printlogo


کد خبر: 240854تاریخ: 1400/9/7 00:00
رئیس جمهور تأکید کرد؛ ضرورت پرهیز از عادی‌انگاری و دور‌همی و رعایت پروتکل‌ها‌ی بهداشتی برای مقابله با ویروس جهش‌یافته
کرونا فعلا در ایران رنگ باخت

گروه اجتماعی: نقشه کرونایی کشور در حالی از رنگ قرمز پاک شده است که رئیس‌جمهور تاکید دارد همچنان باید نگران شیوع دوباره کرونا در کشور بود، بنابراین تردد در مرزهای کشور باید کنترل و از دورهمی‌ و عادی‌انگاری پرهیز شود. به گزارش «وطن‌امروز»، آمار جان‌باختگان و مبتلایان به کرونا مدتی است در کشور نزولی و شهرهای با نشان قرمز کرونا نیز صفر شده است به طوری که خیلی از مناطق کشور در شرایط مساعد بیماری به سر می‌برند و واکسیناسیون همچنان به شکل گسترده‌ در حال انجام است. از طرفی اما ویروس جهش‌یافته کرونا با سویه جدید موسوم به «اُمیکرون» که این روزها تهدید‌کننده سلامت جامعه جهانی شده است، این نگرانی را به وجود آورده که مبادا با ورود آن به ایران و در صورت کاهش پروتکل‌های بهداشتی دوباره شاهد روزهای سخت کرونایی در کشور شویم. حساسیت موضوع تا جایی است که دیروز سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن قدردانی از تلاش و فداکاری کادر بهداشت و درمان و همه دست‌اندرکاران مقابله با کرونا و نیز همت و همراهی مردم در امر واکسیناسیون خاطرنشان کرد: خارج شدن همه شهرها از وضعیت قرمز کرونایی در این مقطع، از آثار تزریق ۸۴ درصدی دوز اول و حدود ۷۰درصدی دوز دوم واکسن کروناست و این کار باید تا رسیدن به شرایط مطلوب و اطمینان‌بخش ادامه یابد. وی با قدردانی صمیمانه از همراهی و همکاری مردم با دولت در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، بر ضرورت تامین داروهای مورد نیاز مردم تاکید کرد و گفت: تامین دارو از اولویت‌های اصلی دولت است. رئیسی همچنین بر تزریق دوز سوم واکسن برای کادر درمان و افراد مسن و دارای بیماری زمینه‌ای تاکید کرد و از شهرداری‌ها و مسؤولان شهری خواست نسبت به رعایت اصول بهداشتی در ناوگان حمل‌و‌نقل بین شهری بویژه مترو و اتوبوس حساس باشند. رئیسی با تاکید بر رعایت اصول و شیوه‌نامه‌های بهداشتی گفت: بر اساس توصیه دانشمندان و متخصصان، مراعات دستورالعمل‌های بهداشتی و پرهیز از دورهمی‌ها و عادی‌انگاری همچنان ضروری است، لذا نباید از آن غفلت شود. رئیس‌جمهور با ابراز خرسندی از فراهم شدن زمینه بازگشایی حضوری مدارس تصریح کرد: براساس گزارش‌های رسیده، تعدادی از مدارس از تجهیزات و تهویه مناسب برخوردار نیستند که باید به سرعت پیگیری و این مشکل برطرف شود. رئیسی با تاکید بر جدیت و دقت در کنترل مرزهای زمینی، هوایی و دریایی گفت: کنترل تردد از مرزها، بویژه مرزهای شرقی کشور ضروری است و باید در کنار قرنطینه با دقت و حساسیت انجام شود. 
 
