printlogo


کد خبر: 239339تاریخ: 1400/7/28 00:00
وزیر کشور: 90 درصد تریاک و 72 درصد مرفین جهان توسط ایران کشف می‌شود
ایران پیشتاز مبار زه با مواد مخدر

چند روز پیش «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان در ادامه رویکردهای ضدایرانی خود، این بار ایران را به کمک به ارمنستان برای قاچاق مواد مخدر به اروپا متهم کرد(!) وی در ادعای جدید خود اظهار داشت: ارمنستان به مدت ۳۰ سال با کمک ایران مواد مخدر به اروپا قاچاق می‌کرد. 
این ادعا از سوی رئیس دولت باکو در حالی مطرح می‌شود که به گواه سازمان‌های بین‌المللی، ایران در پیشانی مبارزه با مواد مخدر در جهان قرار دارد و با درگیر کردن 24 دستگاه و وزارتخانه، به کنوانسیون‌های ۱۹۶۱، ۱۹۷۱ و ۱۹۸۸ که طی آنها از کشورها خواسته شده با تولید و قاچاق مواد مخدر مقابله کنند، متعهدانه عمل کرده و در انجام این وظیفه شرعی و قانونی، بیش از 4 هزار شهید تقدیم کرده است. 
به گزارش «وطن‌امروز»، ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی در مجاورت افغانستان به عنوان تولید‌کننده 90 درصد مواد افیونی جهان قرار دارد و همین موضوع باعث شده تا کارتل‌های مواد مخدر به دنبال ترانزیت بخشی از مواد مخدر از مرزهای کشورمان باشند. بر همین اساس مبارزه با مواد مخدر در ایران از بعد ملی فراتر رفته و کارکرد ایران در این بخش در جهان دارای اهمیت بالایی است. 
این نقش فرا‌ملی زمانی مشخص‌تر می‌شود که به آمار دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد (UNODC) توجه کنیم. در این آمار که سال 98 منتشر شد، جمهوری اسلامی ایران به‌تنهایی ۷۶ درصد تریاک، ۶۷ درصد مرفین و ۱۷ درصد هرویین جهان را کشف کرده است. 
در جدیدترین آمار ارائه‌شده از سوی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، طی ۲ سال گذشته این ارقام رشد قابل توجهی داشته و ایران ضریب تاثیرگذاری خود در مبارزه با مواد مخدر را افزایش داده است به گونه‌ای که هم‌اکنون ۹۰درصد کشفیات تریاک جهان، ۷۲ درصد مرفین جهان و ۲۰درصد هرویین جهان مربوط به جمهوری اسلامی است. 
در همین زمینه سردار اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر روز گذشته در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: جمهوری اسلامی بر اساس احکام شرع و اصول پایدار کشور با توزیع و تهیه مواد مخدر مقابله می‌کند و برای ما هم فرقی نمی‌کند که هدف این مواد مخدر قاچاق شده چه کشوری است و با آن قطعا مقابله می‌کنیم. 
وی افزود: در 6 ماهه امسال بیش از ۳ هزار درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر داشته‌ایم که ۴ نفر به شهادت رسیده و بیش از ۱۰ نفر هم تاکنون مجروح شده‌اند. 
مؤمنی در ادامه بیان کرد: سال گذشته بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر در تاریخ جهان مربوط به ایران بود؛ هزار و 177 تن انواع مواد مخدر در ایران کشف شد. همچنین بیش از ۴ هزار شهید و 12 هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر بعد از انقلاب جمهوری اسلامی تا به امروز داشته‌ایم. 
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: چطور می‌شود جمهوری اسلامی ایران هزار و 177 تن مواد مخدر کشف کند اما کشور دیگری که در مسیر ترانزیت مواد قرار دارد کمتر از ۲ دهم درصد کشفیات داشته باشد، آیا مواد از این کشورها پرواز می‌کند؟
وی ادامه داد: برخی قاچاقچیان بین‌المللی بعد از دستگیری به ما می‌گفتند چرا ایرانی‌ها تا پای جان در برابر قاچاق مواد مخدر ایستادگی می‌کنند؟ ما در کشورهای دیگر به راحتی قاچاق می‌کنیم و ایران سد بزرگی در برابر ما است. 
دکتر مؤمنی گفت: به‌رغم اینکه تحریم‌های ظالمانه را متحمل می‌شویم و در شرایط کرونایی هم هستیم، به اذعان سازمان ملل تلاش جمهوری اسلامی در راه مبارزه با مواد مخدر کم نشده است. 
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نیازی به تقدیر و تشکر زبانی نداریم، سازمان‌های بین‌المللی به ایران کمک کنند تا جوانان خودشان از شر مواد مخدر در امان باشند. 
وی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران تمام سازمان‌ها را برای مبارزه با مواد مخدر بسیج کرده است و در حوزه مقابله، برخورد با معتادان متجاهر، درمان و توانمندسازی، سرفصل اقدامات ما در زمینه مواد مخدر است. 
دکتر مؤمنی از عدم کارایی قوانین در حوزه مواد مخدر گلایه کرد و گفت: قانون باید اصلاح شود، به عنوان مثال معتاد را نمی‌شود ۳ ماه درمان کرد. باید حداقل ۲ سال و در صورت تکرار ۳ سال یک معتاد متجاهر نگهداری شود اما قانون ما می‌گوید این معتاد باید یک تا ۳ ماه نگهداری شود!
دبیر کل ستاد مبارزه با مخدر با تاکید بر ضربه زدن به بنیان‌های مالی قاچاقچیان گفت: در این زمینه ۲ کار انجام شد؛ یکی کمیته ملی شناسایی بنیان‌های مالی و دومی راه‌اندازی اداره کل پولشویی مبارزه با بنیان‌های مالی قاچاقچیان. در نتیجه این کارها، از ضربه زدن به ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیدیم به ضربه زدن به ۱۴ هزار میلیارد تومان بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان.
 
