بر اساس آمار وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت ۱۶۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند
استانهای البرز، کردستان، مازندران و گیلان شاهد روند افزایشی مبتلایان به «کووید-19» هستند. بر اساس آمار وزارت بهداشت، میزان مراعات دستورالعملهای بهداشتی در کشور به کمتر از 50 درصد رسیده و این یعنی یک هشدار جدی در مواجهه با این بیماری منحوس. کارشناسان هشدار دادهاند که پیک جدید بیماری در ایران و جهان همزمان با شروع آبانماه اوج خواهد گرفت. بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، از ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۷۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و یکهزار و ۷۹۸ نفر از آنها بستری شدند. بدین ترتیب مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۸۲۱ هزار و ۷۳۷ نفر رسید. همچنین بر اساس این آمار، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۶۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۲۴ هزار و ۵۸۵ نفر رسید. همچنین ۴ هزار و ۵۵۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس آمار وزارت بهداشت، در حال حاضر ۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر در وضعیت آبی بیماری «کووید-19» قرار دارند. گفتنی است تاکنون ۴۹ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۴۰۷ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۶ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۳۷۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند.
* ضرورت واکسیناسیون تمام افراد جامعه
ایمنسازی جمعی در مقابل ویروس کرونا با واکسیناسیون عمومی محقق خواهد شد و در صورتی که بخشی از مردم برای این امر مهم همراهی لازم را نداشته باشند نمیتوان توقع داشت ایمنی جمعی در کشور ایجاد شود. این در شرایطی است که به گفته مسؤولان از اواسط آبانماه مدارس درهای خود را به روی دانشآموزان باز میکنند و در صورتی که ایمنی جمعی محقق نشود احتمال شیوع مجدد بیماری در کشور بالاست. در همین زمینه رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت واکسیناسیون تمام افراد جامعه گفت: در این زمینه سیاست ما اقناعسازی است، نه اجبار.
دکتر محمدمهدی گویا با اشاره به شروع فصل سرما و عدم رعایت مطلوب پروتکلهای بهداشتی گفت: متاسفانه در این شرایط واکسیناسیون هم به حد مطلوب نرسیده و این شرایط میتواند کشور را در آستانه بروز پیک ششم کرونا قرار دهد و ما انتظار رسیدن این پیک را داریم.
وی درباره بازگشایی مدارس در این شرایط هم گفت: احتمال بازگشایی مدارس و دانشگاهها از 15 آبانماه بالاست اما هنوز در این زمینه تصمیم قطعی در ستاد ملی کرونا گرفته نشده است.
گویا گفت: در زمینه بازگشایی مدارس دستورالعملهایی با همکاری وزارت آموزشوپرورش تدوین و به سراسر کشور ابلاغ شده است. بر اساس این دستورالعملها مدارس باید برای بازگشایی، شرایط بهداشتی را مهیا کنند.
وی افزود: قطعا شیوهنامههای بهداشتی در مدارس به گونهای خواهد بود که کمترین میزان ابتلا را داشته باشیم.
گویا در ادامه به واکسیناسیون دانشآموزان بالای 12 سال اشاره کرد و افزود: با انجام واکسیناسیون خطر شیوع کرونا در میان این دسته از دانشآموزان به حداقل میرسد.
وی درباره بازگشایی مدارس ابتدایی هم با وجود عدم واکسیناسیون این گروه سنی در مقابل کرونا گفت: این گروه سنی کمترین احتمال ابتلا به کرونا را دارند و میتوان با رعایت پروتکلها مدارس ابتدایی را هم بازگشایی کرد.
گویا گفت: حقیقت این است که باید با کرونا زندگی کنیم. در این میان واکسیناسیون و رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی میتواند خطر ابتلا به این بیماری را به حداقل ممکن برساند.
وی افزود: در حال حاضر مرگومیر در میان افراد واکسینه شده بهندرت اتفاق میافتد و این افراد در صورت ابتلا به کرونا کمتر بستری میشوند و عوارض کرونا در آنها کمتر است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه هیچ تفاوتی میان انواع واکسنهای کرونا نیست، گفت: طبق بررسیهای صورتگرفته واکسنهای ایرانی عوارض کمتری نسبت به دیگر واکسنهای کرونا داشتهاند.
گویا درباره واکسیناسیون اجباری کرونا هم گفت: سیاست دولت سیزدهم و نیز سیاست وزارت بهداشت بحث اقناعسازی است نه اجباری کردن واکسیناسیون کرونا. باید به حدی به مردم آگاهی بدهیم که خود آنها برای تزریق واکسن کرونا راغب شوند، نه اینکه بخواهیم آنها را مجبور کنیم. این مسؤول افزود: قطعا اگر مردم اثرات واکسن را ببینند و فوت افراد واکسن نزده را مشاهده کنند، برای تزریق واکسن کرونا راغب خواهند شد.
* اعلام آخرین وضعیت محدودیت تردد کرونایی
بر اساس اعلام پلیس راهور ناجا، محدودیتهای تردد کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی همچنان برقرار است. سردار سیدتیمور حسینی، جانشین پلیس راهور ناجا درباره آخرین وضعیت تردد در جادهها با توجه به وضعیت کرونایی حال حاضر کشور اظهار داشت: طبق آخرین آمار منتشر شده، ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. وی افزود: طبق آخرین وضعیت رنگهای کرونایی کشور که وزارت بهداشت در قالب نرمافزار ماسک اعلام کرده است، هماکنون شهرستانهای اشنویه، بوکان، پیرانشهر و سردشت در آذربایجان غربی، استهبان در فارس، سنندج در کردستان و پاوه، جوانرود و سرپل ذهاب در کرمانشاه در وضعیت قرمز هستند. جانشین پلیس راهور ناجا تصریح کرد: بر اساس مصوبات ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان تردد «از» و «به» شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع بوده و متخلفان اعمال قانون خواهند شد. سردار حسینی گفت: خروج خودروهای بومی از شهرهای قرمز و نارنجی و ورود خودروهای غیربومی به این دسته از شهرها جریمه یک میلیون تومانی شهر قرمز و ۵۰۰ هزار تومانی شهر نارنجی را در پی خواهد داشت.