* تمهیدات برای جلوگیری از ورود جهش جدید کرونا به کشور
هشدارهای رئیس‌جمهور برای مقابله با ویروس جهش‌یافته جدید کرونا در حالی است که رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره تمهیدات ایران برای جلوگیری از ورود جهش جدید ویروس کرونا به کشور می‌گوید این سویه جدید کرونا اگر منتشر شود با نگرانی‌ای که در این رابطه وجود دارد، ممکن است برخورد با آن سخت باشد. چند هفته طول می‌کشد تا شخصیت سویه جدید کرونا با جهش‌هایی که داشته مشخص شود تا بتوان با قطعیت درباره آن نظر داد. دکتر محمدمهدی گویا افزود: فعلا شواهد نشان می‌دهد که باید عوارض شدیدتری در پی داشته باشد به همین دلیل ما هم تمهیدات ویژه‌ای به کار گرفته‌ایم. او تاکید کرد: به افرادی که قصد مسافرت به آفریقای جنوبی، بوتسوانا، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو و اسواتینی را دارند توصیه می‌کنم سفر خود را به تاخیر بیندازند. ما همه اطلاع‌رسانی‌ها را در فرودگاه و تمام مرزهای زمینی، هوایی و دریایی در اختیار می‌گذاریم، یعنی بدون آگاهی از کشور خارج نخواهند شد. گویا با تاکید بر اینکه نهایت سختگیری اعمال خواهد شد، اظهار کرد: ما پرواز مستقیم از این کشورها نداریم و اعلام کردیم برای ورود فرد غیرایرانی از کشورهای یادشده به ایران ممانعت ایجاد خواهیم کرد و ایرانیانی هم که می‌خواهند مسافرت داشته باشند تا دو نوبت تست PCR منفی نداشته باشند باید در مبادی مرزی در قرنطینه بمانند. حتی ممکن است فردی تا ۱۴ روز در قرنطینه مرزی بماند. این اطلاع‌رسانی‌ها به مردم و سفارتخانه‌های ما در این کشورها انجام می‌شود. وی افزود: تمام توصیه‌های بهداشتی برای این سویه جدید هم موثر است. وی افزود: این سویه جدید 50 جهش ژنتیکی دارد و از قدرت سرایت‌پذیری بالایی برخوردار است.
 
* اُمیکرون، سویه‌ای نگران‌کننده
سویه جدید کروناویروس موسوم به «اُمیکرون» در حالی به نگرانی جهانی تبدیل شده که احتمالا هفته‌ها زمان ببرد تا دریابیم آیا این سویه که نخستین‌بار در آفریقای جنوبی پیدا شد، یک نگرانی جدی است یا یکی دیگر از بن‌بست‌های تکاملی ویروس کروناست؟ در حال حاضر تنها اسمی از سویه جدید کروناویروس در اختیار کارشناسان و محققان است و هیچ ایده‌ای درباره ویژگی‌های آن وجود ندارد. سویه اُمیکرون حداقل در اسناد پزشکی و تئوری، وحشتناک به نظر می‌رسد و نسبت به سویه‌های دیگر ویروس، جهش‌های بیشتری در آن مشاهده شده است. این جهش‌ها تنها ترکیبی تصادفی از تغییرات ژنتیکی نیست؛ تعداد نگران‌کننده‌ای از جهش‌های مشاهده‌شده در بخش‌هایی از ویروس رخ داده که می‌دانیم در عفونی‌تر شدن ویروس و تاثیر بر عملکرد آنتی‌بادی‌ها و سایر بخش‌های سیستم ایمنی بدن مهم است. دامنه اتصال یک گیرنده ویروسی را در نظر بگیرید که بخشی کلیدی از پروتئین سنبله ویروس است و به آن اجازه می‌دهد به سلول‌های بدن بچسبد. نوع دلتا، ۲ جهش در RBD دارد و نوع بتا که پیش از این به عنوان گونه آفریقای جنوبی شناخته می‌شد دارای ۳ جهش است اما اُمیکرون دارای ۱۰ جهش است. این موضوع موجب شده محققان نسبت به گزارش کارشناسان آفریقای جنوبی درباره توالی سویه جدید نگران شوند اما آنچه امروز واکنش‌های بین‌المللی را نسبت به این نوع جدید به همراه داشته، شواهدی است مبنی بر اینکه افزایش اخیر موارد ابتلا در جنوب آفریقا ممکن است به دلیل همین سویه اُمیکرون باشد. 
 
