printlogo


کد خبر: 239449تاریخ: 1400/8/3 00:00
طی 24 ساعت 171 بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند
مرگ ناشی از تزریق واکسن کرونا نداشتیم

براساس دریافت‌های علمی همچنان واکسیناسیون مهم‌ترین عامل مبارزه با ویروس منحوس کرونا شناخته می‌شود اما با این وجود برخی جریانات ضد‌واکسن به دنبال القای ضرر‌آفرین بودن آن هستند به نحوی که علت برخی مرگ‌و‌میرهای کرونا را به واکسیناسیون نسبت می‌دهند، این در شرایطی است که وزیر بهداشت بر این نکته تاکید دارد که مرگ ناشی از تزریق واکسن کرونا نداشته‌ایم. دکتر بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کرونا یک بیماری بسیار پیچیده است و با توجه به تغییر و تحول ویروس باید آماده باشیم و وضعیت را رصد کنیم. خوشبختانه در کشور با واکسیناسیون بالا در ۲ ماه اخیر توانستیم دفاع بدن مردم را در برابر ویروس بالا ببریم. متاسفانه در مرداد‌ماه روزانه بالای ۷۰۰ نفر مرگ و حدود ۸۰۰۰ بستری در‌ آی‌سی‌یو و حدود ۵۰ هزار مبتلا داشتیم و تمام تخت‌های بیمارستانی پر بودند. میزان واکسیناسیون تا مرداد حدود ۵ میلیون دوز بود. امروز یکی از راه‌های مهم مقابله با بیماری، واکسیناسیون است. ویروس در محیط وجود دارد و تزریق واکسن ضروری است. وی با اشاره به اینکه کرونا یک همه‌گیری جهانی است، ادامه داد: کرونا از کشوری به کشور دیگر می‌رود و در محیط وجود دارد و تنها راه مهم مبارزه با آن، افزایش دفاع بدن است. ما در مجلس هم به نمایندگان ملت گفتیم تلاش می‌کنیم هر گونه که ممکن است با کرونا مقابله کنیم و قول دادیم تا دهه فجر، واکسیناسیون را کامل کنیم. کار شبانه‌روزی انجام شد و ریاست‌جمهوری و سایر همکاران، بانک مرکزی، هلال‌احمر و... کار مهمی انجام دادند و حجم زیادی از واکسن وارد کشور شد. عین‌اللهی تاکید کرد: امروز ۷۶ درصد مردم یک دوز و ۴۰ درصد ۲ دوز واکسن زده‌اند و این روند به سرعت در حال پیشروی است. عزیزانی هم که هنوز واکسن نزده‌اند لطفا اقدام کنند. من در واکسیناسیون کودکان نوه ۱۲ ساله خود را برای تزریق واکسن بردم که نشان دهم همه مردم مانند نوه‌ام برایم عزیز هستند. 
وی افزود: ویروس در دنیا در حجم زیادی در حال گردش است و می‌تواند تغییرات ژنتیکی هم داشته باشد و تنها کار ما ایمن کردن بدن خودمان است. راه ورود ویروس از طریق تنفس است و باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم. طبق بررسی انجام شده تعداد مهمی از بیمارانی که در چند ماه اخیر فوت کردند کسانی بودند که واکسن نزده بودند. قبل از واکسیناسیون در کادر درمان حدود ۲۰۴ نفر از عزیزان ما شهید سلامت شدند اما امسال که ویروس تهاجمی‌تر شد و بیماران هم بیشتر شده بودند ما به اندازه انگشتان یک دست هم شهید سلامت از کادر درمان نداشتیم و این نشان‌دهنده تاثیر بسزای واکسن است‌ و تصمیم داریم دوز سوم را هم برای کادر سلامت تزریق کنیم. البته افراد پرریسک و کسانی که مسن هستند و مدت زمان زیادی از تزریق دوز دوم‌شان گذشته است هم می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند. وی درباره شایعات پیرامون واکسن کرونا تصریح کرد: آنهایی که واکسن می‌زنند عوارض نادر بسیار کمی دارند و مرگ ناشی از تزریق واکسن هم نداشتیم. پس از ۲ ماه از تزریق ۲ دوز واکسن ایمنی ایجاد می‌شود. در کشور ما حدود یک قرن است واکسن تزریق می‌شود و از بدو تولد کودکان واکسن می‌زنند؛ با وجود واکسیناسیون بیماری‌ای مانند فلج اطفال دیگر بسیار نادر است. واکسن نکته‌ای علمی و مشخص است. 
او ادامه داد: در شرایط فعلی عادی‌انگاری بسیار خطرناک است، زیرا هنوز به هدف نهایی مواجهه با کرونا نرسیده‌ایم و تنها ۴۰ درصد افراد ۲ دوز کامل واکسن را دریافت کرده‌اند، بنابراین باید تا رسیدن به هدف اصلی، صبوری و مداومت بر شیوه‌نامه‌های بهداشتی را ادامه دهیم. 
 
* تحویل ۶ میلیون دوز سینوفارم دیگر به وزارت بهداشت
سی‌امین محموله واکسن کرونا تهیه‌شده از سوی جمعیت هلال‌احمر حاوی ۶ میلیون  دوز واکسن، دیروز یکشنبه دوم آبان‌ماه در فرودگاه امام خمینی(ره) به وزارت بهداشت تحویل داده شد. کریم همتی، رئیس جمعیت هلال‌احمر کشور با اعلام اینکه ۷ محموله ۶ میلیون  دوزی واکسن سینوفارم از ۴ مهرماه تاکنون وارد کشور شده، گفت: طبق تاکید معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر ادامه‌دار بودن واردات واکسن کرونا از سوی هلال‌احمر، این دستگاه با همکاری خوب وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه، فرآیند وارداتش را ادامه داده و عدد محموله‌هایش را به ۳۰ رسانده، همچنان هم واردات واکسن سینوفارم را ادامه می‌دهد. وی افزود: جمعیت هلال‌احمر در مجموع از اردیبهشت‌ماه تاکنون، ۹۴ میلیون و ۳۹۰ هزار  دوز واکسن سینوفارم به کشور وارد کرده است. 
 
* ۱۷۱ فوتی جدید در 24 ساعت
میزان مرگ‌و‌میرهای کرونایی همچنان در نوسان است و این موضوع حکایتگر شکننده بودن شرایط موجود است. در صورتی که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی روند رو به رشد به خود نگیرد باید منتظر بازگشت دوباره به شرایط بحرانی بود. 
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، از ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه ۲ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۱۷۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که 1237 نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۸۴۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۷۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲۵ هزار و ۲۲۳ نفر رسید. همچنین ۴ هزار و ۲۹۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس آخرین آمار، در حال حاضر ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۷ شهر در وضعیت زرد و ۸۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. 
 

Page Generated in 0/0069 sec