printlogo


کد خبر: 240852تاریخ: 1400/9/7 00:00
تا پایان سال آینده ۶۰ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش فعالیت‌های بنیاد برکت قرار می‌گیرد
جهاد خدمت در روستا‌ها

خدمات‌رسانی بنیاد برکت با هدف زدودن فقر و ایجاد اشتغال در مناطق کم‌برخوردار تمامی ندارد به طوری که فعالیت این ستاد هم‌اکنون در ۱۲ هزار روستای کشور بخوبی دیده می‌شود و قرار است تا پایان سال آینده ۲۰ هزار روستا همچنان از خدمات این بنیاد بهره‌مند شوند و ۶۰ درصد جمعیت روستایی کشور نیز تحت پوشش فعالیت‌های بنیاد قرار گیرند. 
به گزارش «وطن‌امروز»، مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از اجرای طرح «یک روستا یک محصول» در روستاهای کشور خبر داد و گفت: بنیاد امروز در ۱۲ هزار روستای کشور حضور دارد که تا پایان سال آینده به ۲۰ هزار روستا خواهد رسید و ۶۰ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش فعالیت‌های بنیاد قرار خواهند گرفت. محمد ترکمانه در سفر به مازندران و بازدید از طرح‌های اشتغال بنیاد برکت در روستاهای این استان با بیان این مطلب افزود: تمرکز یک روستا بر تولید یک محصول در قالب طرح «یک روستا یک محصول» در دنیا تجربه شده و موفق بوده است و ما هم در بنیاد برکت درصدد اجرای آن در روستاهای محروم کشور هستیم. وی با اشاره به نامگذاری خرماکلا به عنوان روستای گلخانه‌ای کشور اظهار داشت: طرح «یک روستا یک محصول» در این روستا اجرا شده و تا امروز ۱۲۵ گلخانه با تمرکز بر تولید گل و گیاه و مرکبات در خرماکلا راه‌اندازی شده که تا پایان سال به ۳۰۰ گلخانه خواهد رسید. وی یادآور شد: طرح «یک روستا یک محصول» نه فقط در استان مازندران که در سراسر کشور در دست اجراست. 
ترکمانه از آمادگی بنیاد برکت برای کمک به بازگشت مردم به روستاها خبر داد و خاطرنشان کرد: مهاجرت از روستاها به دلیل نداشتن شغل پایدار و حاشیه‌نشینی در شهرها، بار اجتماعی بزرگی را بر دوش کشور می‌گذارد و پر از آسیب‌ است. مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به فعالیت‌های اشتغال‌زایی این بنیاد گفت: تا به امروز ۱۵۷ هزار طرح اشتغال در ۱۷۰ رسته شغلی در سراسر کشور اجرا شده که باعث ایجاد فرصت‌های کسب‌و‌کار برای بیش از ۴۷۰ هزار نفر شده است. همچنین پیش‌بینی می‌کنیم تعداد این طرح‌ها در سال آینده با حمایت دولت و تامین منابع، به ۲۵۰ هزار طرح برسد. 
ترکمانه ادامه داد: بنیاد برکت امسال ۶۰ هزار طرح اشتغال اجتماع‌محور را با سرمایه‌گذاری ۳ هزار میلیارد تومانی در مناطق محروم و روستایی اجرا کرده که تا پایان امسال به یکصد هزار طرح خواهد رسید. وی تاکید کرد: مدل اشتغال‌زایی بنیاد برکت یک مدل موفق در کشور است که می‌تواند به سایر سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط هم تسری پیدا کند. بنیاد امروز در ۱۲ هزار روستای کشور حضور دارد که تا پایان سال آینده به ۲۰ هزار روستا خواهد رسید و ۶۰ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش فعالیت‌های بنیاد قرار خواهند گرفت. مدیرعامل بنیاد برکت درباره برنامه‌های این بنیاد برای سال ۱۴۰۱ نیز اظهار داشت: بنیاد در سال آینده بر اولویت‌ها و نیازهای کشور و ظرفیت مناطق متمرکز خواهد بود. در همین راستا، از تسهیل‌گران بنیاد خواسته‌ایم تا یک آمایش منطقه‌ای را برای احصای فرصت‌ها و ظرفیت‌های هر منطقه انجام دهند. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، متقاضیان شغل می‌توانند با ثبت‌نام در اپلیکیشن این بنیاد به آدرس
 app.barkat.ir یا مراجعه به مجریان و تسهیل‌گران در سراسر کشور از تسهیلات اشتغال‌زایی برخوردار شوند. 
 
