گشوده شدن درهای بقیع پس از 2 سال
درهای قبرستان بقیع در مدینه منوره پس از حدود ۲ سال به روی زائران باز شد. به گزارش فارس، پس از عادی شدن شرایط کرونا در عربستان و پذیرش زائر خارجی، به نظر میرسید امکان تشرف به مزار ۴ امام معصوم شیعیان، امام حسن مجتبی، امام سجاد، امام جعفرصادق و امام محمدباقر علیهمالسلام در بقیع میسر شود اما وهابیون همچنان درهای آن را برای زیارت حتی در ساعاتی خاص به روی زائران باز نکردند تا اینکه روز شنبه با موافقت متولی حرم نبوی و مسؤولان سعودی، بقیع به روی زوار گشوده شد. البته فعلا تنها حرکت آرام و بدون صلوات زائران برای تشرف به بقیع میسر است.
***
طالبان: 3 عامل حمله به نمازگزاران مسجد ننگرهار بازداشت شدند
طالبان اعلام کرد 3 نفر از عاملان انفجار روز جمعه در مسجدی در شهرستان سپینغر ولایت ننگرهار دستگیر شدهاند. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی مرکزی طالبان در حساب توئیتری خود نوشت با متهمان این حمله مطابق با شریعت اسلامی برخورد صورت میگیرد. روز جمعه ۲۱ آبان انفجاری در داخل یک مسجد در شهرستان سپینغر ولایت ننگرهار سبب کشته و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان شد. قاری محمد حنیف، سخنگوی این ولایت گفت این انفجار زمانی در منطقه تریلی رخ داد که ساکنان محلی مشغول ادای نماز جمعه بودند. سخنگوی گروه طالبان همچنین افزود که در این انفجار حداقل ۱۵ نفر زخمی شدهاند اما ساکنان محلی میگویند تعداد تلفات بیشتر است. مسؤولیت این انفجار را تاکنون هیچ شخص یا گروهی برعهده نگرفته است اما پیش از این شاخه خراسان گروه داعش مسؤولیت حملات مشابه را ادعا کرده بود. به گفته مقامات، رویداد انفجاری در منطقه تریلی شهرستان سپینغر ننگرهار، ۳ کشته و ۱۵ زخمی بهجا گذاشته است. یک منبع محلی نیز به رسانهها گفت مواد انفجاری در محراب مسجد جاسازی شده بود.
***
سازمان جهانی بهداشت:
یک میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه هستند
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت حداقل یک میلیون کودک زیر 5 سال در افغانستان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند. «مارگارت هریس» در این باره افزود: سوءتغذیه همچنان چالشی رو به رشد برای سلامتی در سراسر افغانستان است. پیشبینی میشود حدود 2/3 میلیون کودک زیر 5 سال تا پایان سال دچار سوءتغذیه حاد شوند. حداقل یک میلیون از این کودکان بدون درمان فوری، در معرض خطر مرگ بر اثر سوءتغذیه حاد قرار دارند. این مقام سازمان جهانی بهداشت همچنین به شیوع سرخک در افغانستان در سال ۲۰۲۱ اشاره و خاطرنشان کرد: «برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه، سرخک حکم اعدام است». وی افزود: از ژانویه ۲۰۲۱ بیش از ۲۴۰۰۰ مورد بالینی سرخک، ۲۳۹۷ مورد تایید شده آزمایشگاهی سرخک و ۸۷ مورد مرگ گزارش شده است. هریس در ادامه از جامعه جهانی خواست به کودکان و نیازمندان در افغانستان کمک کنند. پیشتر، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد در 6 ماه نخست سال جاری میلادی بیش از ۴۶۰ کودک در نتیجه خشونتها در افغانستان جان باختند. این نهاد اوضاع کنونی کودکان را نگرانکننده خواند و تاکید کرد مصونیت و حفاظت از کودکان باید اولویت کاری در بخشهای کار حکومت باشد. «سمنتا مورت» مسؤول صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد گفت: «ما درباره کودکانی که در نتیجه وسایل انفجاری امسال جان باختهاند نگران هستیم».
***
کارشناس صهیونیست:
حماس به افزایش سیطره خود بر فلسطین ادامه میدهد
«میخائیل میلشتاین» کارشناس صهیونیست و متخصص امور فلسطین در مقالهای که در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت منتشر شد، اعلام کرد آرامش نسبیای که بعد از گذشت چند ماه از جنگ اخیر غزه (نبرد شمشیر قدس) بر این منطقه حاکم شده مشابه آرامشی است که چند روز قبل از آغاز جنگ مذکور در این منطقه وجود داشت و بعد از آن در پی تشدید تنشهایی که در قدس به وجود آمد، حماس این جنگ را آغاز کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی رای الیوم، کارشناس صهیونیست افزود: اسرائیل موفق شد در این جنگ به یک آتشبس و آرامش نسبی برسد اما موفقیتی در تحقق بیشتر اهداف استراتژیک خود در این جنگ نداشت و وعده داد تغییر ریشهای در قواعد بازی با حماس به وجود بیاورد. به گفته وی، حماس به افزایش آمادگی و قدرت و نیز سیطره خود در مناطق فلسطینی ادامه میدهد و به لطف بهبود اوضاع اقتصادی جایگاه خود را در میان فلسطینیها تقویت کرده است. وی تاکید کرد حلوفصل اوضاع در غزه بدون تسلیم شدن حماس در پروندههای حساسی همچون پرونده تبادل اسرا و همچنین در سایه افزایش قدرت نظامی این جنبش در کرانه باختری امکانپذیر نیست، بویژه بعد از آنکه عناصر جنبش حماس طی 6ماه گذشته تحرکات نظامی متعددی علیه اسرائیل انجام دادند. حماس امروز عملا یک خواسته دارد: آرامش امنیتی در نوار غزه؛ وضعیتی که از زمان سیطره کامل این جنبش بر غزه حاکم شده است.