printlogo


کد خبر: 239784تاریخ: 1400/8/11 00:00
دستور رئیس قوه قضائیه برای برخورد قضایی با مدیران متخلف گمرک و سازمان اموال تملیکی
اتمام حجت قاضی‌القضات

گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه‌ قضائیه با اشاره به سفر کاری ۱۸ ساعته خود و همکارانش به استان خوزستان در هفته گذشته و بررسی میدانی مشکلات این استان اظهار داشت: استان خوزستان دارای مواهب غنی الهی است اما به خاطر برخی ضعف‌ها مردم گرفتار مشکلاتی شده‌اند که حقیقتا مستحق آن نیستند و دشمن هم به دنبال سوءاستفاده از این ضعف‌هاست.‌حجت‌الاسلام‌ والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای تأکید کرد: مسائل استان خوزستان باید به طور ویژه دیده شود و با اقدامات متعارف و مرسوم نمی‌توان مشکلات آب، مسائل زیست‌محیطی و فرهنگی و اقتصادی مردم این منطقه را حل کرد و تلاش ما این است با یک نسخه خاص به طور فوق‌العاده به این مسائل توجه کنیم. 
رئیس دستگاه قضا در واکنش به گزارش دادستان کل کشور درباره انبار‌های نگهداری کالا که در جریان سفر استانی خوزستان مورد بازدید قرار گرفته بود، با نامطلوب ارزیابی کردن وضع موجود به دادستان کل کشور و رئیس سازمان بازرسی دستور داد به صورت مستمر این موضوع را بررسی و تدبیری برای رفع مشکل نگهداری کالا در انبار‌ها اتخاذ کنند. وی با گلایه از وضعیت نگهداری کالا‌ها در انبار‌های سازمان امور تملیکی و گمرکات کشور که بعضا منجر به فاسد شدن آنها می‌شود و با بیان اینکه به رئیس‌جمهور و رئیس مجلس اظهار کرده‌ام این موضوع با عقل و منطق و شرع پذیرفته نیست، گفت: کالا‌های زیادی می‌آید و در انبار گمرک می‌ماند و انبار را اشغال می‌کند و وقتی انبار اشغال شد، محلی برای کالای دیگر که باید تخلیه شود موجود نیست و باید در نوبت بماند که این موضوع هزینه‌بر می‌شود. رئیس قوه‌ قضائیه ادامه داد: کالا می‌ماند و به هر دلیلی ترخیص نمی‌شود، در حالی که باید درباره کالایی که می‌آید پیش‌بینی شود که آیا می‌تواند تخلیه و ترخیص شود و اگر نمی‌تواند چند وقت می‌تواند نگهداری شود. محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه این کالا مورد نیاز کشور است، تخلیه هم می‌شود اما ترخیص نمی‌شود تا زمانی که فاسد شود، از روند موجود انتقاد کرد و گفت: چه منطقی است که کالا را نیاز داشته باشیم، پول هم داده باشیم ولی آن کالا بیاید تا در انبار بماند! 
مأموریت به دادستانی کل و سازمان بازرسی برای رفع مشکلات انبار‌های سازمان اموال تملیکی
رئیس قوه ‌قضائیه با طرح این سوال که ۲ نماینده قوه ‌قضائیه در سازمان اموال تملیکی چه کاری انجام می‌دهد، گفت: اموال زیادی در انبار‌های سازمان اموال تملیکی وجود دارد که فاسد شده و تاریخ گذشته است یا تعداد آن از مقدار ذکر شده روی کارتن کمتر است که مشخص نیست تعدی به این کالا، در کجا رخ داده است؟ محسنی‌اژه‌ای با تاکید بر اینکه هیچ‌کس این وضعیت ورود، نگهداری و ترخیص کالا را قبول نمی‌کند، به رئیس سازمان بازرسی و دادستان کل کشور ماموریت داد هر اقدامی که می‌شود برای رفع مشکلات موجود انجام دهند. وی با اشاره به اینکه ممکن است در این زمینه قانون‌گذاری نیاز باشد، در عین حال تاکید کرد: با همین قوانین فعلی هم می‌شود بهتر از روند موجود عمل کرد. رئیس دستگاه قضا آمادگی خود را برای استقرار قاضی سیار یا ثابت در همه گمرکات کشور اعلام کرد و گفت: تا جایی که جزو اختیارات بنده است، هر نوع همکاری را انجام می‌دهم، چرا که وضعیت بسیار نامناسب است. وی ادامه داد: این موضوع از طریق وزارت اقتصاد باید دنبال شود، به صرف اینکه یک نامه نوشته شود که فلان آسیب موجود است، نباید موضوع رها شود. هر فردی که کوتاهی کرده است؛ چه در دولت سابق و چه در این دولت و چه در دستگاه‌های دیگر و در قوه‌ قضائیه، باید از نظر قضایی پیگیری شود. 

Page Generated in 0/0165 sec