printlogo


کد خبر: 240619تاریخ: 1400/9/1 00:00
دروغ‌پردازی رسانه‌های مرتجع عربی درباره اتمام مأموریت سردار غفاری به‌خاطر شکست‌های آنها در سوریه است
جوسازی بی فایده علیه سردار مقاومت

گروه سیاسی: رسانه‌‌های وابسته به محور عربی- عبری- غربی پس از سفر وزیر خارجه امارات به سوریه و دیدار با بشار اسد، با انتشار خبری دروغین مبنی بر اخراج سردار غفاری، فرمانده نیروهای ایرانی در سوریه به دستور رئیس‌جمهور این کشور، سعی در سرپوش گذاشتن بر شکست تلاش‌‌های یک دهه‌‌‌ اخیر خود در سرنگونی دولت اسد داشتند. 
به گزارش «وطن امروز»، حدود 10 روز پیش بود که «عبدالله بن‌زاید» وزیر خارجه امارات در رأس هیاتی در سفر به دمشق با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد. بسیاری از تحلیلگران، این اقدام را اعتراف امارات به شکست سیاست سال‌های اخیر خود در نبرد سوریه و تلاش برای سرنگونی رئیس‌جمهور قانونی این کشور دانستند. با این‌‌ حال رسانه‌‌های وابسته به محور ضدمقاومت عربی- عبری- غربی از جمله العربیه همزمان با این سفر اعلام کردند سردار سیدجواد غفاری، فرمانده نیروهای ایرانی در سوریه با فشار دولت اسد بالاجبار این کشور را ترک کرده است. هدف از طرح این ادعا، ساختن این انگاره است که بین ایران و سوریه اختلافاتی هست تا بتوانند شکست‌‌های خود را توجیه کنند. لازم به ذکر است سردار سیدجواد غفاری، سومین فرمانده نیروهای ایرانی در سوریه از آغاز بحران در این کشور بود که ابتدا به‌ عنوان یکی از فرماندهان قرارگاه دمشق کار خود را شروع کرد و سپس فرماندهی قرارگاه حلب را بر ‌عهده گرفت و طی سال‌های اخیر نیز فرمانده اصلی نیروهای مستشاری ایرانی و هم‌پیمانان ایران مثل حزب‌الله و فاطمیون در سوریه بود. در همین رابطه مسعود اسداللهی، کارشناس ارشد مسائل منطقه در بخشی از گفت‌وگویش با تسنیم در پاسخ به سؤالی درباره «دلیل اتمام ماموریت سردار جواد غفاری، فرمانده مستشاران نظامی ایران در سوریه و همزمانی آن با حوادث اخیر و سوءاستفاده برخی رسانه‌های خارجی از این مساله» تصریح کرد: بعد از اینکه بحران سوریه شروع شد، چند ماه بعد از آنکه این مساله وجهه نظامی پیدا کرد و جنگ شروع شد، نخستین فرمانده نیروهای مستشاری ما سردار شهید همدانی بود که در سوریه به ابووهب معروف بود. ایشان دی‌ماه 1390 به‌عنوان فرمانده گروه مستشاری منصوب شد و 2 سال فرمانده بود، آن هم در وضعیت سختی که پایتخت در خطر جدی سقوط قرار داشت. حضور ایشان بسیار مؤثر بود و با همراهی و پیروی از شهید سلیمانی موفق به ایجاد و تجهیز نیروهای دفاع وطنی شدند و پایتخت را نجات دادند، طریق المطار (جاده فرودگاه) را امن کردند و در نهایت جاده خناسر هم فتح و راه حلب باز شد و بعد از 2 سال مأموریت ایشان تمام شد و بعد از تودیع، سردار اسدی به‌جای ایشان آمدند. وی ادامه داد: آقای ابواحمد هم 2 سال یعنی از سال 92 تا اواخر 94 و تا زمان آزادسازی نبل و الزهرا فرمانده بود و سپس مأموریت ایشان هم تمام شد، در هر ۲ مورد موضوع رسانه‌ای نشد و خبرشان در رسانه‌ها نیامد و اسم‌شان هم اعلام نشد و حتی تا زمان شهادت سردار همدانی هم اگرچه افراد مرتبط می‌دانستند ولی علنا اعلام نشد که ایشان با چه مسؤولیتی در سوریه حضور دارند. 
