احتمال تحریم ترکیه از سوی اتحادیه اروپایی قوت گرفت
وزرای خارجه اتحادیه اروپایی تصمیم گرفتهاند در صورت ادامه اقدامات تحریککننده ترکیه علیه قبرس، این کشور را تحریم کنند. به نوشته وبگاه «تاکینگ گریس»، در نشست روز دوشنبه در لوکزامبورگ، اتحادیه اروپایی از «جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی خواست با توجه به اقدامات یکجانبه ترکیه در شهر «واروشا»، پیشنهادهایی برای تحریم علیه ترکیه ارائه دهد. بر اساس این گزارش، وزرای خارجه اتحادیه اروپایی موافقت کردند مجموعه اقداماتی علیه اقدامهای تحریککننده ترکیه علیه قبرس انجام شود. جوزپ بورل نیز در خاتمه این نشست، در نشست خبری مداخله ترکیه علیه تردد کشتیهای اروپایی را غیرقابل قبول توصیف کرد. «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه چندی قبل گفته بود قبرس باید به عنوان ۲ کشور شناخته شود. اردوغان گفت: «اگر قرار است مذاکرات جدیدی درباره قبرس انجام شود، این گفتوگوها دیگر نباید بین ۲ جامعه، بلکه باید بین ۲ کشور باشد». اردوغان با بیان اینکه قبل از آغاز مذاکرات جدید باید وضعیت برابر حاکمیت ترکهای قبرسنشین تایید شود، گفت آخرین مذاکرات که ماه گذشته به طور غیررسمی در ژنو برگزار شد، به دلیل نگرش سازشناپذیر طرف یونانی نتیجهای نداشت. اردوغان گفت نشست غیررسمی اخیر سازمان ملل متحد درباره قبرس در ژنو در پایان ماه آوریل نقطه عطفی در مبارزه برای استقلال و آینده بود.
***
میدل ایستآی: عراقیها برای مرگ کالین پاول سوگواری نمیکنند
پایگاه خبری میدل ایست آی در گزارشی با اشاره به مرگ «کالین پاول» وزیر خارجه دولت «جورج بوش» (پسر) نوشت: مطابق همیشه، مرگ یک شخصیت سیاسی بحثهای زیادی را درباره میراث وی و آنچه وی در دوران فعالیت سیاسی خود انجام داده است، برانگیخته است. این گزارش افزود: برای میلیونها عراقی، کالین پاول یادآور مردی است دروغگو که برای تهدید نشان دادن حکومت صدام اطلاعات غلط و دروغی را در زمینه سلاحهای کشتار جمعی عراق به سازمان ملل ارائه کرد. ادعاهای پاول درباره ارتباط رژیم صدام با القاعده و پنهانکاری درباره سلاحهای کشتار جمعی در نهایت منجر به ترغیب جورج بوش برای حمله به عراق در سال 2003 شد و سالها هرجومرج و کشت و کشتار را در این کشور به بار آورد که تا همین امروز نیز ادامه دارد. «کمال جابر» یک فعال سیاسی «ائتلاف دموکراتیک مدنی» در مبارزه علیه صدام در دهههای 1980 و 1990 میلادی شاهد جنایتهای زیادی از حکومت صدام بوده است. با این حال وی میگوید جنگ آمریکا علیه عراق یک فاجعه بود. جابر میگوید از سال 2003 عراقیها رنج بیشتری متحمل شدهاند و علت آن نیز حمایت دولتهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی از سیاستمداران و دولتمردان فاسد عراقی است. فعال سیاسی عراقی با اشاره به افزایش رنج مردم عراق در دوران پس از اشغال آمریکا میگوید: «عراقیها برای کالین پاول اشک نمیریزند و سوگواری نخواهند کرد».
***
کرهشمالی یک موشک بالستیک شلیک کرد
مقامات کرهجنوبی و ژاپن اعلام کردند کرهشمالی دیروز سهشنبه حداقل یک موشک بالستیک از سواحل شرقی خود شلیک کرده است. به گزارش رویترز، فرمانده ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی گفت یک موشک بالستیک صبح دیروز از نزدیکی سینپو پرتاب شد؛ جایی که کرهشمالی زیردریاییها و تجهیزات آزمایش شلیک موشکهای بالستیک زیردریایی (SLBM) خود را نگهداری میکند. روزنامه کرهجنوبی جونگانگ ایلبو با استناد به یک منبع نظامی که نامش فاش نشده است، بدون ارائه جزئیات بیشتر گفته است احتمالا این آزمایش موشک SLBM بوده است. در ادامه این بیانیه آمده است: ارتش ما از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و در همکاری نزدیک با ایالات متحده وضعیت آمادگی خود را حفظ میکند تا برای پرتابهای احتمالی دیگر آماده شود. فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن گفت این باعث تاسف است که کرهشمالی در هفتههای اخیر یکسری آزمایش موشکی انجام داده است. وزارت اتحاد کرهجنوبی هم گفت تماسهای روتین روزانه با کرهشمالی روز سهشنبه به طور عادی انجام میشد و درباره پرتاب موشک اظهار نظری نکرد. به گفته تحلیلگران، موجی از فعالیتها، مجموعه راهاندازیهای اخیر و همچنین افتتاح یک نمایشگاه نظامی غیرمعمول در پیونگ یانگ طی هفته گذشته نشان میدهد کرهشمالی ممکن است پس از نزدیک به ۲ سال تمرکز داخلی در بحبوحه همهگیری «کووید-19»، امور نظامی و بینالمللی را از سر بگیرد.
***
پاکستان مدعی رهگیری زیردریایی هند در قلمرو آبهای خود شد
ارتش پاکستان روز سهشنبه اعلام کرد نیروی دریایی این کشور با رهگیری یک فروند زیردریایی هند در قلمرو دریایی خود، آن را مجبور به ترک آبهای پاکستان کرد. به گزارش منابع رسمی پاکستان، نیروی دریایی این کشور شنبه (۱۶ اکتبر) یک زیردریایی هندی را در محدوده آبهای پاکستان رهگیری کرده و ضمن هشدار، آن را مجبور به ترک منطقه کرده است. روابط عمومی ارتش پاکستان نیز با صدور بیانیهای مدعی شد: این سومین بار است که زیردریاییهای هندی در قلمرو دریایی پاکستان شناسایی و از هر گونه اقدام تحریکآمیز و غیرقانونی آنها جلوگیری میشود. در این بیانیه آمده است: در جریان این رهگیری، یک زیردریایی نیروی دریایی هند به صورت زودهنگام توسط هواپیماهای گشت دریایی نیروی دریایی پاکستان شناسایی و ردیابی شد. نیروی دریایی پاکستان اواسط اسفند ۱۳۹۷ نیز مدعی رهگیری زیردریایی هندی مجهز به فناوری روز جهان و عقب راندن آن از محدوده آبی خود شده بود. اسلامآباد و دهلینو به عنوان رقبای سنتی در شبهقاره همواره یکدیگر را به ماجراجویی در مرزهای زمینی، دریایی و هوایی متهم میکنند. این ۲ کشور از اواسط فوریه امسال به پیروی از آتشبس پایدار در مرزهای مشترک (خط کنترل مرزی در کشمیر) توافق کرده و گفته میشود این آتشبس همچنان پایدار مانده است.