سازمان هواشناسی نسبت به تداوم بارشها در اغلب استانهای کشور و احتمال جاری شدن سیل و آبگرفتگی معابر هشدار داد
اسدالله خسروی: به دنبال پیشبینی تداوم بارشها در اکثر استانهای کشور طی روزهای آینده، کارشناسان هواشناسی هشدار دادند با تشدید بارندگیها احتمال وقوع آبگرفتگی معابر، جاری شدن سیل و روانآب، بالا آمدن سطح آب رودخانهها و مشکل تردد خودروها در جادهها وجود دارد که ضروری است مسؤولان برای جلوگیری از حوادث احتمالی آمادگی لازم را داشته باشند. به گزارش «وطنامروز» با وجود هشدارهای لازم سازمان هواشناسی نسبت به ورود سامانههای بارانزا و بارش باران در اکثر استانها اما طی چند گذشته 7 استان کشور چون آذربایجان غربی، زنجان، قم، کردستان، لرستان، خراسان رضوی و مازندران تحت تاثیر حوادث ناشی از بارشها قرار گرفت که منجر به وقوع سیلاب و آبگرفتگی در این مناطق شد به طوری که چهارشنبه گذشته بارش شدید باران در آذربایجان غربی به جاری شدن سیل در شهرستان مهاباد انجامید. اگر چه آبگرفتگی و راه افتادن سیلاب در این منطقه خوشبختانه خسارات جانی به بار نیاورد اما طبق برآوردهای موجود، این رخداد بیش از 5 میلیارد تومان خسارت به زیر ساختهای شهری وارد کرد و موجب خسارت به ۳۵ دستگاه خودرو، حدود ۷۵ واحد مسکونی و ۵۰۰ هکتار زمین زراعی و باغی شد. در این باره صادق ضیاییان، مدیر مرکز پیشبینی هواشناسی در گفتوگو با « وطن امروز» گفت: طی 3-2 روز اخیر به دلیل پیشبینی بارش باران در خیلی از استانها، هشدارهای لازم با وضعیت زرد و نارنجی صادر شد تا مسؤولان و مردم دقت بیشتری به موضوع احتمال وقوع سیلاب و آبگرفتگی معابر و همچنین تردد در جادهها داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: تداوم چنین بارشهایی پس از مدتها کاهش نزولات جوی، احتمال گرفتگی آبراهها، وقوع سیل و روانآب را در پی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
ضیاییان در ادامه افزود: 2 هشدار خطرناک نارنجی و زرد توسط سازمان هواشناسی که بیانگر احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی است، صادر شده است. در پی این هشدارها استانهای گیلان، مازندران، اصفهان، تهران، قم، البرز، قزوین، مرکزی، فارس، یزد، شمال و غرب سمنان و چهارمحالوبختیاری هشدار نارنجی گرفته و باید آمادگی لازم را داشته باشند.
وی در ادامه افزود: طبق پیشبینیهای موجود، بارشها در روزهای آینده نیز ادامه دارد و چنانچه مسؤولان اقدامات لازم را برای چک کردن آبراهها و حفاظت از اماکن مسیر رودخانهها و... انجام ندهند، احتمال آبگرفتگی و مشکلات در این زمینه دور از ذهن نیست. مدیر مرکز پیشبینی هواشناسی اضافه کرد: بارش باران و احتمال بارش برف در ارتفاعات وجود دارد، بنابراین توصیه میشود کوهنوردان در این روزها به ارتفاعات نروند یا کسانی که قصد مسافرت بین استانی دارند تمهیدات لازم را در این شرایط بیندیشند.
* امدادرسانی به ۱۴۱ نفر در پی وقوع سیل و آبگرفتگی در 7 استان
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به ۱۴۱ نفر در پی وقوع سیل و آبگرفتگی در 7 استان کشور خبر داد. مهدی ولیپور گفت: در پی هشدار هواشناسی درباره بارندگیهای اخیر، سازمان امداد و نجات تمام نیروهای خود در استانهای پیشبینی شده را به حالت آمادهباش درآورد و علاوه بر آن اقدام به اطلاعرسانی و هشدار پیرامون این موضوع به ساکنان مناطق دارای احتمال جاری شدن سیلاب کرد. وی درباره عملیاتهای انجامشده گفت: طی ۴۸ ساعت 7 استان کشور یعنی آذربایجان غربی، زنجان، قم، کردستان، لرستان، خراسان رضوی و مازندران تحت تاثیر حوادث ناشی از بارشها که شامل سیلاب و آبگرفتگی بود قرار گرفتند که در این مناطق مجموعا به ۱۴۱ نفر امدادرسانی شد. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در ادامه با بیان اینکه ۲ نفر نیز در پی سیلاب اخیر به مراکز درمانی منتقل شدند، تصریح کرد: در این عملیات از ۱۵ واحد مسکونی نیز تخلیه آب انجام شده و ۱۸ نفر نیز به مناطق امن انتقال داده شدند. به گفته ولیپور، آمادهباش امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر همچنان ادامه دارد.
