گروه سیاسی: رئیسجمهور با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم مبارزه با فساد را با قوت و جدیت پیگیری خواهد کرد، اظهار داشت: مردم شاید فقر و تنگدستی و سختیهای معیشتی را تحمل کنند اما فساد را نمیپذیرند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته هیأت دولت با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد به نوعی شرط ضمن رأی مردم به این دولت بوده است، گفت: حتما باید نسبت به احتمال بروز فساد حساس باشیم و به هیچوجه از مبارزه با مصادیق آن غفلت نکنیم. رئیسجمهور با بیان اینکه بسترها و زمینههای فساد کم و بیش در همه دستگاهها وجود دارد، افزود: یکی از زمینههای بروز فساد، موضوع بهکارگیری نیروی انسانی است، لذا در جذب نیرو باید صرفا بر کارآمدی و صلاحیتهای قانونی و شرعی تمرکز کرد و به همکاران خودمان نیز تأکید کنیم از بهکارگیری افراد به صرف آشنایی و رفاقت و بدون توجه به شایستگیها خودداری کنند. رئیسی خطاب به اعضای هیأت دولت تأکید کرد: باید بشدت مراقبت و صیانت کرد تا در زیرمجموعه شما هیچ فسادی رخ ندهد. رئیسجمهور تصریح کرد: در جاهایی که فضاسازی نسبت به انتصابات رخ میدهد، اگر این فضاسازیها صحیح نیست، از عملکرد خودتان دفاع کنید اما توجه داشته باشید که شایستهسالاری در دولت سیزدهم صرفا یک شعار نیست، بلکه بستر و مبنای کار است و اگر انتقادات به یک عملکرد یا انتصاب شما صحیح است، باید سریعا اصلاح کنید.
رئیسی با تأکید بر ضرورت اخذ نظر دستگاههای نظارتی مختلف پیش از بهکارگیری افراد خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد و توجه به شایستهسالاری از اصول اساسی دولت در عمل است اما آنجا که کار خود را درست انجام دادهایم، نباید تحت تأثیر فضاسازیها قرار بگیریم. رئیسجمهور با بیان اینکه اگر فسادی در مجموعه دولت محرز شد، اول مسؤولان با فرد خاطی برخورد کنند و سپس او را برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی کنند، گفت: بنده هیچ خط قرمزی ندارم؛ نه دفترم، نه معاونینم و نه وزرا، هیچکدام خط قرمزی برای بنده نیستند. وی افزود: بنده تلاش کردم همکارانم را از میان افراد پاکدست و ضد فساد انتخاب کنم. پاکدستی افراد دور این میز را تاکنون احراز کردهام و در ادامه کار نیز باید نظارت و مراقبت لازم را به عمل آوریم. رئیسجمهور تاکید کرد: در دولت سیزدهم برای نخستینبار در انتصابات سطوح عالی علاوه بر استعلام از مراجع اطلاعاتی، از مراجع نظارتی دیگر مثل سازمان بازرسی و دیوان محاسبات نیز استعلام افراد اخذ میشود. رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح جمعآوری و اقدامات حمایتی از متکدیان گفت: دولت موظف است مانع سوءاستفاده از کودکان و وارد آمدن آسیبهای روحی و اخلاقی به آنان در کارهایی نظیر تکدیگری شود، لذا از شهرداریها برای سامان دادن به این وضعیت حمایت میکنیم. رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر ضرورت پیگیری اجرای مصوبات سفرهای استانی گفت: نتایج و ثمرات سفرهای استانی در اجرای مصوبات این سفرها آشکار میشود و ضرورت دارد اجرای این مصوبات به طور جدی پیگیری شود. وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای کارخانه کاغذ مازندران اضافه کرد: با توجه به مشکلاتی که در زمینه تأمین کاغذ در کشور وجود دارد و از سوی دیگر توانمندیهای کشور در زمینه تولید کاغذ باید هر چه سریعتر نیازهای کارخانه کاغذ مازندران و کارخانه دیگری که در استان فارس قرار دارد، تامین شود تا مشکلات موجود در بازار کاغذ برطرف شود.
***
«درویشیان» نماینده ویژه رئیسجمهور در امر مبارزه با فساد شد
حجتالاسلام «حسن درویشیان» رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور و نماینده ویژه رئیسجمهور در امر مبارزه با فساد شد. روز گذشته با استناد به اصل 127 قانون اساسی و با تصویب هیات وزیران، اختیارات رئیسجمهور و هیات وزیران در امر مبارزه با مفاسد اقتصادی و اجرای سند ملی مبارزه با فساد به حجتالاسلام درویشیان تفویض شد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پس از انتصاب حجتالاسلام درویشیان به عنوان نماینده ویژه خود در موضوع مبارزه با فساد گفت: برخورداری از روحیه فسادستیزی شرط ما برای انتخاب همکارانمان بوده و فسادستیزی وظیفه یک یک کارگزاران دولت است. وی اظهار داشت: دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور از گذشته فعالیت داشته و تفاوت سازوکار جدید این است که تصمیم گرفتیم در راستای اجرای نقشه ملی مقابله و پیشگیری از فساد، این دفتر با همکاری معاونت حقوقی ریاستجمهوری به شکلی موثرتر در زمینه مبارزه با فساد فعالیت کند. رئیسجمهور، تعامل و همکاری وزرا و معاونان رئیسجمهور با نماینده ویژه خود در زمینه مبارزه با فساد را مهم و ضروری توصیف و تصریح کرد: اساسا ما و شما اعضای دولت همکاری خود را بر پایه میثاق مقابله و پیشگیری از فساد آغاز کردیم و لازم بود این کار مهم یک سازوکار و ساختار متناسب داشته باشد، لذا تصمیم گرفتیم دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور در بخش مبارزه با فساد ادغام شده و با همکاری معاونت حقوقی و «یک یک» وزیران، این امر مهم را پیش ببرند. حجتالاسلام درویشیان به منظور هماهنگی، پیگیری اجرای نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد در دستگاههای اجرایی، نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی در پیشگیری و مقابله با فساد، شناسایی گلوگاهها و عوامل بروز فساد و آسیبشناسی آنها، پیگیری اجرای قوانین ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد و نحوه اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی و جلوگیری از تعارض منافع و پیگیری و مقابله با فساد، تعیین شد. تصمیمات نماینده ویژه رئیسجمهور در امور اجرایی موضوع یاد شده در حکم تصمیمات رئیسجمهور و هیات وزیران بوده و لازمالاجراست. لازم به ذکر است پیش از این و در دولت سابق جایگاه بازرسی ویژه رئیسجمهور به دفتری ذیل رئیس دفتر وقت رئیسجمهور تقلیل یافته بود و حتی حسن روحانی حاضر نشد برای بازرس ویژه حکم بزند و حکم انتصاب توسط محمود واعظی امضا شد!