اسداللهی افزود: در دوره پایانی آقای ابواحمد، چون قرار بود عملیات نصر یک و نصر2 انجام شود، سردار سلیمانی از شهید همدانی خواستند به ‌عنوان فرمانده عملیات در میدان حضور داشته باشند که ایشان هم قبول کردند و در همین مسیر به شهادت رسیدند، یعنی شهادت‌شان بعد از دوره مأموریت‌شان بود. 
وی گفت: بهمن‌ماه 94 بعد از آزادسازی نبل و الزهرا، مأموریت آقای ابواحمد هم به اتمام رسید و مأموریت آقای غفاری شروع شد. ایشان فرمانده گروه مستشاری شدند. آقای غفاری از اواخر 94 فرمانده بود و بیش از آن ۲ برادر مأموریتش ادامه پیدا کرد و قرار بود اوایل سال 99 مأموریتش تمام شود. 
کارشناس ارشد مسائل منطقه خاطرنشان کرد: مأموریت‌هایی همچون آزادسازی کل حلب، آزادسازی دیرالزور و المیادین و بوکمال و شکست داعش، حضور در مرز عراق و سوریه و حضور در مرز سوریه و اردن و... تحولات بزرگی بود که در این دوران انجام گرفت و اواخر 98 قرار بر این شد که اوایل 99 مأموریت آقای غفاری تمام شود اما چون حاج‌قاسم سلیمانی دی‌ماه 98 توسط جنایتکاری به ‌نام ترامپ به شهادت رسید، به ‌دلیل پیامدهای آن شهادت و وضعیت جدیدی که در آن قرار گرفتیم، مساله جابه‌جایی ایشان به تعویق افتاد و گفتند «صلاح نیست این جابه‌جایی صورت بگیرد تا اوضاع تثبیت شود». بعد از یک سال و نیم به‌دلیل اینکه اوضاع تثبیت شد، قرار شد این تحول انجام بگیرد. 
اسداللهی اضافه کرد: سردار غفاری جزو نخستین مستشاران ایرانی بود که وارد بحران سوریه شد، ابتدا هم در دمشق در حفظ حرم حضرت زینب(س) فعالیت می‌کرد، چون مسلحان پشت دیوارهای حرم رسیده بودند و هر آن احتمال سقوط حرم وجود داشت و چون نیروهای حزب‌الله در آن منطقه بودند و ایشان هم کاملا نیروهای حزب‌الله را می‌شناسند، با آنها کار کردند. کارشناس ارشد مسائل منطقه خاطرنشان کرد: آقای غفاری در عملیات حفظ حرم حضرت زینب(س) و در بحث غوطه غربی فعالیت مهمی داشت اما نقطه عطف حضور ایشان آنجا بود که سردار سلیمانی با توجه به اهمیت حلب به ایشان پیشنهاد دادند قرارگاه حلب را راه‌اندازی کنند، لذا از حوزه دمشق کلا به حلب منتقل شدند و عملیات آزادسازی جاده خناسر به حلب طراحی شد. اینها رفتند و موفق شدند یک راه دسترسی به حلب پیدا کنند و در حلب مستقر شدند و بهمن ماه 94 فرماندهی قرارگاه حلب را به‌عهده گرفتند که دوران اوج حضور ایشان همین مقطع بود و بعد از آن سال 94 فرمانده‌کل نیروهای مستشاری شدند. وی با اشاره به تودیع سردار غفاری در هفته‌های گذشته ابراز کرد: این هم طبق همان روال سابق، غیررسانه‌ای انجام شد و آقای غفاری تودیع شدند و برادر جدیدی معارفه شدند. این موضوع به مقامات رسمی سوریه هم اعلام شد و از همان زمان هم انواع و اقسام مراسم‌های تودیع برای ایشان صورت گرفت. برای مثال گروه‌های داوطلب مانند دفاع وطنی و سایر گروه‌ها و همچنین اقشار مردمی این مراسمات را برگزار کردند، چون خصوصیت ایشان مردم‌داری و داشتن روابط عمومی بالاست و ارتباط خودشان را محدود به بحث نظام سوریه نمی‌کردند و به بحث‌های اجتماعی ورود ‌کردند که ببینند مشکلات مردم چیست. اسداللهی در ادامه به محبوبیت فرمانده سابق نیروهای ایرانی در سوریه اشاره و تأکید کرد: سردار غفاری محبوبیت خاصی دارد که این محبوبیت اول در حلب ایجاد شد، آن زمان اگر از هر شهروند عادی سؤال می‌کردید «سیدجواد، فرمانده نیروهای ایران کیست؟»، همه می‌شناختند و بعد از فرمانده‌کل شدن، در تمام جغرافیای سوریه این محبوبیت را پیدا کرد. 