* لزوم اخذ مجوز تردد برای شهرهای نارنجی
با آنکه در حال حاضر دیگر شهر قرمز کرونایی در نقشه جغرافیایی کشور وجود ندارد اما این به معنای رفع محدودیت‌های تردد نیست، چرا که در شهرهای نارنجی همچنان محدودیت تردد وجود دارد. رئیس روابط عمومی فرمانداری تهران با اشاره به اینکه اکثریت مناطق کشور زرد و آبی هستند، از واکسیناسیون ۸۶ درصدی در استان تهران خبر داد. ایمان قربانی با اشاره به زرد شدن اکثر استان‌ها و مناطق کشور گفت: هم‌اکنون تنها ۲۲ شهر کشور نارنجی و سایر مناطق و شهرهای کشور زرد و آبی هستند. وی‌ با اعلام اینکه با زرد شدن بسیاری از مناطق کشور دیگر به مجوز تردد هم نیازی نیست، افزود: تنها برای تردد در همان ۲۲ شهر که متاسفانه تاکنون نارنجی هستند نیاز است شهروندان تهرانی مجوز تردد از فرمانداری تهران اخذ کنند. مدیر روابط عمومی فرمانداری تهران با تأکید بر اینکه تمام خواهش و درخواست ما از شهروندان تهرانی این است که حتما پروتکل‌های بهداشتی را مانند گذشته و حتی بیشتر از قبل رعایت کنند، تصریح کرد: هرگونه سهل‌انگاری و بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی ممکن است تمام دستاوردهای اخیر را از بین ببرد. قربانی تاکید کرد: حدود ۸۶ درصد جمعیت استان تهران دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و این رقم آمار خوبی است که با تلاش شبانه‌روزی کادر درمان بهتر هم خواهد شد. 
 
* کاهش ۱۲ درصدی بستری کرونا در تهران
در همین حال فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: در حال حاضر میزان بستری بیماران در استان تهران نسبت به هفته گذشته نزدیک به ۱۲ درصد کاهش داشته است. دکتر علیرضا زالی گفت: سومین هفته متوالی است که تهران شهر قرمز نداشته و عمدتا رنگ شهرهای تهران زرد بوده است. وی ادامه داد: اکنون شرایط تهران باثبات تلقی می‌شود اما همان‌طور که استحضار دارید کماکان باید با توجه به پیچیدگی‌هایی که در تهران وجود دارد، بحث ناپایداری و شکنندگی شرایط را در نظر بگیریم. وی با اشاره به شکل‌گیری جهش‌های جدید کرونا در دنیا اظهار کرد: با شکل‌گیری امواج جدید شبه‌طغیانی در اروپای شرقی، مرکزی و بویژه در مناطق غرب و شمال غرب ایران که ارتباط تنگاتنگ با اروپا دارند، باید مراقبت‌های بیشتری اعمال شود؛ چون تجربه آلمان و اتریش نشان داد که اگرچه واکسیناسیون اثر کارا و مهمی در کاهش مرگ‌و‌میر و عوارض بیمارستانی دارد ولی با عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و ساده‌انگاری می‌تواند منجر به شبه‌طغیان‌هایی شود که این تجربه تلخ می‌تواند فراروی ما باشد که با جدی گرفتن پروتکل‌ها و واکسیناسیون می‌توانیم از این خطر دور باشیم. 
 
* ثبت آمار صفر یا یک فوتی در 10 استان کشور
آمار جان‌باختگان کرونا در کشور طی یک شبانه‌روز همچنان زیر 100 نفر است. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: آمار مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا در ۱۰ استان کشور طی شبانه‌روز گذشته صفر یا یک فوتی بوده است. بر این اساس از ظهر روز جمعه تا ظهر دیروز شنبه ۶ آذر بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳ هزار و ۴۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۵۸۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۸۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۵۴۹ نفر رسید. همچنین خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۶۶ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. از سویی ۳ هزار و ۳۵۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۳۸ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۲۴۰ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد و ۲۱۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. همچنین هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت قرمز قرار ندارند. از سوی دیگر، مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۷ میلیون و ۳۳۲ هزار و ۸۵۳ نفر دوز اول، ۴۶ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۳۳۷ نفر دوز دوم و ۹۴۸ هزار و ۱۶۸ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. بر اساس این گزارش، مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۰۴ میلیون و ۶۰۹ هزار و ۳۵۸ دوز رسیده است. 
 

Page Generated in 0/0120 sec