پس از بینتیجه ماندن تصویب دریافت مالیات از خانههای لوکس در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰، دولت سیزدهم آن را به تصویب رساند و با ۴۰ روز وقفه از سوی سازمان مالیاتی ابلاغ شد. آییننامه دریافت مالیات از خانهها و باغویلاهای لوکس بعد از ۴۰ روز وقفه (از زمان تصویب هیات وزیران) از سوی مسؤولان سازمان مالیاتی برای اجرا به ادارات مالیاتی ابلاغ شد. دولت دوازدهم به دلایل نامعلومی از تصویب ضوابط اجرایی بند «خ» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ امتناع کرد اما دولت سیزدهم در ۱۴ مهرماه آن را تصویب کرد. اخذ مالیات از خانههای لوکس و گرانقیمت در قانون بودجه سال ۹۹ نیز وجود داشت اما دولت روحانی از تصویب ضوابط اجرایی آن خودداری کرده بود. طبق آمارهای رسمی سازمان امور مالیاتی، درآمد ناشی از این محل تاکنون صفر بوده است.
یکی از برنامههای وزیر اقتصاد توسعه پایههای مالیاتی از جمله مالیات بر مجموع درآمد است که قرار است تا یک ماه آینده لایحه آن تکمیل شده و به دولت برود. لایحه مذکور با وجود تدوین توسط وزارت اقتصاد در دولت قبل، به دلایل نامعلومی مسکوت ماند.
طبق بند «خ» تبصره ۶ قانون بودجه سال جاری، واحدهای مسکونی و باغویلاهای گرانقیمت به شرح بندهای زیر مشمول مالیات بر دارایی (سالانه) میشوند:
۱- واحدهای مسکونی و باغویلاهای گرانقیمت (با احتساب عرصه و اعیان) با ارزش روز معادل یکصد میلیارد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و بیشتر به نرخهای زیر:
۱- 1- نسبت به مازاد یکصد میلیارد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصدوپنجاه میلیارد (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یک در هزار
۱-۲- نسبت به مازاد یکصدوپنجاه میلیارد (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا دویستوپنجاه میلیارد (۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال ۲ در هزار
۱- ۳- نسبت به مازاد دویستوپنجاه میلیارد (۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهارصد میلیارد (۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال ۳ در هزار
1-4- نسبت به مازاد چهارصد میلیارد (۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا ششصد میلیارد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال ۴ در هزار
1-5- نسبت به مازاد ششصد میلیارد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به بالا ۵ در هزار