printlogo


کد خبر: 240314تاریخ: 1400/8/24 00:00
زمین رم کرد خدا رحم کرد
وقوع 2 زمین‌لرزه شدید 4/6 و 3/6 ریشتری در هرمزگان منجر به درگذشت یک نفر و مصدوم شدن 70 نفر شد

گروه اجتماعی: ۲ زلزله شدید با فاصله یک دقیقه دیروز جنوب ایران را لرزاند؛ نخستین زلزله به بزرگی 4/6 ریشتر در عمق 18 کیلومتری و دومین زلزله 3/6 ریشتر در عمق 10 کیلومتری در استان هرمزگان به وقوع پیوست که خوشبختانه خسارات چندانی در پی نداشت. همچنین تا لحظه تنظیم این گزارش 13 پس‌لرزه نیز به وقوع پیوست. 
به گزارش «وطن‌امروز»، اگر چه شدت زلزله دیروز جنوب کشور بسیار نگران‌کننده بود اما بحمدالله تلفات جانی حداقلی داشت. به گفته فاطمه نوروزیان، سخنگوی علوم‌پزشکی هرمزگان، جز یک نفر که به علت سقوط تیر برق جان باخته، تاکنون گزارشی از تلفات جانی اعلام نشده است، البته 27 نفر نیز با مصدومیت به بیمارستان مراجعه کردند که حال عمومی آنها خوب است. البته در گزارش‌های تکمیلی بعدی تعداد مصدومان ۷۰ نفر اعلام شد.
شدت زلزله دیروز طوری بود که در مناطقی از استان‌های بوشهر و کرمان، جنوب استان فارس و کیش و حتی کشورهای امارات و عربستان نیز احساس شد و تیم‌های ارزیاب و امدادی جهت کمک‌رسانی و بررسی خسارات احتمالی به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند. این زمین‌لرزه که در عمق 18 کیلومتری زمین رخ داد، بسیار طولانی بود و سبب وحشت مردم و تخریب شماری از خانه‌های قدیمی، ریزش کوه و انسداد جاده‌ها شد. در این باره، فرماندار قشم گفت: تاکنون خساراتی از زلزله 4/6 ریشتری بندرلافت قشم گزارشی نشده است. علیرضا نصری افزود: نیروهای امدادی به محل اعزام شدند و در آماده‌باش کاملند. مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر هرمزگان نیز با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران در آماده‌باش کامل به‌ سر می‌برد، خاطرنشان کرد: میزان خرابی و وسعت آن بزودی اطلاع‌رسانی می‌شود اما در مناطق روستایی ترک‌خوردگی و تخریب جزئی دیوارهای برخی منازل گزارش شده است. وی از فوت یک نفر در شهر بندرعباس بر اثر سقوط تیر برق در پی وقوع زلزله خبر داد و گزارش‌های اولیه درباره ریزش کوه را تایید کرد و اظهار داشت: هنوز خسارت عمده‌ای بر اثر این زلزله گزارش نشده است. 
 
* زلزله 4/6 ریشتری خسارتی به قشم نرساند
اگر چه زلزله 4/6 ریشتری استان هرمزگان تلفات و خسارات چندانی به همراه نداشت اما نیروهای امدادرسان به مناطق زلزله‌زده گسیل شده و در حال کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان هستند. رئیس اورژانس کشور در این باره با بیان اینکه بعد از وقوع زلزله بلافاصله تیم اورژانس به منطقه اعزام شد، اظهار داشت: برای بررسی دقیق منطقه یک بالگرد اورژانس نیز به منطقه اعزام شده است و آماده امداد‌رسانی زمینی و هوایی هستیم. جعفر میعادفر با بیان اینکه در سطح شهر قشم 4 تیم اورژانس مستقر شده‌اند ولی بحمدالله در این شهر مشکلی وجود ندارد، افزود: در حال بررسی منطقه هستیم و به اورژانس استان‌های کرمان، فارس ‌‌و سیستان‌وبلوچستان آماده‌باش داده‌ا‌یم. مهرداد حسن‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان نیز در این باره با بیان اینکه زمین‌لرزه استان هرمزگان در بسیاری از نقاط استان کرمان، حتی نقاط شمالی این استان هم احساس شد، اظهار داشت: در پی وقوع این زمین‌لرزه به نهادهای ذی‌ربط آماده‌باش داده شده است و تیم‌های ارزیاب به منطقه اعزام شدند. وی ادامه داد: در حال حاضر در حال بررسی خسارات احتمالی هستیم و گزارشات متعاقبا به مردم اطلاع‌رسانی می‌شود. 
 
