printlogo


کد خبر: 240365تاریخ: 1400/8/25 00:00
معاون اول رئیس‌جمهور: منازل آسیب‌دیده از زلزله تا پیش از شروع سرما بازسازی شود
مدیریت میدانی در هرمزگان
اختصاص 165 میلیون تومان وام روستایی و 185 میلیون تومان وام شهری برای بافت‌های آسیب‌دیده در مناطق زلزله‌زده

گروه اجتماعی: به دنبال وقوع ۲ زمین‌لرزه روز یکشنبه با قدرت 4/6 و 3/6 ریشتر در استان هرمزگان، شامگاه همان روز معاون اول رئیس‌جمهور جهت بازدید و بررسی وضعیت زلزله‌زدگان وارد این استان شد و طی بازدیدهای میدانی از مناطق حادثه‌دیده، خواستار بسیج تمام دستگاه‌ها به منظور رفع مشکلات مردم منطقه شد. به گزارش «وطن‌امروز»، اگرچه زلزله مهیب هرمزگان بر اساس آمارها تنها یک فوتی و 7 مجروح به همراه داشت اما پس‌لرزه‌های این زمین‌لرزه ادامه داشت تا جایی که مرکز لرزه‌نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد از ساعت ۱۵:۳۷ بیست‌وسوم آبان تا ساعت ۹ صبح بیست‌و‌چهارم آبان‌ماه ۱۴۰۰، 61 پس‌لرزه با قدرت 2 تا 5 ریشتر در منطقه ثبت شده است. بر این اساس ۹ پس‌لرزه با بزرگای بین ۴ تا ۵، ۳۰ پس‌لرزه با بزرگای بین ۳ تا ۴ و ۲۲ پس‌لرزه با بزرگای کمتر از ۳ در مقیاس امواج درونی زمین در استان هرمزگان رخ داده است. در تشریح جزئیات بیشتر این زمین‌لرزه، رئیس ستاد بحران کشور با بیان اینکه زلزله به بیش از ۳ هزار واحد مسکونی در هرمزگان آسیب ‌زده است، گفت: مراحل ساخت‌وساز بافت‌های آسیب‌دیده با موافقت معاون ‌اول رئیس‌جمهور بزودی آغاز می‌شود. اسماعیل نجار در جلسه ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان که به‌ ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار داشت: 165 میلیون تومان وام روستایی و 185 میلیون تومان وام شهری برای بافت‌های آسیب‌دیده در زلزله در نظر گرفته شده است. 
وی با اشاره به اینکه مبلغ 20 میلیون تومان به ‌عنوان مُسکن موقت در نظر گرفته شده است، افزود: کمک‌هایی شامل چادر، تسهیلات ساخت مسکن، کمک‌های بلاعوض و بازسازی جایگاه‌های احشام در اختیار زلزله‌زدگان قرار می‌گیرد. نجار در ارتباط با آخرین وضعیت مصدومان این زلزله نیز خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 7 نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند ‌که حال عمومی آنها مساعد است. رئیس ستاد بحران کشور با بیان اینکه مراحل ساخت‌وساز بافت‌های آسیب‌دیده با موافقت معاون اول رئیس‌جمهور بزودی آغاز می‌شود، تصریح کرد: هم‌اکنون مشکلی در منطقه نداریم و امدادرسانی با فوریت در حال انجام است. 
مهدی دوستی، استاندار هرمزگان نیز درباره خسارات وارده ناشی از زلزله گفت: وقوع این زمین‌لرزه 700 میلیارد تومان به واحد‌های مسکونی و زیر ساخت‌های استان خسارت وارد کرده است. وی افزود: 2100 واحد نیاز به تعمیر اساسی دارد و 660 واحد باید احداث شود. در مجموع به 3600 واحد مسکونی در زلزله آسیب وارد شده است.
 