* تهران در حالت آمادهباش
همزمان با بارش باران به منظور جلوگیری از آبگرفتگی احتمالی در معابر، از روزهای گذشته هماهنگی و اعلام عمومی به مناطق شهرداری پایتخت بابت آمادگی انجام شده و مناطق بیستودوگانه از تجهیزات لازم در اینباره برخوردار هستند. اصغر عطایی، مدیر کل امور خدمات شهری شهرداری تهران درباره اقدامات پیشگیرانه نیروهای خدماتی در زمان بارشهای پیش روی شهر تهران گفت: این اقدامات در طول سال به صورت مستمر انجام میشود اما با توجه به هشدار هواشناسی نسبت به بارشها در چند روز آینده و وزش باد در پایتخت، تمام عوامل مناطق ۲۲ گانه و نیروهای خدمات شهری از آمادگی کامل برخوردارند. عطایی در ادامه عنوان کرد: ممکن است یک منطقه در شمال شهر درگیر باران بوده و یک منطقه در جنوب شهر آسمان صافی داشته باشد اما با این حال تمام مناطق در چند روز پیش رو در آمادهباش خواهند بود. وی با بیان اینکه تمام عوامل خدمات شهری در مناطق بیستودوگانه تا زمان قطع بارشها حضور فعال دارند، اضافه کرد: همچنین در صورت وزش باد و توفان و شکسته شدن شاخه درختان، مناطق مجهز به اره برقی و موتوری هستند. مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران با اعلام برطرف شدن گرفتگی مسیلها و کانالها گفت: تمام نقاط آبگیر و خیابانهای شیبدار که باعث تجمع آب میشوند، پس از بارش باران شناسایی و سپس توسط معاونت فنی و عمران پاکسازی خواهند شد. البته به مروز زمان این نقاط شناسایی و ترمیم شدهاند اما برای رفع نقاط آبگیر باید پس از قطع باران این کار را انجام داد؛ این در حالی است که با بارش باران شاهد ترافیک سنگینی در معابر شهر تهران هستیم.
***
دستور رئیسجمهور برای رسیدگی به مناطق سیلزده آذربایجان غربی
در پی بارشهای شدید روزهای گذشته و وقوع سیل در شهرستان مهاباد و همچنین بروز برخی مشکلات در ترددهای شهری و خسارت به برخی واحدهای مسکونی که به بسته شدن راه ارتباطی مهاباد با - پیرانشهر منجر شد، رئیسجمهور در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان غربی و فرماندار مهاباد، پیگیر آخرین وضعیت مناطق سیلزده شد و دستورات لازم را صادر کرد. دکتر سیدابراهیم رئیسی در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان غربی و فرماندار مهاباد، ضمن دریافت گزارش آخرین وضعیت مناطق سیلزده و میزان خسارات وارده و شرایط مردم، دستورات لازم را صادر کرد. وی که در نهمین سفر استانی خود به سمنان رفته است، در گفتوگوهای تلفنی جداگانه با استاندار آذربایجان غربی و فرماندار مهاباد، ضمن دریافت گزارش مناطق سیلزده در مهاباد و میزان خسارات وارده، دستورهای لازم را در این باره صادر کرد. حجتالاسلام رئیسی همچنین در این زمینه دستورهایی خطاب به وزیر کشور و معاون اجرایی رئیسجمهور صادر کرد. محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی ضمن قدردانی از رئیسجمهور و تماس تلفنی ایشان و پیگیری وضعیت سیلزدگان شهرستان مهاباد، گفت: با پیگیریهای انجام شده از ساعتهای اولیه وقوع سیل در شهرستان مهاباد، تمام تیمهای خدماترسان و امدادی شهرستان اقدام به رفع مسائل و مشکلات سیلزدگان کردند که خوشبختانه با اقدامات انجامشده بسیاری از مشکلات برطرف شد.