printlogo


کد خبر: 239451تاریخ: 1400/8/3 00:00
«روح‌الله برازیده» فرزند شهید که به خاطر بیکاری خودسوزی کرده بود، جان خود را از دست داد
آتش گرفتیم

صبح روز سه‌شنبه (۲۷ مهر ۱۴۰۰) خبری مبنی بر خودسوزی یکی از فرزندان شهدا در مقابل بنیاد شهید استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد در فضای مجازی منتشر شد. «روح‌الله برازیده» فرزند شهید «گل محمد برازیده» شهید دفاع مقدس که 24 آذر 1363 به شهادت رسید فردی بود که اقدام به خودسوزی کرده بود. روز حادثه «روح الله» مستقیم به پشت بام ساختمان اداره بنیاد شهید استان کهگیلویه‌وبویراحمد می‌رود تا خود را به پایین بیندازد که قبل از این اقدام کارکنان بنیاد شهید متوجه موضوع شده و با حضور در صحنه مانع وقوع حادثه می‌شوند و با دادن وعده‌هایی مانند پرداخت وام اشتغال و وام بلاعوض، وی را ترغیب به ترک محل می‌کنند اما گفتاردرمانی راهی برای حل معضل بیکاری فرزند شهید برازیده نبود تا اینکه نیم ساعت بعد وی با حضور در مقابل بنیاد شهید اقدام به خودسوزی با بنزین می‌کند. بر اثر این حادثه وی با 86 درصد سوختگی به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج منتقل و پس از انجام برخی اقدامات، از این بیمارستان به بیمارستان امیرالمومنین شیراز اعزام می‌شود. به گفته دکتر مهدی اصلانی، پزشک معالج وی، ریه و مجاری تنفسی این جوان 38 ساله به دلیل شدت آسیب‌های وارده ناشی از سوختگی بشدت دچار صدمه شد تا جایی که دستگاه تنفس مکانیکی نیز نتوانست برای بازگشت وی به زندگی مثمرثمر باشد. «روح‌الله برازیده» که متاهل و دارای ۳ فرزند بود در نهایت روز پنجشنبه (29 مهر ۱۴۰۰) جان خود را از دست داد. در حالی نداشتن شغل فرزند شهید برازیده را به نقطه پایانی زندگی خود رساند که بر اساس ماده 21 قانون جامع ایثارگری، همه دستگاه‌های موضوع ماده 2 این قانون مکلفند حداقل 25 درصد از نیازهای استخدامی و تأمین نیروهای مورد نیاز خود را که وفق ضوابط و مجوزهای مربوط و جایگزینی نیروهای خروجی خود اخذ می‌کنند به خانواده‌های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان 25 درصد و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک ‌سال و بالای یک‌ سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شاهد اختصاص دهند و 5 درصد سهمیه استخدامی را نیز به رزمندگان با سابقه حداقل ۶ ‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه‌ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر 25 درصد و آزادگان کمتر از یک ‌سال اسارت اختصاص دهند. 
با وجود این قبیل قوانین اما بررسی‌های «وطن‌امروز» نشان می‌دهد سوءمدیریت و ناتوانی مدیریت استانی در قبال مشغول به کار کردن این فرزند شهید در وقوع حادثه نقش داشته است. 
بویژه اینکه روح‌الله چندی پیش نیز مقابل بنیاد شهید استان قصد خودسوزی داشته که با وعده‌های مسؤولان مربوط از اقدام خود منصرف شده بود. با این حال با گذشت چندین ماه، عدم تحقق وعده‌ها باعث شد این فرزند شهید به واسطه سختی و فشار زندگی و ناتوانی در تأمین معاش ۳ فرزند خود، دست به خودکشی بزند. تصاویر منتشر شده از محل سکونت خانواده این فرزند شهید، فقر شدید این خانواده را نشان می‌دهد؛ موضوع دردآوری که در شأن و منزلت این خانواده شهید نبوده است.
 
