printlogo


کد خبر: 240180تاریخ: 1400/8/20 00:00
تعداد کرونا مثبت‌ها در برخی استان‌ها سیر صعودی به خود گرفته است
امید موج‌ ششم به واکسن‌گریزان

با آنکه واکسن‌ مورد نیاز برای تزریق عمومی با دپوی واکسن‌های وارداتی کرونا و تولید داخل در کشور موجود است اما چند روز است روند واکسیناسیون چون گذشته انجام نمی‌شود. از طرفی متاسفانه برخی از روی ناآگاهی هنوز برای تزریق واکسن کرونا اقدام نکرده‌اند که این موضوع در کنار افزایش شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی کشور و کاهش میزان رعایت پروتکل‌ها به 40 درصد، می‌تواند زنگ خطری برای شیوع احتمالی پیک ششم باشد. 
به گزارش «وطن امروز»‌، پیک بعدی بیماری «کووید-19» به دلیل کاهش رعایت پروتکل‌ها و مقاومت واکسن‌گریزان از دریافت واکسن کرونا همچنان در کمین است. هشدار کارشناسان حاکی از آن است که خیز دیگری از بیماری در راه است و نکته قابل توجه اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهشی شده و به حدود 40 درصد رسیده است؛ اتفاقی که می‌تواند کشور را گرفتار موج ششم کرونا کند. بر اساس رنگبندی جدید کرونایی کشور هم‌اکنون 128 شهر به رنگ قرمز و نارنجی کرونا درآمده‌اند و این در حالی است که 25 درصد جمعیت کشور نیز در مقابل تزریق واکسن کرونا مقاومت می‌کنند. 
در این باره دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به چرایی روند صعودی کرونا و قرمز شدن برخی شهرها در استان‌های غربی کشور، گفت: در صورت عدم اقبال برخی از مردم به واکسیناسیون علیه کرونا و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی، وقتی شهری وارد وضعیت قرمز شده و تعداد موارد مثبت و میزان بستری‌شدگان آن افزایش یابد، به‌رغم انجام واکسیناسیون در کشور، می‌تواند عامل ایجاد پیک بعدی باشد. دکتر حمیدرضا جماعتی درباره روند صعودی کرونا در برخی استان‌ها و احتمال بروز پیک ششم بیماری، گفت: متاسفانه شهرها و استان‌هایی که در حال حاضر در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته‌اند، استان‌هایی هستند که عمدتا در حوزه واکسیناسیون علیه کرونا، آن اشتیاق و اقبالی که باید در آنها از واکسیناسیون دیده می‌شد، دیده نشده است. وی افزود: همان‌طور که بارها اعلام کرده‌ام، واکسیناسیون اثر پیشگیرانه در مقابل بیماری دارد و بعد از آن هم رعایت پروتکل‌های بهداشتی مهم است. بنابراین واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۲ پایه مهم در پیشگیری از کرونا هستند و در ادامه هم محدودیت‌های هوشمند قرار دارد. البته محدودیت‌های هوشمند نیز بر اساس استراتژی‌های وزارت کشور و ریاست‌جمهوری پیش رفته و تغییر می‌کند. در حال حاضر فعلا اجرای محدودیت‌های هوشمند در ۳ استان به صورت پایلوت در حال انجام است که نتایج نهایی آن را به کمیته علمی ارائه خواهند داد. جماعتی گفت: البته روند صعودی و قرمز شدن برخی شهرها را نمی‌توان شروع پیک ششم در آنها دانست؛ پیک را معمولا در کل کشور ارزیابی کرده و اعلام می‌کنند اما تعداد موارد مثبت و بستری کرونا در برخی استان‌ها افزایش یافته است.
 
