهی به این موضوع احتمال بروز موج‌های بعدی کرونا در کشور دور از ذهن نیست. در این باره استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با ابراز نگرانی از انحلال تیم واکنش سریع کووید و همچنین برخی طغیان‌های مجدد بیماری در برخی استان‌ها، گفت: گمانه‌زنی‌هایی از آغاز پیک ششم داریم اما نمی‌دانیم کانون‌های آن کدام مناطق است و چه باید کرد. 
دکتر حمید سوری با اشاره به اینکه شرایط کرونا در کشور تا حدودی نگران‌کننده است، گفت: برخی طغیان‌ها در برخی استان‌ها رخ داده و رعایت پروتکل‌ها کاهش یافته است و این در حالی است که طی ۲ تا ۳ هفته گذشته مسافرت‌های درون‌مرزی و برون‌مرزی زیادی شکل گرفته است و به‌رغم اینکه بر بحث واکسیناسیون مانور داده می‌شود و شاهد افزایش تیراژ واکسیناسیون هستیم ولی هنوز زود است که بخواهیم درباره شرایط عادی اپیدمی صحبت کنیم یا فکر کنیم می‌توان جشن پایان اپیدمی گرفت. وی افزود: تصور اتمام کرونا سبب می‌شود جامعه دچار غفلت تکراری شده و به همین علت است که تعداد پیک‌های زیادی را تجربه کردیم. 
این اپیدمیولوژیست درباره علت قرمز بودن شهرستان‌های نوار غربی کشور اظهار کرد: رنگ شهرها بر اساس میزان بیماران بستری‌شده ذکر می‌شود نه بر اساس شاخص‌های دیگر تعیین خطر. در اپیدمی‌ها خطر تابع تعداد موارد بستری نیست، بلکه تابع متغیرهای دیگری هم هست که متاسفانه در رنگ‌بندی شهرهای کشور لحاظ نمی‌شود؛ بنابراین خیلی نمی‌توان رنگ‌بندی شهرها را مبنای قضاوت قرار داد که کدام شهرها وضعیت پرخطر یا کم‌خطری دارند. وی ادامه داد: در هر حال طی مدت اخیر استان‌های غربی رفت‌و‌آمدهای بیشتری را تجربه کردند و همین سبب شده است تعداد بستری‌ها افزایش یابد. از طرفی متاسفانه در مناطق مرزی کنترل بهداشتی بخوبی صورت نمی‌گیرد و رعایت پروتکل‌ها در این شهرها نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است و طبیعی است که زمینه برای آغاز اپیدمی و آغاز پیک ششم در این استان‌ها فراهم شود. وی با اشاره به اینکه متاسفانه میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمتر از ۵۰ درصد است، تاکید کرد: آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و برخی نقاط سیستان‌و‌بلوچستان شرایط نسبتا نگران‌کننده‌ای دارند. او درباره معیارهای رنگ‌بندی‌ کرونایی شهرها تصریح کرد: معیار فعلی صحیح نیست و ما هم پیشنهادهایی مطرح کردیم اما متاسفانه توجه چندانی به پیشنهادها نمی‌شود. وی ضمن محتمل دانستن وقوع پیک ششم کرونا بیان کرد: زمان وقوع پیک بعدی به رفتار ما با ویروس بستگی دارد. مردم باید متوجه باشند شرایط عادی نیست و مسؤولان هم باید متوجه باشند با وجود اینکه واکسیناسیون عامل مهمی در مدیریت اپیدمی است اما به تنهایی کافی نیست. سوری درباره سامانه هوشمند مدیریت کرونا نیز گفت: اینکه سامانه هوشمند برای مدیریت اپیدمی داشته باشیم فی‌نفسه اقدام پسندیده‌ای است اما مهم این است که با چه شیوه و ابزاری اجرایی شود. شرایط مطلوب این است که از فناوری‌های نوین برای این موضوع استفاده کنیم. همچنین نباید در بازگشت به شرایط عادی زندگی تعجیل کرد و همه چیز را صفر و صدی دید؛ یعنی بازگشایی و تعطیلی نباید به شکل مطلق باشد، بلکه باید با مدیریت هوشمند و برآورد خطر و استفاده از روش‌های نوین بتوانیم متناسب با سهم خطر، سخت‌گیری و سهل‌گیری در رفتار روزمره زندگی داشته باشیم. وی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به ایسنا درباره علت منحل شدن تیم واکنش سریع کرونا گفت: علتی برای این انحلال به ما اعلام نشد اما این اتفاق معایبی به دنبال خواهد داشت، مانند آنکه گمانه‌زنی‌ای از آغاز پیک ششم کرونا داریم ولی نمی‌دانیم کانون‌های آن کدام مناطق است و چه باید کرد و حتی تحلیل وضعیتی در فیلد نداریم که بتوانیم تمهیدات لازم برای جلوگیری از بروز طغیان‌ها اتخاذ کنیم. یکی از اجزای مهم در مدیریت اپیدمی‌ها وجود تیم واکنش سریع است و جامعه‌ای که از این فرصت استفاده نکند عملا مدیریتش دچار مشکل می‌شود. سوری گفت: با انحلال تیم واکنش سریع نامه‌نگاری‌هایی درباره علل این اتفاق با وزارت بهداشت داشتیم اما پاسخی دریافت نکردیم و با ما خداحافظی کردند. 
 
* تزریق یک میلیون و ۴۷۰ هزار دوز واکسن کرونا در یک شبانه‌روز
مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: تاکنون ۴۸ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۹۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۵ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۹۸۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۷۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۶۸۰ دوز رسیده است. در شبانه‌روز گذشته، یک میلیون و ۴۷۰ هزار و ۱۵۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شد. 
***
    ۱۸۱ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند    
آمار جان‌باختگان ناشی از بیماری «کووید-19» طی یکی، دو هفته اخیر به طور میانگین 200 نفر در یک شبانه روز گزارش می‌شود. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانه‌روز گذشته متاسفانه ۱۸۱ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند.  بر این اساس از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۲۶ مهر بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۸۴۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و هزار و ۸۰۴ نفر از آنها بستری شدند.  متاسفانه در طول این مدت، ۱۸۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۲۵۶ نفر رسید.  خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۳۳۳ هزار و ۳۰۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.  همچنین ۴ هزار و ۶۹۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.  از سویی تاکنون ۳۴ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۵۸۷ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.  همچنین در حال حاضر ۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.


Page Generated in 0/0075 sec