کارشناس ارشد مسائل منطقه گفت: خیلی‌ها در سوریه ناراحت بودند که چرا ایشان رفتند درحالی که این امر روتینی بود و فرماندهان قبلی هم رفته بودند اما مراسم‌های متعددی برای ایشان برگزار شد که هم رسمی بود و هم مردمی و توسط اقشار مختلف برگزار شد. سرلشکر علی ایوب، وزیر دفاع سوریه که در عین حال رئیس ستاد ارتش هم هست، در مقر وزارت دفاع مراسمی را برای تقدیر و تشکر از زحمات سردار غفاری با حضور افسران بلندپایه ارتش سوریه و برادران سپاه و حزب‌الله برگزار کردند اما متأسفانه اینها رسانه‌ای نشد و یکی از اشکالات کار ما همین بود که پیوست اعلامی نداشتیم و وقتی ما نمی‌گوییم، این فرصت را به دشمن می‌دهیم که این را به عملیات روانی تبدیل کند. وی درباره همزمانی انتشار این خبر با سفر وزیر خارجه امارات به دمشق تصریح کرد: وزیر خارجه امارات می‌خواست به سوریه برود و مقدماتش هم از قبل چیده شده بود. حضور وی در دمشق یک بمب خبری بود، چون همان‌طور که آقای سیدحسن نصرالله گفتند سفر وی اعلام رسمی شکست پروژه تکفیری و توطئه عربی علیه سوریه بود. کارشناس ارشد مسائل منطقه اظهار داشت: وقتی وزیر خارجه یک کشور عربی می‌آید و با بشار اسد دیدار می‌کند و علنی اعلام می‌شود، آن جناح و گروه که به‌دنبال این بودند این شکست را پوشش دهند، چون خبر تغییر فرمانده ایرانی را داشتند، این خبر را نگه داشتند و بلافاصله بعد از سفر وزیر خارجه امارات به دمشق اعلام کردند و مدعی شدند فرمانده نیروهای ایرانی اخراج شده است و این را نخستین دستاورد(!) سفر وزیر خارجه امارات اعلام کردند که اصلا ربطی به هم نداشت و جابه‌جایی یک ماه قبل صورت گرفته بود. 
اسداللهی گفت: در عرف دیپلماسی اگر بخواهند یک فرد خارجی را اخراج کنند، حداکثر 48 ساعت به وی فرصت می‌دهند که خاک کشور را ترک کند، نه اینکه یک ماه بماند و در سراسر کشور بچرخد و انواع و اقسام مراسم‌های مختلف مردمی و رسمی را برای وی برگزار کنند. همین نشان می‌دهد خبر اخراج سردار غفاری از سوریه کذب است. 
وی در ادامه به ضعف‌‌های رسانه‌‌ای اشاره کرد و گفت: باید اعتراف کنیم مسؤولان ما هنوز نقش رسانه‌ای را خوب بلد نیستند، یک امر خیلی عادی را دودستی تقدیم طرف مقابل کردیم و حالا در موضع انفعال باید اعلام کنیم این ۲ رخداد به هم ربطی نداشتند، در حالی که اگر روز اول اعلام می‌کردیم، این فرصت را به دشمن نمی‌دادیم. امیدوارم این درسی باشد برای ما که پیوست رسانه‌ای داشته باشیم و ابتکار عمل اعلامی را خودمان در دست بگیریم. 

Page Generated in 0/0078 sec