printlogo


کد خبر: 240907تاریخ: 1400/9/8 00:00
ثبت‌نام وام ودیعه مسکن در حالی ادامه دارد که بانک مرکزی از اتمام اعتبار بانک‌ها خبر می‌دهد ولی معاون مسکن وزارت راه‌و‌شهرسازی این اتمام اعتبار را قبول ندارد
مسکن سرگردان میان اختلاف وزارت راه و با مرکزی

در شرایطی که ثبت‌نام وام ودیعه مسکن ادامه دارد، بانک مرکزی از اتمام اعتبار بانک‌ها خبر می‌دهد اما معاون مسکن وزارت راه‌وشهرسازی اتمام اعتبار را قبول ندارد.
شهرزاد دانشمندی، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی می‌گوید به نیمی از متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن، وامی پرداخت نخواهد شد. 
وی با اعلام اینکه سامانه ثبت‌نام تسهیلات ودیعه مسکن از سوی وزارت راه‌و‌شهرسازی اداره می‌شود، افزود: تاکنون ۱۳۰ هزار میلیارد ریال- بیش از سهمیه تعیین شده ستاد کرونا- ثبت‌نام تسهیلات ودیعه مسکن انجام شده است و بانک‌ها هیچ تعهدی برای پرداخت تسهیلات بیش از سهمیه‌های تعیین‌شده از سوی ستاد کرونا ندارند. 
وی علت سخت‌گیری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن را پر شدن سهمیه تعیین‌شده عنوان کرد و گفت: تعداد افراد در صف مانده، ۲ برابر سهمیه تعیین‌شده است و متقاضیانی که موفق به اخذ تسهیلات نشده‌اند، ناراضی خواهند شد. مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: با وجود اینکه سهمیه تسهیلات ۱۲ درصدی ودیعه مسکن تکمیل شده است، همچنان سامانه ثبت‌نام این وام از سوی وزارت راه‌و‌شهرسازی باز است که منجر به اعطای تسهیلات نخواهد شد. 
 
*‬ وزارت راه: ۴ هزار میلیارد تومان وام پرداخت شده است
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌و‌شهرسازی می‌گوید بر اساس آخرین آمار یک میلیون و ۶۸۵ هزار نفر تاکنون برای دریافت وام ودیعه ثبت‌نام کرده‌اند و از این تعداد ۶۴۰ هزار نفر به بانک‌ها معرفی شده‌اند و ۱۴۲ هزار نفر هم تسهیلات دریافت کرده‌اند. 
محمود محمودزاده گفت: در ابتدای سال، مکاتبه‌ای با ستاد ملی مقابله با کرونا برای پرداخت وام ودیعه مسکن داشته‌ایم و این ستاد تسهیلاتی برای پرداخت وام ودیعه مسکن به بانک‌ها در نظر گرفته است. ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای وام ودیعه مسکن در نظر گرفتند که از این میزان تنها ۴۵ درصد که معادل ۴ هزار میلیارد تومان است تاکنون توسط بانک‌ها پرداخت شده است. 
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌و‌شهرسازی گفت: به هیچ عنوان این موضوع مورد قبول نیست که اعتبار بانکی برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به اتمام رسیده است. ممکن است بین شعب بانک‌ها شعبه‌ای نیاز به تجدیدنظر داشته باشد و ما مکاتبه برای تأمین اعتبار کنیم اما اینکه اعتبار همه شعب بانک‌ها به اتمام رسیده است به هیچ عنوان مورد قبول نیست. 
اواخر خرداد امسال نیز ستاد ملی مقابله با کرونا سقف بودجه در نظر گرفته شده برای تسهیلات ودیعه مسکن را ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و به تصویب رسانده بود. 
 
* منشأ سوءتفاهم وزارت راه‌وشهرسازی و بانک مرکزی کجاست؟
به نظر می‌رسد علت تفاوت آمار و محاسباتی که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن با معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه‌و‌شهرسازی دارند، مدت زمان مورد نظر هر یک از این دستگاه‌هاست. 
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد احتمالا کل ۲ سالی را که از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن می‌گذرد در نظر دارند و وزارت راه‌و‌شهرسازی تسهیلاتی که امسال پرداخت شده را تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است. 
 
* وزارت اقتصاد: 4/6 هزار میلیارد تومان وام ودیعه پرداخت شده است
بر اساس آماری که وزارت اقتصاد تا پایان نیمه نخست مهر امسال ارائه کرده، تعداد دریافت‌کنندگان وام ودیعه مسکن با آماری که وزارت راه‌و‌شهرسازی می‌گوید، تفاوت دارد. 
وزارت اقتصاد می‌گوید تا نیمه اول مهر سال جاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی و خصوصی حدود ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به ۲۶۷ هزار و ۱۶۷ متقاضی پرداخت کرده‌اند. 
ضمن اینکه ۴۷ هزار و ۱۲۳ پرونده به مبلغ نزدیک به یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز تشکیل شده و بزودی به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
***
    متوسط قیمت مسکن 2/1 درصد افزایش یافت     
متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران آبان‌ امسال 1/320 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل 2/1 درصد افزایش را نشان می‌دهد. 
بر اساس گزارش ماهانه بانک مرکزی از بازار مسکن، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در آبان‌ سال ۱۴۰۰ به حدود 3/7 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل 5/33 و 5/63 درصد افزایش نشان می‌دهد. متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در آبان‌ امسال 1/320 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل 2/1 درصد افزایش نشان می‌دهد. 
همچنین این رقم نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 7/17 درصد افزایش داشته که در مقایسه با رشد نقطه به نقطه آبان سال ۱۳۹۹ (معادل 2/118 درصد) به مراتب کمتر بوده و مبین کند شدن آهنگ رشد قیمت مسکن است. گفتنی است «گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در آبان‌ سال ۱۴۰۰» برگرفته از آمار‌های خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است که توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر می‌شود. 

Page Generated in 0/0101 sec