*دستور معاون‌اول رئیس‌جمهور برای رفع مشکل زلزله‌زدگان
به دلیل اهمیت موضوع، معاون اول رئیس‌جمهور ساعاتی پس از وقوع زلزله و بعد از جلسه هیات دولت به همراه وزیر بهداشت در مناطق حادثه‌دیده حاضر شد و در جلسه ستاد مدیریت بحران هرمزگان بر ضرورت بسیج تمام دستگاه‌ها به منظور رفع مشکلات مردم تاکید کرد. معاون‌ اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه «مشکل آب و برق مناطق زلزله‌زده تا عصر امروز (دوشنبه 24 آبان) برطرف شود»، گفت: ساخت و تعمیر مسکن با همان فرمول بنیاد مسکن پیش از سرمای زمستان عملیاتی شود. محمد مخبر در جلسه روز دوشنبه ستاد مدیریت بحران هرمزگان، پس از ارائه گزارش مسؤولان از آخرین وضعیت مناطق زلزله‌زده تأکید کرد: روستاهایی که مشکل آب و برق دارند تا آخر وقت مشکل‌شان حل شود. 
‌معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بخشی از پل‌ها از بین رفته‌اند که به‌‌سرعت باید ساخته شوند تا مشکلی برای تردد وجود نداشته باشد، افزود: نوسازی مدارس با کمک بنیاد برکت انجام شود. ‌‌مخبر با بیان اینکه «وسایل خانه‌هایی را که آسیب‌‌دیده و از بین رفته‌اند حتما تأمین خواهیم کرد»، تصریح کرد: ساخت و تعمیر مسکن با همان فرمول بنیاد مسکن پیش از سرمای زمستان عملیاتی شود و دام کسانی که از دست رفته است، جبران می‌شود. 
‌وی از بسیج دستگاه‌ها برای رفع مشکلات زلزله‌زدگان خبر داد و ادامه داد: ‌‌اگر جایی مشکل کمبود چادر وجود دارد به‌‌سرعت حل شود. در ‌‌بیمارستان‌ها مجروح آنچنانی نداشتیم اما تدارک خوبی دیده شده بود. معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ‌بحث تغذیه افرادی که خانه‌شان آسیب دیده است و امکان پخت‌وپز ندارند، به‌ فوریت در 24 ساعت آینده حل شود. 
مخبر ‌ضمن تقدیر از زحمات استاندار، مدیران استانی، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی پس از وقوع زلزله در ‌‌جمع مردم اضافه کرد: ‌جلسه‌ای در روزهای آینده ‌با موضوع زلزله هرمزگان در تهران برگزار می‌شود و هر چند کارها به خوبی پیش رفته است ‌و حضور مسؤولان‌ دل مردم را گرم کرد اما از همه دستگاه‌ها می‌خواهیم ‌تغذیه مردم را جدی بگیرید و خواهش دارم که امکان پخت‌وپز را فراهم کنید و غذای گرم به مردم بدهید. وی از ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان خواست چند سوله در بندرعباس و مناطق بحرانی راه‌اندازی کند تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد. معاون اول رئیس‌جمهور با ابراز اینکه «برخی روستاها روی گسل قرار دارند و ضرورت دارد پایگاه‌های امدادی راه‌اندازی و تقویت شود و همین طور پایگاه‌های راهداری نیاز داریم‌»، ادامه داد: باید مشکل کمبود تخت بیمارستانی را ‌سریعا رفع کنیم و همین‌جا از آقای وزیر بهداشت می‌خواهم که فکری اساسی به حال هرمزگان شود تا به متوسط کشوری برسد. 
محمد مخبر با بیان اینکه «مردم تا حد امکان به منازل تخریبی نروند و قطعا با عزم جدی مشکلات را برطرف می‌کنیم» تصریح کرد:‌ دولت در صحنه خواهد بود و ما در کنار مردم هستیم. همچنین معاون اول رئیس‌جمهور در حاشیه بازدید از مناطق زلزله‌زده گیشان و آب‌شیرین که تا ساعت 4 صبح روز دوشنبه ادامه داشت، اظهار کرد: از لحظه‌ای که رئیس‌جمهور از وقوع زلزله مطلع شدند دستورات متعددی را به دستگاه‌های مختلف دادند و از من خواستند که در نخستین فرصت به استان سفر کنیم و از نزدیک مسائل را بررسی و تصمیمات فوری برای رسیدگی به زلزله‌زدگان اتخاذ کنیم. وی افزود: برای جبران خسارات و آسیب‌های وارد شده تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد و امیدوارم هر چه زودتر بتوانیم مسائل و مشکلات مردم زلزله‌زده را رفع کنیم. مخبر در جریان بازدید‌ از مناطق زلزله‌زده گیشان غربی در بخش فین بندرعباس‌ با بیان اینکه اگرچه بر اثر ۲ زلزله تنها یک فوتی گزارش شده است اما خسارت‌های زیادی به منازل مسکونی و دام مردم در بخش فین وارد شده است. 
 