* در خانه نمانید
از آنجا که زلزله دیروز هرمزگان با پس‌لرزهای متعددی همراه بود، رئیس لرزه‌نگاری کشور گفت: زلزله 4/6 ریشتری ممکن است یک پس‌لرزه ۶ یا 5/5 ریشتری هم داشته باشد، چرا‌که مطمئنا زمین‌لرزه‌ای بشدت زلزله اصلی رخ نمی‌دهد اما لازم است مردم حداقل 2 روز احتیاط کنند و در خانه‌ها حضور نداشته باشند. همچنین مهدی دوستی، استاندار هرمزگان دیروز در گفت‌وگویی با بیان اینکه من در حال حاضر در روستای کانون اصلی زلزله حضور دارم و خرابی‎ها مربوط به ریزش دیوار بوده اما خانه‎های مردم سالم است، گفت: با توجه به‌ شدت زلزله توصیه می‎کنیم مردم در خانه نمانند. وی خاطرنشان کرد: تمام سالن‎های سرپوشیده برای اسکان مردم باز شده و بین مردمی که در پارک‎ها حضور دارند چادر توزیع می‎کنیم. نیروی انتظامی هم برای تامین امنیت مردم حضور دارد. تدابیر لازم برای تأمین امنیت مردمی که خانه‌های خود را ترک کرده‌اند، اتخاذ شده است. وی بیان کرد: اماکن ورزشی و سوله‌ها برای اسکان هموطنانی که قصد دارند شب را بیرون از منزل سپری کنند، آماده شده است.
 
* آماده‌باش تمام مسؤولان استان کرمان در پی وقوع زلزله
تیم‌های ارزیاب برای برآورد خسارت احتمالی به منطقه اعزام شدند. سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان نیز در ارتباط با آخرین اخبار از این زمین‌لرزه در استان کرمان گفت: زمین‌لرزه هرمزگان بسیار شدید بود و حتی در نقاط شمالی استان کرمان هم احساس شد. بلافاصله پس از وقوع زلزله، به تمام دستگاه‌های امدادی، اجرایی و فرمانداران اعلام شد که نسبت به اعزام تیم‌های ارزیاب به‌ روستاها به ‌منظور بررسی خسارات احتمالی اقدام کنند. همچنین رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر نیز در ارتباط با زمین‌لرزه 4/6 ریشتری بندر لافت بیان داشت: فعلا کانون زمین‌لرزه بندر لافت در جزیره قشم اعلام شده است، بنابراین در حال ارزیابی جزیره هستیم. بعد از وقوع این زمین‌لرزه، در استان هرمزگان وضعیت قرمز اعلام شد و تیم‌های ارزیاب برای برآورد خسارت احتمالی به منطقه اعزام شدند. مهدی ولی‌پور با بیان اینکه ۶ تیم عملیاتی به منطقه زلزله‌زده اعزام شده‌اند، تاکید کرد: در حال ارزیابی خسارات اولیه زلزله هستیم. همچنین استان‌های فارس، سیستان‌و‌بلوچستان، بوشهر و کرمان به حالت آماده‌باش کامل درآمدند. وی گفت: تا‌کنون با تماس‌هایی که با دهیاری‌ها داشتیم، خسارتی اعلام نشده است. رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر با بیان اینکه در پیگیری اولیه این زلزله خسارت جانی نداشته است اما دیوارهای برخی خانه‌ها در منطقه لافت ریزش کرده است، تاکید کرد: از جزیره قشم نیز هیچ خسارتی گزارش نشده است، البته مرکز امداد هوایی در حالت آماده‌باش بوده و آماده خدمت‌رسانی است. همچنین مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر با اعلام اینکه در منطقه فین، در مجموع 137روستا وجود دارد که تاکنون 54 روستا به صورت میدانی مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: در این بازدیدها اطمینان کامل از سلامت مردم حاصل شد و خوشبختانه در این 54 روستا مجروح خاصی نداشتیم و بیشتر خسارت ترک‌خوردگی دیوارها بود. همچنین غلامرضا رفیعی بخشدار فین در گفت‌وگویی اعلام کرد خانه‌های زیادی در روستاهای بخش فین که کانون زلزله محسوب می‌شود از ۱۰ تا ۸۰ درصد آسیب دیده‌ است.
* ارزیابی 61 روستای زلزله‌زده توسط نیروهای هلال‌احمر
محموله اقلام امدادی و آذوقه به هرمزگان ارسال شد. سخنگوی جمعیت هلال‌احمر از ارسال محموله‌های امدادی از استان‌های فارس و کرمان به مناطق زلزله‌زده هرمزگان خبر داد. محمدحسن قوسیان‌مقدم از آمادگی و امکانات لجستیکی کافی در هرمزگان خبر داد و افزود: جهت اطمینان، محموله اقلام امدادی از استان‌های کرمان و فارس به هرمزگان ارسال شده است. در پی وقوع زلزله در هرمزگان 150 نیروی عملیاتی 61 روستا را ارزیابی کردند. همچنین 5000 تخته پتو، 2700 دستگاه چادر، 5000 تخته موکت و سایر اقلام امدادی به کانون زلزله ارسال شده است. 
‌‌
* آمادگی سپاه و ارتش برای کمک به مردم زلزله‌زده
فرماندهان سپاه و ارتش آمادگی خود را برای کمک به زلزله‌زدگان اعلام کردند. سردار پاسدار اباذر سالاری، فرمانده سپاه امام سجاد استان هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سپاه استان آمادگی دارد تمام امکانات موجود خود را برای کمک به مردم زلزله‌زده بسیج کند. فرمانده سپاه امام سجاد استان هرمزگان گفت: مجموعه سپاه همواره آماده کمک‌رسانی به مردم در حوادث مختلف بوده و هم‌اکنون نیز این آمادگی وجود دارد. سردار سالاری تصریح کرد: گروه‌های جهادی استان نیز اعلام آمادگی کرده‌اند برای کمک به مردم در هر منطقه‌ای که نیاز باشد حضور یابند و به مردم کمک کنند. وی در پایان گفت: تمام بسیجیان استان خود را برای خدمت به مردم آماده کرده‌اند و از این ظرفیت برای کمک‌رسانی استفاده خواهد شد. وی افزود: ‌مشکلی از بابت تامین آذوقه برای مردم نداریم و از مردم می‌خواهیم آرامش خود را حفظ کنند. همچنین امیر سرتیپ محمد محمودی، معاون اجرایی و رئیس ستاد بحران ارتش جمهوری اسلامی ایران از آمادگی تمام یگان‌های واکنش سریع، امدادی و درمانی ارتش در استان هرمزگان خبر داد تا در صورت نیاز به کمک هموطنان عزیز بشتابند. 
 
