معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از مقاومت ۲۵ درصد جمعیت کشور در مقابل تزریق واکسن کرونا خبر داد
براساس آمار ارائهشده از سوی وزارت بهداشت، بیش از 90 میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است اما با این وجود برخی اخبار حکایت از آن دارد که بخشی از جمعیت در برابر تزریق واکسن از خود مقاومت نشان میدهند؛ مقاومتی که منتهی به عدم فروکش بیماری در کشور و نهایتا افزایش میزان ابتلا خواهد شد. در همین زمینه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برنامه واکسیناسیون کرونا گفت: سختی کار ما ۲۵ درصد مردمی هستند که در برابر تزریق این واکسن مقاومت میکنند. دکتر علیرضا اولیاییمنش با عنوان این مطلب که سلامت ۲ بال دارد و برای حفظ آن به همکاریهای بین بخشی و مشارکت مردمی نیاز داریم، افزود: حدود ۲ سال است که دچار بحران و بلای جدیدی هستیم. در این اتفاقات بد و ناگوار بیش از ۱۳۰ هزار نفر از هموطنان ما بر اثر ابتلا به بیماری کرونا فوت شدند و آسیبهای جدی هم داشتیم. وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد مردم کشور دوز اول و حدود ۵۰ درصد هم دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند، گفت: سختی کار ما ۲۵ درصد مردمی است که واکسن تزریق نکردهاند و مقاومت میکنند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: در همه جوامع ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم با افکار و تبلیغات سوء علیه این جریان، واکسن تزریق نمیکنند و سلامت بقیه مردم جامعه را هم به خطر میاندازند.
* استانهای رکورددار واکسیناسیون در کشور
۷۹ درصد مردم از واکسیناسیون استقبال و دوز اول واکسن را دریافت کردهاند و برخی استانها رکورددار پوشش واکسیناسیون هستند. در مجموع بیش از ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده است و بیش از ۵۳ میلیون نفر دوز اول واکسن و بیش از ۳۶ میلیون نفر نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. در ایران ۶۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۲ سال را تشکیل میدهند که از این جمعیت ۷۹ درصد از واکسیناسیون استقبال کرده و دوز اول واکسن را دریافت کردهاند.
پوشش کامل واکسیناسیون در افراد ۱۲ سال به بالا ۵۴ درصد بوده و ۱۲۷ میلیون و ۷۳۰ و ۶۲۷۴ دوز واکسن توزیع شده است و برای تکمیل نوبت دوم واکسیناسیون ۸ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. استانهای هرمزگان و گیلان با ۸۷ درصد رکورددار استقبال از واکسیناسیون هستند و استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، خراسان شمالی و مازندران در جایگاههای بعدی قرار دارند. استان گیلان با ۶۴ درصد پوشش واکسیناسیون کامل (تزریق ۲ دوز واکسن) رکورددار ایمنی جمعی در بین استانهای کشور است و در جایگاههای بعدی استانهای آذربایجان شرقی و فارس قرار دارند. استان قم با ۶۳ درصد کمترین میزان استقبال از واکسیناسیون را به خود اختصاص داده است.
* دیگر تعطیلیهای گسترده نخواهیم داشت
طرح مدیریت هوشمند کرونا در استانهای قزوین، کردستان و آذربایجان غربی به صورت پایلوت به اجرا درآمد و آنطور که از ستاد ملی مقابله با کرونا به گوش میرسد، بزودی این طرح در سراسر کشور به اجرا در خواهد آمد. در همین زمینه عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به نتایج خوب اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا در استان قزوین، گفت: به این ترتیب ابزار بسیار خوب هوشمندی خواهیم داشت و با مصوبه اخیر ستاد ملی کرونا، در آینده دیگر شاهد تعطیلیهای گسترده نخواهیم بود و تعطیلیها منحصر به بخشهایی میشود که تست مثبت وجود دارد یا واکسن تزریق نکردهاند. دکتر مصطفی قانعی درباره اجرای پایلوت سامانه هوشمند مدیریت کرونا در کشور گفت: خوشبختانه نتایج اجرای طرح در استان قزوین ارائه شد و این نتایج به گونهای بود که در مصوبه اخیر ستاد ملی مدیریت کرونا تایید شد تا پس از پایلوت در ۳ استان قزوین، کردستان و آذربایجان غربی به سرعت در کل کشور اجرایی شود و الزام کردند تمام بانکهای اطلاعاتی به سامانه وصل شوند. وی گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا موقعیت بسیار خوبی فراهم کرد و ابزار بسیار خوب هوشمندی خواهیم داشت که با مصوبه اخیر ستاد ملی، در آینده دیگر شاهد تعطیلیهای گسترده نخواهیم بود و تعطیلیها منحصر به بخشهایی میشود که در آنجا تست مثبت وجود دارد یا واکسن تزریق نکردهاند و مابقی میتوانند فعالیت اقتصادی خود را انجام دهند. قانعی افزود: نتایج استان قزوین بسیار خوب بود و فعلا نتیجهای از اجرای طرح در استانهای کردستان و آذربایجان غربی منتشر نشده است. وی با اشاره به اینکه سامانه مذکور تمام بانکهای اطلاعاتی را دربر خواهد گرفت، تاکید کرد: سامانه مدیریت هوشمند کرونا تنها معطوف به اصناف نیست و تمام گروهها را دربر میگیرد. قانعی گفت: شیوه اجرای محدودیتها جزئی از فناوریهای شرکت است که با ارتباط با بانکهای ارتباطی میتواند آن را به دست آورد و این امر تست شده و توانمندی خود را نشان داده است، بنابراین تمام اصناف، حملونقل و راهنماییورانندگی آن را از نزدیک دیدهاند و ابهامی در توانمندی سامانه وجود ندارد و بتدریج تمام بخشها به آن وصل میشوند. چنین سامانهای در سایر کشورهای جهان امتحان شده است و کاملا قابل استفاده است.
***
147 نفر دیگر از هموطنان جان خود را از دست دادند
آمار مربوط به مرگومیرهای ناشی از ویروس کرونا همچنان سینوسی است. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، از ظهر روز سهشنبه تا ظهر روز چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۰ براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۳۶۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۳۵۳ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۹۵۴ هزار و ۹۶۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۴۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۶ هزار و ۷۶۳ نفر رسید. همچنین ۳ هزار و ۷۸۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد و ۸۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.