* ۵۰۰۰ صندوق قرض‌الحسنه در ۵۰۰۰ روستای کشور راه‌اندازی می‌شود
در کنار دولت و نهادهای خدمات‌رسان انقلابی که تلاش می‌کنند رفاه نسبی را در مناطق کم‌برخوردار و دورافتاده مهیا کنند تا زمینه اشتغالزایی برای آنها فراهم شود، صندوق کارآفرینی امید نیز با پرداخت وام و تسهیلات، منابع مالی خود را به‌کار گرفته است تا دسترسی عادلانه مردم به امکانات و اجرای برنامه‌های توانمندسازی نمود عملی به خود گیرد. به گزارش «وطن‌امروز»، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در این زمینه گفت: در صندوق کارآفرینی امید راه‌اندازی ۵۰۰۰ صندوق را در ۵۰۰۰ روستا هدف‌گذاری کرده بودیم که برای راه‌اندازی ۱۰۰۰ صندوق با بسیج سازندگی وارد عمل شدیم. صندوق‌های قرض‌الحسنه روستایی بسیج سازندگی تضامین ندارد و تسهیلات بر اساس مکانیزم‌های بومی و شناخت محلی ارائه می‌شود. اصغر نورالله‌زاده در مراسم افتتاحیه صندوق‌های قرض‌الحسنه شهری و روستایی بسیج سازندگی که دیروز شنبه ۶ آذر در روستای آقابابا برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ‌سازی در اقتصاد مقاومتی نیازمند نهادینه‌سازی در تولید است؛ یکی از برنامه‌های اصلی کشور اقتصاد مقاومتی و توسعه اشتغال در روستاها و فقرزدایی است؛ برای همین به ۳ مؤلفه مردم، دسترسی عادلانه مردم به امکانات و اجرای برنامه‌های توانمندسازی نیاز داشتیم. وی ادامه داد: بدون حضور مردم برنامه‌ها محقق نخواهد شد و در عین حال باید همه افراد به منابع و امکانات مالی دسترسی داشته باشند و منابع بانکی و تسهیلات به سهولت در اختیار آنان قرار گیرد. مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خاطرنشان کرد: وقتی پیشنهاد راه‌اندازی صندوق‌ها از سوی بسیج سازندگی ارائه شد از آن استقبال کردیم؛ از آنجا که برنامه‌های اشتغال‌زا و فقرزدایی در برنامه صندوق کارآفرینی قرار داشت با بسیج سازندگی همکاری کردیم. وی اضافه کرد: در صندوق کارآفرینی امید، راه‌اندازی ۵۰۰۰ صندوق را در ۵۰۰۰ روستا هدف‌گذاری کرده بودیم که برای راه‌اندازی ۱۰۰۰ صندوق با بسیج سازندگی وارد عمل شدیم. صندوق‌های قرض‌الحسنه روستایی بسیج سازندگی تضمین ندارد و تسهیلات بر اساس مکانیزم‌های بومی و شناخت محلی ارائه می‌شود. نورالله‌زاده تصریح کرد: برای اینکه صندوق‌های قرض‌الحسنه به نتیجه برسند باید شبکه‌هایی ایجاد می‌کردیم که تعاونی‌ها از جمله این شبکه‌ها بودند؛ ایجاد این شبکه‌ها موجب پایداری کسب‌وکار می‌شود و در پی آن صادرات این محصولات را می‌توان شاهد بود. مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید اظهار کرد: باید شرکت‌های تعاونی تقویت شوند و منابع مالی را در اختیار آنان قرار دهیم تا رشد کنند؛ در مرحله دوم تقویت نظام شبکه‌سازی و سپس توسعه آنان را در برنامه خواهیم داشت.

Page Generated in 0/0221 sec