مستند «چند قدم آن طرفتر» درباره تیم حفاظت شهید سلیمانی است که به درخواست ایشان نباید دیده شوند.
به گزارش «وطنامروز»، دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت اسامی مستندهای راهیافته به بخش مسابقه ملی و شهید آوینی را اعلام کرد. محمد صالحی، کارگردان جوان با 2 مستند «تولدت مبارک بامیلا» و «چند قدم آن طرفتر» در بخش شهید آوینی پانزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» حضور دارد. وی درباره داستان فیلم «تولدت مبارک بامیلا» گفت: این فیلم، داستان یک خانواده جنگزده سوری است که به واسطه حضور پدر خانواده در جنگ، با مستشاری ایرانی به نام شهید مهدی نعمایی معروف به حاجمسلم آشنا میشوند. رابطه این خانواده و مستشار ایرانی آنقدر عمیق میشود که پدر خانواده آرزو میکند فرزند دوم آنها پسر باشد که نام او را مسلم بگذارد تا مانند مسلم رشید و شجاع باشد اما برخلاف آرزوی آنها، فرزند دختر میشود و اسم او را بامیلا میگذارند.
او ادامه داد: میزان علاقه مردم یک روستا در سوریه به مستشار ایرانی توجه من را به این سوژه جلب کرد. قصه فیلم درباره این است که چه اتفاقی رخ داده است که این خانواده تصمیم میگیرند نام فرزندشان را از نام یک مستشار ایرانی انتخاب کنند. از طرف دیگر به این دلیل نام فیلم را «تولدت مبارک بامیلا» گذاشتم که هر سال، مسلم، تولد بامیلا را تبریک میگوید و حتی بعد از شهادت او نیز به نوعی با خانواده سوری زندگی میکند.
صالحی تأکید کرد: سالهاست فیلمهای مختلفی درباره مدافعان حرم میسازیم اما هیچگاه به بعد عاشقانه، عارفانه و خانوادگی زندگی آنها توجه نمیکنیم. مردم این سؤال را دارند که چه اتفاقی برای یک مستشار ایرانی که به سوریه رفت، جنگید و در نهایت شهید شد، رخ داد؟
این مستندساز درباره چالشهای تولید این مستند گفت: «تولدت مبارک بامیلا» چالشهای مختلفی درباره سفر به سوریه، گرفتن مجوز و صحبت با مردم کشوری دیگر بویژه درباره شخصی که 5 سال پیش به شهادت رسیده ولی آن را فراموش نکرده بودند، داشت؛ از طرف دیگر صحبت با نظامیهای سوریه با سختیهایی همراه بود اما در نهایت همه چیز ختم به خیر شد.
وی با اشاره به فیلم مستند دیگر خود «چند قدم آن طرفتر» که در جشنواره سینماحقیقت حضور دارد، گفت: این فیلم درباره تیم حفاظت حاجقاسم سلیمانی است که به نوعی بزرگترین تهدیدها را در دنیا داشتهاند، شخصیتی نظامی، در عین حال مردمی و بینالمللی که انتظار میرود تیم حفاظتی خاصی داشته باشد؛ تیمی که در لحظه آخر نیز با او شهید شدند. صالحی گفت: این تیم ویژگیهایی دارد، برخلاف تیمهای حفاظتی دیگر که میان مردم و شخصیت فاصله ایجاد میکنند، حاجقاسم میان مردم است. تیم محافظتی سردار، بخوبی از او که مورد علاقه مردم و جبهه مقاومت است، مراقبت و محافظت کردند. از طرف دیگر حاجقاسم به آنها میگفت من و مردم نباید شما را ببینیم، مردم باید براحتی با من صحبت کنند. این کارگردان گفت: در «چند قدم آن طرفتر» روایتی از تیم حفاظت شهید حاجقاسم سلیمانی شامل شهید رضا خرمی، شهید وحید زمانینیا، شهید شهروز مظفرینیا و شهید هادی طارمی که همراه با ایشان به شهادت رسیدند را به نمایش گذاشتهایم که ساختاری ترکیبی دارد. ساخت این فیلم به دلیل داستان و موضوع امنیتی با سختیهای بسیاری از جمله دسترسی نداشتن به آرشیو همراه بود.
کارگردان مستند «یاران غار» و «لیوان» درباره تأثیر شهید آوینی بر تربیت نسلی از فیلمسازان گفت: شهید مرتضی آوینی پدر سینمای مقاومت ایران است. اگر او نبود، سینمای مقاومت قوام پیدا نمیکرد و ما فیلمسازان نیز اعتماد به نفس ساخت اینگونه فیلمها را نداشتیم. اگر مرتضی آوینی در این لحظه زندگی میکرد، سراغ موضوعات جبهه مقاومت میرفت.