printlogo


کد خبر: 240993تاریخ: 1400/9/10 00:00
اخبار

مشکلات طرح نهضت ملی مسکن در بودجه ۱۴۰۱ رفع می‌شود
وزیر راه‌‌و‌شهرسازی با بیان اینکه اشکالاتی در قانون جهش تولید مسکن وجود دارد که با همراهی مجلس در تلاش برای جبران آن در بودجه ۱۴۰۱ هستیم، گفت: استان‌ها گزارش آخرین وضعیت پیشرفت نهضت ملی مسکن در حوزه زمین و ساخت و مشکلات موجود را به صورت هفتگی ارائه کنند. رستم قاسمی روز گذشته در جلسه بررسی وضعیت اجرای نهضت ملی مسکن با اشاره به روند پیشرفت این طرح اظهار داشت: مقوله نهضت ملی مسکن مأموریت دولت و اجرای مصوبه مجلس بر اساس قانون جهش تولید مسکن است و اکنون قسمت قابل توجهی از سبد خانوار، صرف مسکن می‌شود. وی مسکن را موضوعی بسیار مهم و تعیین‌کننده در کشور دانست و گفت: وظیفه داریم این موضوع را که معیشت مردم به آن گره خورده است، با همه توان خود حل کنیم. این امر حتما محقق خواهد شد، بویژه اینکه تجربه آن در گذشته وجود دارد و می‌توانیم با اصلاح نواقص و معایب طرح‌های گذشته این مشکل را برطرف کنیم. وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به آغاز جلسات ۳ ‌روزه دولت از امروز برای تصمیم‌گیری درباره بودجه اظهار داشت: یک بخش از تبصره‌های مهم متعلق به وزارت راه‌وشهرسازی است. در این جلسات موضوعات مختلف در حوزه مسکن همچون الحاق زمین، تغییر کاربری و سایر موضوعات مرتبط مطرح و مسائل و مشکلات آن بررسی خواهد شد. وی با اشاره به آمار و ارقام موجود، از تامین بخشی از زمین مورد نیاز در کشور خبر داد و گفت: تقریبا زمین سهمیه اول استان‌ها تامین شده است؛ در این راستا جلسات متعددی برای ایجاد بانک زمین برگزار و همکاری‌ها انجام شده است و به نتیجه کنونی دست یافته‌ایم. وزیر راه‌وشهرسازی با اظهار اینکه برخی استان‌ها در این زمینه پیشرفت بسیار خوبی داشته‌اند و عملیات اجرایی فاز اول را شروع کرده‌اند، اظهار کرد: با این ‌حال هنوز در برخی استان‌ها مشکلات جدی داریم که باید به ‌سرعت برای رفع این مشکلات تدبیری اندیشیده شود. قاسمی با بیان اینکه باید زمین مورد نیاز برای ساخت ۴ میلیون مسکن را تامین کنیم، تاکید کرد: این زمین یا متعلق به وزارت راه‌وشهرسازی است که در گام نخست انجام می‌شود. در گام دوم نیز زمین‌های متعلق به دولت است و سومین گام نیز در راستای الحاق زمین‌های ملی به شهرها و شروع ساخت در شهرهای جدید و حتی ایجاد شهرها و شهرک‌های جدید است. وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به اینکه هم‌اکنون بر اساس آمار، برای ساخت بیش از ۲ میلیون واحد مسکونی زمین در اختیار داریم، گفت: این آمار در شهرها و استان‌های مختلف، متفاوت است. در برخی استان‌ها و شهرها با وجود داشتن متقاضی، هنوز اقدامی نشده و در مقابل در برخی شهرها و استان‌ها مشکل کمبود زمین وجود ندارد. 
***
رکورد ترانزیت کالای خارجی از ایران شکسته شد