* دستور ویژه رئیس بنیاد شهید
سیدامیر حسین قاضی‌زاده‌هاشمی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی بروز این حادثه دستور ویژه‌ای را به منظور پیگیری سریع این موضوع صادر و نماینده ویژه‌ای برای بررسی ابعاد مختلف حادثه به استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد اعزام کرد. همچنین سیدعلی احمدزاده، استاندار کهگیلویه‌و‌بویراحمد در پی این حادثه دستور رسیدگی دقیق موضوع و برخورد با خاطیان و سهل‌انگاران را صادر کرد. وی ضمن ابراز نگرانی و ناراحتی از موضوع پیش آمده، اظهار کرد: فرزندان شهدا میراث ارزشمندی برای نظام و انقلاب هستند و صیانت از آنها دفاع از آرمان‌های شهدا و انقلاب است. نماینده عالی دولت در استان کهگیلویه‌وبویراحمد خواستار آسیب‌شناسی و بررسی دقیق و در اسرع وقت درباره دلایل این خودسوزی‌ شد. استاندار کهگیلویه‌و‌بویراحمد تاکید کرد: پس از بررسی دقیق موضوع، در صورت بی‌توجهی به خانواده‌های شهدا و ایثارگران با مقصران برخورد خواهد شد. وی به مسؤولان بنیاد شهید استان به صورت جدی تذکر داد و بیان کرد: بی‌توجهی به مطالبات و خواسته‌های خانواده‌های شهدا به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. استاندار کهگیلویه‌و‌بویراحمد خواستار ورود اداره کل بازرسی استان و دادستان مرکز استان و دیگر نهادهای مربوطه به قید فوریت در این باره شد و بیان کرد: این مهم باید در اولویت بررسی باشد و نتیجه بررسی در اسرع وقت به استاندار گزارش شود. 
 
* برکناری خاطیان
سعید حقیقی، مدیرکل حوزه ریاست و مشاور عالی رئیس و مدیرکل بازرسی بنیاد شهید و امور ایثارگران که در همان ساعات اولیه حادثه به عنوان نماینده ویژه رئیس بنیاد شهید جهت بررسی موضوع به استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد اعزام شده بود، گزارشی را به رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه داد که طی آن خاطیان فوت فرزند شهید از کار برکنار شدند. در گزارش ارائه شده از سوی مدیرکل بازرسی بنیاد شهید و امور ایثارگران آمده است: «سوءتدبیر مشاور امور ایثارگران استانداری کهگیلویه‌وبویراحمد که خود باید حل‌کننده مطالبات و معضلات خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران ازجمله اشتغال، معیشت و... باشد، مشهود است. او به جای اینکه طبق قانون پاسخگوی درخواست‌های ارسالی جامعه هدف ایثارگری برای حل مشکل اشتغال و مسکن و... جامعه باشد، این متقاضی را با هدایتی نادرست طی نامه‌ای بلافاصله به بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ارجاع داده است. حال ‌آنکه شایسته بود ضمن تلاش برای آرام‌سازی نامبرده، وی را به دستگاه‌های اجرایی استان جهت مساعدت رهنمون می‌کرد. همچنین مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد و معاون تعاون و امور اجتماعی و نیز احدی از مددکاران بنیاد استان ضمن کم‌توجهی به شرایط بحرانی روحی و روانی و افسردگی عمیقی که حاکم بر این فرزند شهید بوده است، باید نامبرده را تا آرام شدن و برطرف کردن تنش‌های روحی شدید و هیجانی پیش‌آمده و تهدید مجدد به خودکشی در ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران تحت مراقبت قرار می‌دادند و در ادامه جهت مداوا و معالجات روان‌پزشکی به مراکز درمانی جهت بستری مشایعت می‌کردند که این اقدام به شکل کامل صورت نگرفته است». در پی این گزارش، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دستور برکناری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد و معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد این استان را صادر و به همراه مددکار مزبور امر به معرفی به هیات تخلفات کرد. همچنین قاضی‌زاده‌هاشمی طی نامه‌ای به استاندار برکناری مشاور امور ایثارگران استانداری را نیز درخواست کرد. قاضی‌زاده‌هاشمی همچنین دستوراتی را جهت دلجویی از خانواده و بازماندگان فرزند شهید مرحوم صادر کرد و مقرر شد هیأتی از بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم تشییع پیکر این فرزند شهید حضور یابد و کمک و مساعدت به فرزندان این مرحوم نیز بخش دیگری از این دستور بود. 
 