* قطع برق در برخی نقاط بندرعباس
وقوع زلزله در جنوب کشور باعث شد برق مناطق شهری و روستایی مناطق زلزله‌زده قطع شود. مدیرکل راهبری شرکت توانیر نیز در تشریح جزئیات قطع برق مناطق زلزله‌زده جنوب ایران گفت: در قسمت‌های شمالی بندرعباس برق قطع شد تا از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری شود. مسعود صادقی با بیان اینکه برق بعد از رفع اختلالات وصل خواهد شد، چرا‌ که در این شرایط احتمال برق‌گرفتگی وجود دارد، افزود: تنها در نقطه وقوع زلزله قطعی برق نداریم، بلکه در پست‌های انتقال و توزیع برق نیز امکان بروز خسارت وجود دارد. ارزیابان ما در ناحیه وقوع زلزله حاضر هستند. محمدحسن متولی‌زاده، مدیرعامل توانیر کشور نیز در جلسه مدیریت بحران و اطلاع‌رسانی صنعت برق با بیان اینکه تمام نیروهای عملیاتی در هرمزگان در آماده‌باش هستند، اظهار داشت: همکاران در حال ارزیابی خسارات وارده به شبکه و رفع آن هستند. وی تاکید کرد: تمام اقدامات لازم در این زمینه به ‌کار گرفته می‌شود تا مشکلات ناشی از زمین‌لرزه در شبکه برق هرمزگان برطرف شود. 
***
   دستور فوری رئیس‌جمهور  برای امدادرسانی به آسیب‌دیدگان زلزله جنوب کشور   
رئیس‌جمهور ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان زلزله شدید استان هرمزگان تاکید کرد همه دستگاه‌های امدادی و وزارتخانه‌های مسؤول در اسرع وقت به کمک مردم مناطق زلزله‌زده بشتابند. دکتر سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت پس از اطلاع از وقوع زلزله در برخی استان‌های جنوبی کشور، از تمام دستگاه‌های مسؤول استان هرمزگان و همچنین در صورت نیاز استان‌های همجوار و نیز وزارتخانه‌های مسؤول خواست در اسرع وقت و با اولویت امدادرسانی، رسیدگی به وضعیت منطقه را پیگیری کنند. رئیس‌جمهوری همچنین از معاون اول خود خواست در سریع‌ترین زمان ممکن با حضور در محل وقوع زلزله از نزدیک مسائل و مشکلات ناشی از آن را بررسی کند تا مردم احساس آرامش و امنیت داشته باشند و اطمینان پیدا کنند که امدادرسانی بموقع و بخوبی انجام می‌شود. 

Page Generated in 0/0070 sec