* حضور تیم‌های مهندسی ‌سپاه در مناطق زلزله‌زده
با وقوع زلزله در جنوب کشور فرمانده‌ کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سپاه استان هرمزگان دستور داد همه امکانات خود را برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان بسیج کند. بر اساس گفته سردار رمضان شریف، سخنگو و مسؤول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «با دستور فرمانده ‌کل سپاه همه ظرفیت‌های امدادی و درمانی نیروی دریایی سپاه، سپاه امام سجاد(ع) استان هرمزگان و سایر یگان‌های مستقر این نهاد در منطقه در آمادگی کامل برای کمک به هموطنان عزیز و ستاد بحران و دستگاه‌های امدادی به‌سر می‌برند تا در صورت نیاز، وارد صحنه شوند». همچنین سردار دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه در تشریح عملیات امداد‌رسانی سپاه به مردم زلزله‌زده هرمزگان گفت: تیم‌های مهندسی نیروی دریایی سپاه با ماشین‌آلات و گروه‌های امدادی در منطقه زلزله‌زده حضور دارند و در صورت نیاز گروه‌های بیشتری اعزام خواهند شد. وی با بیان اینکه فرمانده کل سپاه طی ابلاغی نیروی دریایی سپاه را مکلف به امدادرسانی به مردم کرده است، اظهار داشت:‌ یگان مهندسی نیروی دریایی سپاه در ساعت‌های اولیه وقوع زمین‌لرزه ماشین‌آلات سنگین آوار‌برداری را به محل کانون اصلی زلزله بندرعباس یعنی روستای گیشان در بخش فین اعزام کرد. تنگسیری با بیان اینکه عملیات آواربرداری و بازگشایی معابر و جاده‌ها پس از رسیدن این ابزار به محل‌های مورد نظر آغاز شد، افزود: کار بازگشایی جاده سیرجان به بندرعباس که به واسطه زلزله و ریزش کوه مسدود شده بود با همت مهندسی نیروی دریایی سپاه به طول 30 کیلومتر تا ساعت 5 بامداد به اتمام رسید. وی افزود: ما در کنار مردم هستیم و هر زمان و در هر نقطه‌ای نیاز باشد همه ما با تمام تجهیزات وارد خواهیم شد تا ان‌شاء‌الله ذره‌ای از آلام مردم کم شود. فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: تیم‌های مهندسی این نیرو با ماشین‌آلات و گروه‌های امدادی در محل حضور دارند و در صورت نیاز گروه‌های بیشتری اعزام خواهند شد. گفتنی است ظهر روز یکشنبه زمین‌لرزه‌ای با شدت 4/6 ریشتر در عمق 18 کیلومتری استان هرمزگان را به لرزه درآورد و درست یک دقیقه بعد، زمین‌لرزه دیگری با قدرت 3/6 ریشتر در عمق 10 کیلومتری زیر پای ساکنان جنوب به وقوع پیوست.

Page Generated in 0/0067 sec