* پاسخ به خبرسازی‌های معاندان
در حالی که خبر خودسوزی فرزند شهید دستمایه رسانه‌های معاند شد اما خانواده شهید برازیده طی پیامی اعلام کرد اجازه نخواهد داد مرگ وی دستاویزی برای توطئه یا دسیسه دشمنان و معاندان نظام قرار گیرد. در این پیام آمده است: تقدیر الهی چنین رقم خورد که «روح‌الله برازیده» یادگار شهید «گل‌محمد برازیده» پس از چند روز بستری در بیمارستان جان به جان‌آفرین تقدیم کند و از میان ما رخت بربندد. ضمن تقدیر و تشکر از ابراز لطف و همدردی همه سروران گرامی از اقصی نقاط ایران اسلامی بویژه استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد که با خانواده شهید برازیده ابراز همدردی نمودند، به اطلاع همه عزیزان و سروران عزیز می‌رساند این خانواده داغدار و همه اهالی شهیدپرور منطقه زیلایی هرگونه اعتراض و رفتار هیجانی و غیرمنطقی و غیرقانونی را به بهانه عزاداری یا حمایت از این خانواده محکوم می‌کند. انتظار ما از مردم شریف یاسوج و تمام عزیزانی که بر اثر این حادثه آزرده شده‌اند این است که اجازه دهند بررسی‌های لازم توسط نهادهای متولی صورت پذیرد. خانواده داغدار مرحوم روح‌الله برازیده اجازه نخواهد داد مرگ این عزیز گرانمایه دستاویزی برای توطئه یا دسیسه دشمنان و معاندان نظام قرار گیرد. 
 