* گروه‌های پرخطر؛ نیازمند دریافت دوز سوم واکسن
تزریق واکسن یادآور برای گروه‌های پرخطر ضروری است. عضو کمیته علمی - دانشگاهی کرونا، دوز سوم واکسن کرونا را برای گروه‌های پرخطر در بازه زمانی حدود ۴ ماه پس از نوبت دوم واکسن ضروری دانست و گفت: دستورالعمل اجرایی در حال حاضر در کشور برای گروه‌های هدف اجرایی می‌شود. دکتر مهرداد حقیقی درباره ضرورت واکسن دوز سوم یا بوستر برای گروه‌های پرخطر اظهار کرد: واکسینه شدن در برابر کرونا به معنی رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی نیست، واکسیناسیون علیه کرونا یک بال پیشگیری و قطع زنجیره بیماری است. بال دیگر کنترل بیماری، رعایت درست شیوه‌نامه‌هاست. 
عضو کمیته علمی - دانشگاهی کرونا در ادامه با اشاره به این موضوع که طبق اعلام رسمی کمیته‌های علمی و فنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوز سوم واکسن علیه کرونا برای گروه‌های سنی خاص در بازه زمانی حدود ۴ ماه پس از نوبت دوم واکسن عنوان شده، افزود: این دستورالعمل در حال حاضر در کشور برای گروه‌های هدف اجرایی می‌شود. متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: احتمال افت ایمنی ایجاد شده به دنبال تجویز ۲ دوز واکسن با گذشت زمان و نیز وجود بیماری‌های زمینه‌ای که باعث عدم پاسخ مناسب به ۲ دوز واکسن می‌شود، توجیه تجویز دوز بوستر یا اضافه است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: برای افرادی که در گروه بیماران خاص هستند به طور مثال سیستم ایمنی بسیار ضعیف دارند یا مشکلاتی دارند که ممکن است در صورت ابتلا به کرونا عارضه‌های سخت یا جبران‌ناپذیر این بیماری را تجربه کنند، دریافت واکسن یادآور در بازه زمانی که توسط وزارت بهداشت مشخص می‌شود اکیدا توصیه می‌شود. عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: کاهش مرگ‌ومیرهای کرونایی در کشور مستقیما با واکسیناسیون و شتاب آن در ارتباط مستقیم است. 
 
* تحویل بیش از ۱۳ میلیون دوز واکسن داخلی کرونا به وزارت بهداشت
واردات واکسن کرونا به کشور همچنان ادامه دارد. مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تاکنون ١٣ میلیون و ٢٠٠ هزار دوز واکسن تولید داخل کرونا را تحویل گرفته‌ایم، گفت: از این میزان ١٠ میلیون و ١١٠ هزار دوز مربوط به شفا فارمد و واکسن برکت، یک میلیون و ١٩۵ هزار دوز مربوط به پاستوکووک (انستیتو پاستور ایران) و یک میلیون و ٨٨٩ هزار دوز نیز مربوط به اسپایکوژن شرکت سیناژن بوده است. دکتر سیدحیدر محمدی افزود: تاکنون چیزی از واکسن فخرا و رازی تحویل ما نشده است. محمدی گفت: واکسن‌سازان بعد از اینکه مجوز مصرف اضطراری می‌گیرند میزان واکسن تولیدی را اعلام می‌کنند و مجوز آزادسازی می‌گیرند. در این زمان هیات امنای صرفه‌جویی ارزی مجاز است واکسن داخلی را خریداری کند. تاکنون هر آنچه از واکسن تولید داخل وارد بازار شده است ما خریداری کرده و در اختیار معاونت بهداشت قرار داده‌ایم. 
 
* ایرانی‌ها نزدیک به ۹۷ میلیون دوز واکسن تزریق کرده‌اند
آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان می‌دهد تاکنون نزدیک به ۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۵ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۳۳۷ نفر دوز اول، ۴۰ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۶۵۷ نفر دوز دوم و ۳۱۴ هزار و ۱۰۵ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۹۶ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۹۹ دوز رسید.
***
     ۱۳۵ فوتی و ۷۹۴۸ مبتلای جدید  
آمار جان‌باختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور همچنان زیر 150 نفر در روز اعلام می‌شود. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی شبانه‌روز گذشته ۷ هزار و ۹۴۸ بیمار «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۳۵ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز سه‌شنبه تا ظهر چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۹۴۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و یکهزار و ۴۳۰ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۱۳۵ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲۷ هزار و ۶۸۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۶۴۳ هزار و ۳۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳ هزار و ۶۱۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۶ میلیون و ۶۱۱ هزار و ۳۹۸ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۳۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۰ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. 
 


Page Generated in 0/0057 sec