printlogo


کد خبر: 239459تاریخ: 1400/8/3 00:00
اخبار

به مناسبت میلاد پیامبراعظم(ص) و امام جعفر صادق(ع) انجام شد 
موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
به مناسبت فرا رسیدن میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی‌الله‌علیه‌وآله و ولادت حضرت امام جعفر صادق علیه‌السلام، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات ۳ هزار و 458 نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند. 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه به مناسبت میلاد پیامبر اعظم(ص) و امام جعفر صادق(ع) طی نامه‌ای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳ هزار و 458 نفر از محکومان را که در کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی، واجد شرایط لازم تشخیص داده شده‌اند، ارائه کرد که این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. 
***
محسنی‌اژه‌ای: 
عدلیه نباید ابزار انتقام‌گیری جریانات سیاسی  باشد
رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست‌های مستمر با نخبگان و اقشار مختلف جامعه، ظهر دیروز میزبان تعدادی از فعالان سیاسی، اجتماعی و پژوهشگران اجتماعی بود. 
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای با انتقاد از برخی رفتار‌ها در طرد کردن بعضی افراد از قطار انقلاب ادامه داد: در ۴ دهه اخیر اگر کسی مرتکب خلاف یا جرمی شد، بعضا شرایطی به وجود آمد که کلا طرد شد، در حالی که خیلی از افراد با توبه یا حتی بدون توبه حاضرند به جامعه خدمت و در چارچوب ضوابط قانونی حرکت کنند که ما باید راه را برای این بازگشت هموار کنیم. 
رئیس قوه‌ قضائیه در ادامه با اشاره به اشتراک نظر نخبگان با برخی رویکرد‌های جدید قضایی خواستار توجه به این اشتراکات برای تقویت ساختار عدلیه و بهبود عملکرد آن شد و تصریح کرد: «بسیاری از اختلافات در سطح کشور و جریان‌های سیاسی مبنای فلسفی و کلامی ندارد و ناشی از تفاوت برداشت‌هاست که با گفت‌وگو و هم‌اندیشی می‌توان آنها را به حداقل رساند». 
رئیس دستگاه قضا با تأکید بر استقلال قوه ‌قضائیه اظهار داشت: من معتقد بوده و هستم دستگاه قضایی باید کاملا مستقل باشد، چرا که گاهی برخی جریانات سیاسی تلاش می‌کنند ناخودآگاه از طریق فرآیند‌های قضایی و نهاد‌هایی همچون سازمان بازرسی یا دادستانی یا حراست‌ها رقیب خود را حذف کنند و در این موارد عدلیه باید مستقل عمل کند. وی افزود: نباید ابزار انتقام‌گیری یک جریان سیاسی از جریان مقابل باشیم.
حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای همچنین با بیان اینکه دستگاه قضایی باید ملجأ و پناه همه آحاد جامعه باشد، افزود: ممکن است فردی شرور یا مجرم باشد ولی اگر برای تظلم‌خواهی و احقاق حقی به قوه‌ قضائیه مراجعه کرد، نباید او را به صرف اینکه مجرم است، نادیده بگیریم. 
وی با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی باید از هر گونه ظلم جلوگیری کند، تصریح کرد: اگر ظلمی توسط یک مأمور حکومت رخ می‌دهد، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ بویژه اگر به کسی ظلم شود که راهی برای اثبات حقانیت خود و دفاع از حقش ندارد. 
***
قالیباف در مراسم اختتامیه سی‌و‌پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی:
‌مجاهدانی همچون شهید سلیمانی رویکرد وحدت را عملی کردند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از حلقه‌های مفقوده حل مسائل کشورهای اسلامی «راهبرد گفت‌وگوی سراسری و فراگیر» در این حوزه تمدنی است، تاکید کرد: امروز قدرت‌های پنهان در تلاشند با اختلاف‌افکنی‌های قومی و مذهبی در میان مسلمانان، آنان را به سمت جنگ‌های داخلی، منطقه‌ای و برادرکشی سوق دهند. به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف در مراسم اختتامیه سی‌و‌پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با تاکید بر اینکه امام خمینی(ره) با پایبندی به راهبرد نه شرقی نه غربی به همه مسلمانان دنیا نشان دادند با خداباوری و اعتماد به سنت‌های الهی و تکیه بر توان مردم می‌توان در برابر هر قدرت به ظاهر بزرگی پیروز شد، اظهار کرد: نخبگان امت اسلامی در نقاط مختلف کشورهای مسلمان با اعتقادات مذهبی متفاوت ضرورت مبارزه با منکرهای اصلی را تبیین کردند و شناخت و آگاهی امت را نسبت به رهیافت جدید از اسلام سیاسی مبتنی بر تفکر ناب محمدی بالا بردند و در این میان مجاهدانی همچون شهید حاج‌قاسم سلیمانی برای عملی شدن این رویکرد جهاد کردند و نتیجه آن شد که مردم مسلمان از اهل تشیع و تسنن بدون پشتیبانی دولت‌ها در کنار هم متحد شدند و با تکیه بر سنت‌های الهی توان قدرت‌های تا دندان مسلح را چیزی جز سستی خانه عنکبوت ندیدند و شکست‌های پی‌درپی را بر آنها تحمیل کردند و اینگونه بود که با شناخت و آگاهی امت مسلمان از اسلام سیاسی و تکیه بر سنت‌های الهی معجزه عصر جدید شکل گرفت و هیمنه جبهه استکبار با همه قدرت ظاهری‌اش فرو ریخت. 
وی تاکید کرد: امروز قدرت‌های پنهان در تلاش هستند با اختلاف‌افکنی‌های قومی و مذهبی در میان مسلمانان، آنان را به سمت جنگ‌های داخلی، منطقه‌ای و برادرکشی سوق دهند. رئیس قوه مقننه با اشاره به حوادث اخیر افغانستان یادآور شد: در افغانستان و در سراسر منطقه این دست‌های پنهان در کارند تا با راه‌اندازی جنگ‌های مذهبی، منطقه را در ناامنی همیشگی قرار دهند. جنایت‌های اخیر در افغانستان و برنامه‌ریزی‌های گسترده آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها برای ایجاد آشوب و تفرقه در لبنان و عراق و تحریک برخی سران کشورهای منطقه همه در همین راستاست. ممکن است در ظاهر سربازهای آمریکایی از منطقه خارج شده باشند لکن نقشه‌های آنها برای ایجاد آشوب و اختلاف به نوعی از طریق بازتعریف حضورشان در منطقه به پایان نرسیده است. 

Page Generated in 0/0066 sec