* بحران‌آفرینی رئیس‌جمهور آذربایجان
با توجه به سابقه درخشان ایران در مبارزه با مواد مخدر که مورد تایید اکثر کشورهای جهان بویژه کشورهای اروپایی است، اظهارنظر اخیر رئیس‌جمهور آذربایجان را باید تنها یک بلوف سیاسی برای رهایی از وضعیت وخیم گرفتار‌شده در آن دانست. در همین رابطه وزیر کشور با بیان اینکه نقش ایران در مبارزه با مواد مخدر غیرقابل انکار است، گفت: یک آقایی که معلوم نیست تحت تأثیر چه چیزی قرار گرفته است جمهوری اسلامی را متهم می‌کند. 
احمد وحیدی در نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: موضوع مواد مخدر از اهم مسائل موجود هم در سطح جهانی و هم در سطح کشور است. وزیر کشور ادامه داد: جمهوری اسلامی در عالی‌ترین سطح به این موضوع توجه دارد و این نشان از اهمیت این موضوع برای کشور ما دارد. 
وحیدی با بیان اینکه اقتصاد مواد مخدر از جمله اقتصادهای مهم در دنیاست، ادامه داد: براحتی و به سادگی این اقتصاد توسط افرادی که از آن منتفع می‌شوند کنار گذاشته نخواهند شد و مافیای جهانی که براحتی جریان پولشویی را در این حوزه در دنیا اداره می‌کند و یک اقتصاد پررونق را سامان می‌دهد، نمی‌گذارد براحتی این موضوع مورد نفی و انکار و رد قرار گیرد. البته این سوال وجود دارد که بانک‌های بین‌المللی که ادعای شفافیت دارند و می‌گویند برای همه نظامات پولشویی پیش‌بینی لازم را دارند، چطور ممکن است مبارزه‌ای علیه این اتفاق نداشته باشند؟ مگر می‌شود یک اقتصاد پررونق در حوزه مواد مخدر وجود داشته باشد و در بانک‌های بین‌المللی در گردش باشد و بعد این بانک‌ها ادعای شفافیت و سلامت داشته باشند اما جلوی پولشویی‌های عمده که از طریق تبادل مواد مخدر است، گرفته نشود؛ آیا این معقول است؟ مگر کسی این درآمد را به صورت دستی و در گونی جابه‌جا می‌کند؟! این پول‌ها کجاست؟
وزیر کشور در ادامه گفت: همین آقایانی که FATF را درست کردند و می‌گویند ما ناظر بانک‌های بین‌المللی هستیم، پس چرا مانع اقتصاد مواد مخدر نمی‌شوند. ما حق داریم بدبین باشیم. کسانی که این اقتصاد را اداره می‌کنند همین کسانی هستند که در بانک‌ها نفوذ دارند و در سازمان‌هایی که تحت عنوان مبارزه با پولشویی تشکیل شده نیز حضور دارند و ظاهرا به کنوانسیون پالرمو هم پیوسته‌اند اما به آن عمل نمی‌کنند و این از انتقادات جدی ما است. 
وحیدی بیان کرد: طبیعتا آنهایی که این اقتصاد را می‌چرخانند و براحتی از زیر تیغ نظارت‌های بانکی خارج می‌شوند از این اقتصاد دست نمی‌کشند و این مساله مهمی است. 
وی ادامه داد: آمریکایی‌ها ۲۰ سال در افغانستان بودند و با تمام قدرت نظامی و امنیتی حضور داشتند. متأسفانه هیچ اقدام مؤثری در این زمینه نداشتند و یک آقایی که معلوم نیست تحت تأثیر چه چیزی قرار گرفته است جمهوری اسلامی را متهم می‌کند. 
وزیر کشور خاطرنشان کرد: این موارد مانع نمی‌شود جمهوری اسلامی با تمام توان در این حوزه ورود نداشته باشد. در تروریسم نیز می‌بینیم که نفر اول که در دنیا با تروریسم مبارزه می‌کند ایران است، این را همه می‌دانند و کاملا روشن و شفاف است اما نحوه نگاه برخی قدرت‌های جهانی به این پدیده را می‌بینید که چطور در روز روشن انکار می‌کنند و به جای آنکه به کسی که در خط مقدم مبارزه با تروریسم سرکش و لجام‌گسیخته قرار دارد کمک کنند، بعضا خودشان باعث شکل‌گیری تروریسم می‌شوند. 
وی در پایان تاکید کرد: هیچ کس این صحبت‌ها را در دنیا تأیید نمی‌کند و طبق آمارهای رسمی که وجود دارد ۹۰ درصد کشفیات مواد مخدر در دنیا توسط ایران اتفاق می‌افتد و برخی کشورهای مدعی کمتر از یک درصد این کشفیات دارند. این ادعا، ادعای خوبی نیست؛ نه با حسن همجواری می‌سازد و نه با همسایگی و نه با یک سیاست‌ورزی درست تطابق دارد. این یک نوع بحران‌آفرینی است و بیشتر ما نگران این هستیم که دست‌های دیگری به دنبال بر هم زدن روابط کشورهای همسایه باشند و از این منظر می‌خواهند چنین کاری را شکل دهند.

Page Generated in 0/0121 sec