* وداع با فرزند شهید
در حالی که مرگ دردناک «روح‌الله برازیده» داغ سنگینی برای هموطنان بویژه شهروندان یاسوجی بود، روز جمعه گذشته مراسم وداع با پیکر این فرزند شهید برگزار شد. پیکر این فرزند شهید ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح روز جمعه (۳۰ مهرماه ۱۴۰۰) در قبرستان شرف‌آباد شهر یاسوج به خاک سپرده شد. در این مراسم سردار یعقوب سلیمانی، نماینده ویژه معاون رئیس‌جمهور و معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد ۱۸۸۰ شهید، بیش از ۱۰ هزار جانباز و ۳۱۷ آزاده در راستای اهداف نظام و انقلاب اسلامی تقدیم کرده است. وی افزود: رزمندگان این استان در راه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت جانفشانی کردند. سلیمانی تصریح کرد: امیدواریم خداوند توفیقی دهد در جهت رفع مسائل و مشکلات جامعه ایثارگری بویژه فرزندان شهدای گرانقدری که انقلاب اسلامی، مدیون حماسه‌آفرینی و ازخودگذشتگی پدران این عزیزان است، گام برداریم. معاون فرهنگی بنیاد شهید با بیان اینکه منطقه محروم زیلایی ۶۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، عنوان کرد: مردم استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد و منطقه زیلایی پشتوانه انقلاب اسلامی هستند. سلیمانی بیان کرد: امیدواریم تلاش و اهتمام جدی در مسؤولان و دولتمردان در جهت رفع مشکلات جامعه ایثارگری باشد.
***
نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز»:
کار خود را درست انجام ندادیم
غلامرضا منتظری، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با اشاره به تاکید حضرت امام خمینی‌(ره) و رهبر حکیم انقلاب بر تکریم خانواده شهدا گفت: ما هر چه داریم از ایثار و فداکاری ایثارگران و رزمندگان غیور و سلحشور است. آنها بهترین گوهر هستی خود را برای حفظ عزت، شرف و ارزش‌ها هدیه کردند و حالا نوبت متولیان و زمامداران است تا ضمن مبادرت به حفظ ارزش‌ها، همتی ویژه برای حفظ نام و یاد و خاطره شهدا صرف کنند. نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی خاطر‌نشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند نشر فرهنگ شهادت کمتر از شهادت نیست، لذا ضرورت دارد تا این اصل درخشان و عزت‌آفرین هر روز پر‌فروغ‌تر شود و نسل جوان که صحنه‌های باشکوه دفاع‌مقدس را ندیدند با مفاهیم ارزشی آن دوران پیوندی عمیق برقرار کنند. 
وی با اشاره به اینکه حفظ شأن و منزلت خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان وظیفه تبلیغی و ترویجی ما است، بیان داشت: براساس اصل وظیفه و کرامت؛ خدمات رفاهی، معیشتی و فرهنگی - اجتماعی به این خانواده‌ها باید شکل بگیرد، چرا که شأن و منزلت آنان بسیار بالاست. منتظری افزود: اگر ما برنامه جامع و فراگیری برای رسیدگی به امور خانواده‌های محترم شهدا در عرصه‌های مختلف نداشته باشیم، آنان برخلاف میل قلبی برای رفع مشکلات آستین بالا خواهند زد. ما نباید بگذاریم کار به اینجا بکشد. شاهدیم هر از چند گاهی یک خانواده ایثارگر برای آن چیز که وظیفه ما است وارد عمل می‌شود که این موارد اصلا مناسب نیست و تماما ناشی از کم‌کاری متولیان در این بخش است. وی ادامه داد: اگر این نگاه حاکم شود که ما از نظر اخلاقی، قانونی و اجتماعی مسؤولیت داریم، یقینا اسباب رنجش خانواده‌های معظم شهدا کمتر فراهم می‌شود. نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مصوبه‌ای در مجلس مشخص می‌شود برای تغییر وضعیت عزیزان ایثارگر و فرزندان شاهد اما می‌بینیم برخی دستگاه‌های اجرایی تفسیر خاص خود را دارند و این سبب می‌شود بعضا فرزندان شهدا به ما مراجعه کرده و به دنبال احقاق حق خود باشند؛ این صحنه‌ها صحنه‌های قشنگی نیست و ما نباید کاری کنیم که کار به اینجا بکشد. وی گفت: باید به این سمت رفت که یک طرح جامع و فراگیر داشته باشیم؛ خودمان باید سراغ خانواده‌ها برویم نه اینکه آنها سراغ ما بیایند. وقتی آنها سراغ ما بیایند یعنی اینکه ما کار خود را بدرستی انجام نداده‌ایم؛ باید خدمت به خانواده شهدا در نقطه اوج قرار داشته باشد. منتظری خاطر‌نشان کرد: باید تقسیم کاری شکل بگیرد. باید قبول کرد همه مسائل از طریق بنیاد شهید حل نخواهد شد و ما همه مسؤولیت داریم. اگر سهم و نقش سازمان‌ها، نهاد‌ها و مراکزی که قرار است گره‌ای باز کنند، مشخص شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. در عین حال ما باید در بعد نظارت نیز وارد عمل شویم و ارزیابی کنیم که هر کدام از سازمان‌ها آیا به وظایف خود آنگونه که شایسته است پایبند بوده‌اند یا خیر؟ ما قوانین خوبی داریم ولی در بعد نظارت خیلی دقیق عمل نمی‌کنیم. اگر بعد نظارت را افزایش دهیم بتدریج در مسیری حرکت می‌کنیم که به نفع خانواده‌های عزیز شهدا و ایثارگر خواهد بود. 

Page Generated in 0/0066 sec