printlogo


کد خبر: 240244تاریخ: 1400/8/22 00:00
چرا درباره شهید طهرانی‌مقدم اثر فاخری تولید نمی‌شود؟
بی‌توجهی به داستان باور

گروه فرهنگ و هنر: دیروز سالگرد شهادت حاج‌حسن طهرانی‌مقدم و یارانش بود؛ چهره پیشگام صنعت موشکی کشور و از فرماندهان ارشد نظامی که داستان زندگی پرفراز و نشیب او در نوشته‌هایی آمده است. مستندهایی نیز درباره او ساخته شده است. همچنین خبرهایی پیرامون پخش مینی‌سریال «خط مقدم» ساخته شهریار بحرانی منتشر شده که به نظر می‌رسد نسخه سریالی از فیلم سینمایی‌ای است که در سال‌های گذشته تولید شده است. به گزارش «وطن‌امروز»، با این همه اما اثر فاخر و ارزشمندی درباره این چهره مطرح ساخته نشده است در حالی که زندگی او آنچنان که می‌دانیم همه وجوه یک قصه دراماتیک را دارد؛ قصه پیشرفت و خودباوری؛ آن هم در مساله‌ای به غایت ملی. خط زندگی شهیدحسن طهرانی‌مقدم پر از حادثه است؛ پر از بالا پایین‌های ناگهانی و حساس، پر از موانع پیچیده، پر از همان «نمی‌توانی»ها و «دیگر نمی‌شود»ها، پر از سنگ‌هایی که جلوی راهش افتاده و موانعی که سبز شده‌اند. اما او همه را گذرانده؛ هیچ وقت نایستاده و توقف نکرده است. این را در معرفی کتابی درباره زندگی او نوشته‌اند. این کم‌توجهی به تولید آثاری درباره شهید طهرانی‌مقدم در سخنرانی‌هایی که در گرامیداشت ایشان انجام شد، مطرح شد. مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه امروز جامعه ما عطش و خلأ الگوهای مدیریتی از جمله سردار طهرانی‌مقدم را دارد، اظهار کرد: متاسفم که هنوز سریال حاج‌حسن و فیلم سینمایی فاخری در شأن این شهید ساخته نشده و هنوز رمان فاخری درباره او نوشته نشده است. سردار حمیدرضا مقدم‌فر عصر پنجشنبه در یادواره دهمین سالگرد شهادت سردار شهید طهرانی‌مقدم که در حوزه هنری برگزار شد، با بیان اینکه «گذشت 10 سال از شهادت حاج‌حسن باور‌پذیر نیست» خاطرنشان کرد: سردار طهرانی‌مقدم مجموعه‌ای از فضایل، بزرگی‌ها و سجایا بود. وی همچنین به بیان خاطراتی از شهید طهرانی‌مقدم پرداخت و گفت: حاج‌حسن مجموعه‌ای از صفات متعدد بود؛ او در عین حال که یک فرمانده بزرگ نظامی محسوب می‌شد، اخلاق و رفتاری حسنه داشت و پدری محبوب در خانواده بود. مشاور فرهنگی سپاه اظهار کرد: امروز خلأ کشور در صنایع، خودرو و سایر حوزه‌ها مدل مدیریتی سردار طهرانی‌مقدم است. سردار مقدم‌فر در پایان عنوان کرد: ما متاسف و شرمنده‌ایم که هنوز نتوانسته‌ایم او را بخوبی به جامعه معرفی کنیم؛ همه اهل هنر در این زمینه قصور کرده‌ایم. 
اگر چه مثال آوردن از فیلم‌های آمریکایی که درباره چهره‌ها و شخصیت‌های تاثیرگذار تولید شده است، مثالی تکراری برای تاکیدهای اینچنینی است اما باید دلیل این بی‌توجهی را نه فقط در بی‌توجهی به شخصیت‌های تاثیرگذار ایران، بلکه بی‌توجهی به یک ژانر دانست؛ ژانری که با مؤلفه‌هایی چون هدف، پیشرفت و توانستن معنا می‌شود. در تازه‌ترین اتفاق سینمایی درباره این مؤلفه‌ها، این روزها فیلم سینمایی «منصور» روی پرده رفته است، پس حتما این ظرفیت برای تولید فیلم سینمایی فاخری درباره شهید طهرانی‌مقدم هم وجود دارد. برای محقق شدن این مهم باید به پروژه‌هایی مانند فیلم شهید طهرانی‌مقدم، با همان رویکردی نگاه کرد که در تولید «منصور» و فیلم‌های مشابه آن اتخاذ شده است، یعنی کنار گذاشتن محافظه‌کاری‌ها و تلاش برای طرح داستانی مستند از زندگی شهید طهرانی‌مقدم، اعتماد به جوانان و چهره‌های باانگیزه در حوزه سینما و سپردن کار به کاردان. به نظر می‌رسد با همین رویکرد می‌توان مسیر را برای تولید یک فیلم سنمایی خوب برای شهید طهرانی‌مقدم آماده کرد. 
حوزه‌ای که شهید طهرانی‌مقدم در آن فعالیت کرده اتفاقا حوزه‌ای است که مؤلفه‌های ذکر‌شده در آن معنادار می‌شوند، چرا که مساله رقابت با قدرت‌های بزرگ نیز مطرح است. چندی قبل درباره یکی از مستندهایی که به مساله جنگ راداری ما با آمریکا اشاره می‌کرد، نوشتیم که اطلاعات مفید و مهمی در حوزه پدافند و اهمیت «رادار» در آن مستند مطرح شده است؛ موضوعاتی که شاید تا پیش از این بسیاری از مردم از آن بی‌اطلاع بودند. اساسا بخش زیادی از مردم از پیشرفت‌‌های جمهوری اسلامی در حوزه‌‌های مختلف آگاهی ندارند؛ «عدم آگاهی»ای که مقصرش مردم نیستند. در حوزه «امنیت» که نسبت مردم با آن «محسوس» است، آگاهی از ظرفیت‌‌های امنیتی و پیشرفت‌ها در این حوزه کمتر از امنیتی است که مردم آن را حس می‌کنند. آنها البته به دلیل رسانه‌ای نشدن جنبه‌‌های پراهمیتی از توانمندی‌ها در بخش امنیت، گاهی ممکن است تحت تاثیر رسانه‌‌های بیگانه نیز قرار گیرند؛ رسانه‌‌‌هایی که با فروختن ترس به مردم و تعریف و تمجید از قدرت نظامی کشورهایی مانند آمریکا، اهداف سیاسی خود را دنبال می‌کنند. شهید طهرانی‌مقدم نمونه‌ای قوی برای بیان قدرت ایران در این حوزه است. آیا نباید با آگاهی‌بخشی پیرامون پیشرفت‌ها و دستاوردهای امنیتی از ترس‌فروشی سفارتخانه‌‌های کاغذی آمریکا جلوگیری شود؟ راهش سینماست!.

Page Generated in 0/0079 sec