توسعه مراکز تحقیقاتی هستهای با قدرت پیش برود
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک روز نیروی دریایی ارتش گفت: از رشادتهای نیروهای مسلح کشور تقدیر و تشکر میکنم. محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک روز نیروی دریایی ارتش، گفت: هفتم آذرماه سال ۵۹ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران موفقیت بسیار بزرگی را در ناوچه پیکان به دست آورد و توانست مجموعه نیروی دریایی رژیم بعثی عراق را در آن عملیات منهدم کند. رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک هفته بسیج، گفت: بسیجیان بویژه شهدای بسیجی عزت و استقلال را برای کشور به ارمغان آوردند و رسالت دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی را از ابتدا تاکنون به دوش کشیدند و همیشه در میدان بودند. قالیباف یادآور شد: همچنین امروز(دیروز) نخستین سالگرد شهادت شهید فخریزاده، دانشمند برجسته هستهای کشورمان بود که رژیم تا بن دندان مسلح، خونآشام و کودککش صهیونیست و ایادیشان، ایشان را به شهادت رساندند؛ ضمن عرض تبریک و تسلیت به خانواده ایشان و همه عزیزان، امیدواریم با فعالیتهای علمی و درخشان این شهید عزیز و دیگر شهدای هستهای، توسعه مراکز تحقیقاتی در حوزه صنایع هستهای کشور موفقتر از همیشه و با قدرت به پیش برود.
***
لازمه جهش تولید پیدا کردن بازار صادراتی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه لازمه پیشرفت کشور، برداشتن گامهای بزرگ از سوی دولت و مردم است، خاطرنشان کرد: دولت سایه با همین منطق برای پشتیبانی دولت آغاز به کار کرد تا با تایید، تصحیح یا تکمیل روند اداره کشور همچنان بتواند سهمی از فعالیتهای مردمی را بازتاب دهد.
سعید جلیلی در دیدار مجازی با جمعی از فعالان اقتصادی استان لرستان با بیان اینکه لازمه رشد و جهش تولید، پیدا کردن بازارهای صادراتی است، افزود: وزارت صمت با تعیین رایزن صادراتی در هر استان باید کمککار فعالان تولید در پیدا کردن بازارهای هدف باشد تا ماموریت هر استان در تولید، صادرات و ارزآوری کشور محقق شود. وی تاکید کرد: صداوسیما نیز میتواند نقش مهمی را در معرفی ظرفیتهای گردشگری، اقتصادی و فرهنگی استانها ایفا کند و با کمک مردم و دستگاههای مربوط، زمینه ارتقای این ظرفیتها را فراهم کند.
***
علی باقری:
غرب برای نقض تعهدات برجامی تاوان دهد
معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقالهای در روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» تصریح کرد تمام طرفهای برجام باید به این توافق پایبند بوده و غرب برای هرگونه نقض مفاد برجام تاوان بدهد. علی باقری در مقدمه مقاله خود نوشت: این هفته، ایران و 5 قدرت جهان در وین برای مذاکرات بهاصطلاح هستهای گرد هم جمع میشوند. چنین اصطلاحی که برای اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد استفاده قرار میگیرد، مملو از اشتباه است. وی در ادامه با تأکید بر لزوم پایبندی تمام طرفهای مذاکرهکننده به مفاد برجام، ادامه داد: کشورهای غربی بویژه ایالاتمتحده به طرز خستگیناپذیری تلاش میکنند «مذاکرات» را صرفا به عنوان فرآیندی برای محدود کردن برنامه مشروع و صلحآمیز انرژی هستهای ایران نشان دهند که در معاهدات بینالمللی گنجانده شود و تحت نظارت سازمانهای نظارتی و ناظر باشد. با این حال، از نظر ایران، «مذاکرات» باید اهداف واقعی را دنبال کند و تمام طرفها آن را رعایت کنند. معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران سپس تأکید کرد: در این راستا، ما ۲ هدف داریم: هدف اول، حذف کامل، تضمینشده و قابل راستیآزمایی تحریمهایی است که علیه مردم ایران وضع شده است. بدون آن، این فرآیند به طور نامحدود ادامه خواهد داشت. «مذاکرات» بدون راهحل قوی، برای هیچکس سودی ندارد.
باقری درباره هدف دوم مذاکرات این طور نوشت: دومین هدف، تسهیل حقوق قانونی ملت ایران برای بهرهمندی از دانش صلحآمیز هستهای بویژه فناوری بسیار مهم غنیسازی برای مقاصد صنعتی، طبق مفاد معاهده بینالمللی منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) است.
باقری ادامه داد: تجربه به ما میگوید غرب به دنبال اجرای یک توافق نیست، بلکه به دنبال آن است که با اعلام یک توافق در حالی که نظر عموم را جلب میکند، به هر شیوه ممکن به صورت مخفیانه توافق را اجرا نکند. با تجربهای که ما داریم، آنها سپس اقداماتی را برای «سوءاستفاده» از طرح برجام در پیش میگیرند تا ایران را وادار کنند در حوزههایی غیرمرتبط با مساله هستهای، امتیازاتی را واگذار کند. در نتیجه، مردم ایران نه به این فرآیند (مذاکرات وین) و نه به نتیجه آن اعتماد ندارند. در ادامه این مطلب آمده است: از نظر ما، اشتباهات گذشته نباید تکرار شود. ما همگی به ترتیب در طول 6سال گذشته آموختهایم که به چه چیزی و به چه کسی میتوان اعتماد کرد. باقری درباره پیامدهایی که غرب باید برای عدم پایبندی به برجام متحمل شود، گفت: برای حصول اطمینان از اینکه هر توافقی در آینده بسیار مستحکم است، غرب باید برای هرگونه عدم پایبندی به تعهداتش بهایی بپردازد. همچون هر تجارتی، معامله است و نقض آن، پیامدهایی دارد.