printlogo


کد خبر: 239373تاریخ: 1400/7/29 00:00
برای نخستین بار در اروپا 35 مسجد در کلن، چهارمین شهر بزرگ آلمان مجوز پخش‌عمومی اذان را دریافت کردند
گلبانگ اذان از مساجد آلمان

یک هفته پس از آنکه شورای شهر کلن مجوز پخش اذان از بلندگو توسط مساجد را صادر کرد، چهارمین شهر پرجمعیت آلمان شاهد صف‌کشی خیابانی مخالفان و موافقان این تحول مهم است. 
در آستانه سالروز میلاد پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص)، پخش اذان از مسجد بزرگ (جامع) یکی از قدیمی‌ترین شهرهای آلمان در روزهای جمعه، به عنوان پروژه‌ای آزمایشی آغاز شده و قرار است در ۲ سال آینده ادامه یابد.  این مسجد در محله اهرنفلد کلن که توسط اتحادیه ترکی- اسلامی دیتیب اداره می‌شود، حال اجازه یافته هر روز اذان را در فاصله ساعات ۱۲ تا ۱۵ حداکثر به مدت 5 دقیقه با صدای بلند پخش کند. این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که در برخی از کوتاه‌ترین روزهای فصل‌های پاییز و زمستان، این مهلت شامل هر ۲ اذان ظهر و مغرب می‌شود. 
 تاکنون اذان تنها در نمازخانه یا در محوطه این مسجد و دیگر مساجد کلن شنیده می‌شد اما از جمعه گذشته هر 35 مسجد ثبت شده در این شهر می‌توانند اذان را از بلندگوهای خود پخش کنند، به شرطی که صدای آن از میزان تعیین شده بالاتر نباشد. آنطور که مسؤولان شهرداری کلن می‌گویند اگر این پروژه با موفقیت انجام شود، مساجد این شهر در آینده می‌توانند اذان را با صدای بلند پخش کنند که قطعا این امر بر شکسته شدن تابوی پخش اذان در آلمان و سراسر اتحادیه اروپایی تاثیرگذار خواهد بود. 
نکته جالب توجه اینجاست که چنین مجوزی درست همزمان با سختگیری‌های شدید دولت فدرال بر فعالیت مراکز و مدارس مربوط به گروه‌های سلفی و افراطی اسلامی اعطا شده؛ گروه‌هایی که عمدتا توسط رژیم‌های سعودی و ترکیه حمایت می‌شوند.  هر چند «هنریته ریکر» شهردار کلن این اقدام را نشانه پذیرش ادیان مختلف و تعهد به آزادی مذهب بر اساس قانون اساسی آلمان خوانده اما شواهدی جدی وجود دارد که با افزایش نیاز آلمان به مشاغل خدماتی و کارگری که در جامعه مسلمان این کشور رایج است، آنها ارج و قرب بیشتری یافته‌اند. البته برخی گروه‌ها با پخش اذان با صدای بلند مخالفت کرده‌اند. یکی از این گروه‌ها که جمعه گذشته در اعتراض به این موضوع جلوی مسجد بزرگ کلن تظاهراتی چند ده نفره برگزار کرد، شورای مسلمانان سابق آلمان است. عجیب آنکه «مینا احمدی» بنیانگذار این شورا دلایلی را در مخالفت با این موضوع ذکر می‌کند که مخالف حقوق تصریح شده مذهبی در قانون اساسی ژرمن‌هاست. 
جدیدترین برآوردها در سال جاری میلادی حکایت از افزایش چشمگیر شمار مسلمانان در آلمان دارد؛ چنانکه نسبت به سال ۲۰۱۵ شمار آنان در این کشور ۹۰۰ هزار نفر افزایش داشته است.  به گفته «هانس ایکهارد زومر» رئیس اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان، مهم‌ترین دلیل این افزایش جمعیت، مهاجرت‌های سال‌های اخیر از کشورهای اسلامی عنوان شده است. 
نتایج یک تحقیق که اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال آلمان به صورت مشترک با وزارت داخله این کشور اوایل سال 2021 در نورنبرگ ارائه کرد، نشان می‌دهد در حال حاضر بین 3/5 تا 6/5 میلیون مسلمان در آلمان زندگی می‌کنند که 4/6 تا 7/6 درصد مجموع جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. بدین ترتیب آلمان به چهارمین کشور مسلمان‌نشین قاره سبز پس از روسیه، انگلیس و فرانسه تبدیل شده است. البته کمتر از نیمی از جمعیت مسلمان (47 درصد) رسما شهروند آلمان محسوب می‌شوند اما حتی آن نیم دیگر بزرگ‌ترین اقلیت این کشور صنعتی را در گروه‌های آینده‌ساز (کودکان و نوجوانان و جوانان محدوده سن کار) و گروه‌های فعال در مشاغل خدماتی و کارگری به خود اختصاص داده‌اند. اهمیت جامعه مسلمانان زمانی برای آلمان بیشتر می‌شود که بدانیم آنها بر آینده بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی نیز تاثیرگذارند. 
یک‌پنجم (۲۱ درصد) جمعیت مسلمانان در آلمان را کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال تشکیل می‌دهند. ۲۲ درصد در سنین ۱۵ تا ۲۴ ساله و فقط ۵ درصد آنان در سنین منتهی به بازنشستگی بالای ۴۶ سال قرار دارند.

Page Generated in 0/0079 sec