صحبتهای رئیس سازمان خصوصیسازی نشان میدهد خطری بزرگ از سر ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس گذشته است. سال گذشته بود که به طرز عجیبی هجمهای از سوی وزارت ورزش و جوانان شکل گرفت مبنی بر اینکه ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال باید واگذار شوند.
هر چند در ۲ سال آخر دولت گذشته وزارت ورزش بشدت پیگیر خصوصیسازی این دو باشگاه بود اما هیچ گاه روند این کار شفافسازی نشد. البته در روزهای آخر دولت این موضوع مدام از سوی مسؤولان وزارت پررنگتر دنبال شد به طوری که 13 بهمن سال گذشته وزارت ورزش رسما اعلام کرد 22 بهمن این واگذاری انجام میشود؛ وعدهای که هیچ وقت هم عملی نشد و البته همان زمان هم که وزارت به دنبال این موضوع بود، مخالفان زیادی بودند که اعتقاد داشتند روند انجام شده، شفاف نیست.
بعد از تغییر دولت و روی کار آمدن حمید سجادی به عنوان وزیر جدید ورزش و جوانان، ماجرای خصوصیسازی سرخابیها مثل قبل شد و دیگر صحبت از واگذاری عجولانه نبود. البته چندی پیش وزیر ورزش در جزیره کیش درباره واگذاری سرخابیها اعلام کرد: آماده واگذاری هستیم و مشکلی نداریم. اتفاقا مجوزهای این کار را نیز دریافت کردیم و از اینجا به بعد خدمت همکاران عزیزمان در وزارت امور اقتصادی و دارایی هستیم. منتظریم سازمان خصوصیسازی به سمت واگذاری برود. از نظر ما کارها انجام شده و مجوزها را گرفتهایم و موافقت نهاد ریاستجمهوری، شخص آقای رئیسجمهور و معاونت حقوقی را دریافت کردهایم. مطالعات نیز انجام شد و خدمت همکاران عزیز در وزارت اقتصاد منعکس شد تا به سمت سازمان خصوصیسازی برود و کارها انجام شود.
یکی از ایرادات گرفته شده به خواسته دولت دوازدهم این بود که به طور کلی مالکیت معنوی و مادی این ۲ باشگاه هنوز مشخص نیست و بازرسی مالی سرخابیها به صورت شفاف اذهان را روشن نکرده است. این ۲ باشگاه شرکتهایی زیانده هستند که با انبوه بدهی مالیاتی و... روبهرو هستند. همیشه این سوال مطرح بوده که وزارت ورزش با این حجم از مشکلاتی که هر یک از ۲ باشگاه دارند، چگونه میخواسته آنها را وارد بازار سرمایه کند؟
تجربه واگذاری شرکت هفتتپه و مشکلات پردردسری که بابت این موضوع دولت با آن مواجه شد، باعث شده سازمان خصوصیسازی درباره واگذاری ۲ باشگاه پایتخت تامل بیشتری به خرج دهد. اگر قرار باشد ۲ باشگاه سرخابی بدون حساب و کتاب و در نظر گرفتن اهلیت افرادی که قصد خرید سهام را دارند واگذار شوند، یک بار اضافی برای دولت میشوند و تبعات شکست این واگذاریها دامن دولت را خواهد گرفت و آسیب جدی هم به پیکره فوتبال کشورمان میزند.
در همین راستا حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی درباره ماجرای واگذاری سرخابیها گفت: «پرسپولیس و استقلال نیازمند تضمینی برای موفقیتشان پس از واگذاری هستند. اگر تضمین اتفاق نیفتد، ممکن است واگذاریشان به سرنوشت برخی بنگاهها دچار شود. برای واگذاری ۲ باشگاه عجلهای نداریم و آنها را با آرامش در مسیر خصوصیسازی قرار خواهیم داد».
صحبتهای رئیس خصوصیسازی نوید این را میدهد که یک خطر بزرگ از سر این 2 باشگاه برای واگذاری بدون تفکر و عجولانه گذشته است. اکنون دولت فرصت دارد با یک بسترسازی مناسب، شرایط را برای ۲ باشگاه فراهم کند تا بدون هیچگونه ابهام و نگرانی وارد بورس شوند.