سخنگوی گمرک گفت: با عبور یک میلیون و ۱۵۳ هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران در آبان‌ماه، رکورد ترانزیت ماهانه از کشور شکسته شد. سیدروح‌الله لطیفی با بیان اینکه در ۸ ماه نخست امسال ۸ میلیون و ۱۰۱ هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران عبور کرده است، تصریح کرد: از این میزان یک میلیون و ۱۵۳ هزار تن آن در آبان بوده است که رکوردی تازه در ۳ سال گذشته برای یک ماه را به ثبت رسانده، این در حالی است که کل ترانزیت خارجی در سال‌های ۹۸ و ۹۹ به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در هر سال رسیده بود. وی درباره کارنامه تجارت خارجی در آبان اظهار داشت: حجم تجارت در این ماه ۱۱ میلیون و ۵۹۲ هزار تن کالا به ارزش ۸ میلیارد و ۳۱۹ میلیون بوده است که‌ نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۲۷ درصد رشد نشان می‌دهد. لطیفی خاطرنشان کرد: سهم صادرات کشور در مدت ۳۰ روز آبان ۸ میلیون و ۵۵۷ هزار تن به ارزش ۴ میلیارد و ۲۶ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۱۶ درصد رشد داشته است. وی با بیان اینکه چین با خرید ۲ میلیون و ۴۴۳ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۸۹ میلیون دلار نخستین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی بوده است، افزود: عراق با یک میلیون و ۸۹۶ هزار تن به ارزش ۶۴۰ میلیون دلار، ترکیه با ۳۵۵ هزار تن به ارزش ۳۷۱ میلیون دلار، امارات با ۶۸۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴۵ میلیون دلار و افغانستان با ۲۶۷ هزار تن کالا به ارزش ۱۴۵ میلیون دلار در جایگاه‌های بعدی صادرات کشور قرار گرفتند. سخنگوی گمرک خاطرنشان کرد: گاز طبیعی مایع شده، متانول، پلی‌اتیلن، محصولات نیمه‌تمام از آهن، پروپان مایع شده، شمش آهن، اوره، قیر، کاتود و میله‌های آهنی یا فولادی، ۱۰ قلم کالای اول صادراتی کشور در این ماه بوده است. وی با بیان اینکه در آبان‌ ۳ میلیون و ۳۵ هزار تن کالا به ارزش ۴ میلیارد و ۲۹۳ میلیون دلار وارد کشور شده است، تصریح کرد: امارات با فروش یک میلیون و ۱۴۹ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار، چین با ۳۰۶ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۱۰ میلیون دلار، ترکیه با ۲۲۲ هزار تن به ارزش ۳۸۲ میلیون دلار، آلمان با ۳۷ هزار تن به ارزش ۱۶۸ میلیون دلار و سوییس با ۹۱ هزار تن به ارزش ۷۳ میلیون دلار، ۵ تامین‌کننده اول کالاهای مورد نیاز کشور در این مدت بوده‌اند. سخنگوی گمرک تاکید کرد در ۳ ماه اخیر رکوردهای خوبی در ۳ رویه گمرکی در تجارت خارجی ثبت شده است. 
***
افت مجدد قیمت نفت
قیمت نفت در بازارهای جهانی به علت نگرانی درباره عدم تاثیر واکسن‌ها بر گونه جدید ویروس کرونا و احتمال اعمال محدودیت‌های جدید به 07/71 دلار کاهش یافت. پس از اینکه مدیر ارشد اجرایی شرکت داروسازی مدرنا نسبت به موثر بودن واکسن‌های «کووید-19» در برابر سویه اُمیکرون کرونا ابراز تردید کرد، قیمت نفت در معاملات دیروز بیش از 3 درصد کاهش یافت. مدیر ارشد اجرایی شرکت مدرنا در مصاحبه با فایننشال تایمز اعلام کرد واکسن‌های «کووید-19» بعید است در برابر گونه اُمیکرون چندان موثر باشند. در پی این موضوع، روز گذشته هر بشکه نفت برنت با 37/2 دلار کاهش به حدود 71 دلار رسید. نفت خام آمریکا نیز با 11/2 دلار کاهش 84/67 دلار در هر بشکه معامله شد. این نوع نفت تا 06/67 دلار در هر بشکه هم پایین آمد که کمترین رقم از 26 آگوست به شمار می‌رود. 

Page Generated in 0/0058 sec