رئیسی در گفتوگوی تلفنی با مکرون:
کسانی که نقض عهد کردند باید اعتماد طرف مقابل را جلب کنند
امانوئل مکرون دوشنبهشب در تماس تلفنی با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی درباره مبارزه مشترک با کرونا، همکاریهای منطقهای و گفتوگوهای هستهای به تبادل نظر پرداخت. در این گفتوگوی تلفنی، رئیسجمهور فرانسه خواستار همکاری مشترک در مبارزه با سویه جدید کرونا شد که مورد استقبال رئیسجمهور قرار گرفت. رئیسی در این تماس تلفنی گفت: ایران همواره به تعهدات خود در موضوع هستهای پایبند بوده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها پایبندی ایران را تأیید کرده است. رئیسجمهور با طرح این سوال که چرا با وجود پایبندی ایران به برجام و انجام تعهداتش، آمریکا نقض عهد کرد و اروپاییها نیز به تعهدات خود عمل نکردند، خاطرنشان کرد: باید از کسانی که نقض عهد کردند پرسید چرا آنان به تعهدات خود پایبند نبودند؟ و ما بار دیگر تأکید میکنیم به تعهدات خود پایبند هستیم. وی با اشاره به آغاز مذاکرات برای لغو تحریمها، گفت: اعزام یک تیم جامع به مذاکرات بیانگر اراده جدی ایران در این مذاکرات است. رئیسی با بیان اینکه ایران در مذاکرات نتیجهگرا است و گفتوگوها باید به لغو تحریمها منجر شود، گفت: اگر برای آژانس بینالمللی اتمی مرجعیت قائل هستید و به آن استناد میکنید، همین آژانس بارها اعلام کرده است جمهوری اسلامی ایران به تعهدات هستهای خود پایبند بوده است.
***
وزیر امور خارجه در گفتوگو با دبیرکل سازمان ملل:
هر توافقی باید قابلیت راستیآزمایی داشته باشد
وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل گفت: ایران با حسن نیت و جدیت وارد مذاکرات وین شده و در تلاش برای دستیابی به یک توافق خوب است. گوترش هم با استقبال از آغاز مذاکرات و حمایت از احیای کامل برجام، نسبت به حصول نتیجه مذاکرات ابراز امیدواری کرد.
حسین امیرعبداللهیان در این گفتوگوی تلفنی خاطرنشان کرد بهرغم بدعهدی و بیعملی آمریکا و 3 کشور اروپایی، تهران با حسن نیت و جدیت وارد مذاکرات وین شده و در تلاش برای دستیابی به یک توافق خوب است. وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح ویژگیهای یک توافق خوب اظهار داشت: طرفهای مقابل باید به تعهدات کامل خود در برجام برگردند. در این صورت ایران نیز اقدامات جبرانی خود را متوقف خواهد کرد. همچنین این نکته اهمیت دارد که هر نوع توافق حاصله، قابلیت راستیآزمایی موثر داشته باشد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز ضمن استقبال از آغاز مذاکرات و حمایت کامل خود از احیای کامل برجام، نسبت به حصول نتیجه مذاکرات ابراز امیدواری کرد. وی درخواست ایران درباره راستیآزمایی برای رفع تحریمها را معقول خواند. دبیرکل سازمان ملل تلاش همه طرفها برای ایجاد اعتماد بین طرفین را ضروری خواند و بر حمایت همهجانبه سازمان ملل تاکید کرد. در ادامه وزیر امور خارجه کشورمان با دبیرکل سازمان ملل درباره مسائل افغانستان گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان ضمن تاکید بر تشکیل دولت فراگیر، وضعیت انسانی در این کشور را در آستانه فصل سرما خطرناک و نگرانکننده خواند. وی وجود بحران مهاجرت، تحریم منابع مالی مردم افغانستان و اقدامات تروریستی داعش را از جمله عوامل بحرانزا در افغانستان برشمرد. آنتونیو گوترش ضمن ابراز نگرانی نسبت به بحران گسترده بویژه بحران انسانی در افغانستان، بر ضرورت تزریق نقدینگی به اقتصاد این کشور تاکید کرد.
***
طرح صیانت برگشت خورد
طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی به مرکز پژوهشهای مجلس برگشت خورد تا مواد آن بر اساس نظرات کارشناسان و صاحبنظران اصلاح شود.
به گزارش تسنیم، با رای اعضای کمیسیون مشترک صیانت (حمایت از کاربران در فضای مجازی)، این طرح به مرکز پژوهشهای مجلس برگشت خورد تا مواد آن بر اساس نظرات کارشناسان و صاحبنظران اصلاح شود. در جریان جلسه گذشته کمیسیون طرح صیانت اعلام شد وزیر ارتباطات در نامهای خواستار اصلاح برخی مواد طرح شده است. شنیدهها حاکی از این است این فرآیند با پیگیری محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس انجام شده و در پیشنویس پیشنهادات دولت نیز مباحث مربوط به اینستاگرام و پلتفرمهای پرمخاطب تغییرات جدی دارد. در همین رابطه، لطفالله سیاهکلی، سخنگوی کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی با اشاره به نشست عصر دیروز این کمیسیون گفت: از آنجا که اواخر جلسه روز دوشنبه کمیسیون، تعداد اعضا از حدنصاب دوسوم برای رایگیری افتاد، امکان به رای گذاشتن پیشنهاد دولت میسر نشد. بنابراین در این رابطه به شکل استمزاجی رایگیری انجام شد که نتیجه آن نیز مثبت بود. به همین دلیل مقرر شد برای بررسی پیشنهاد دولت و انطباق آن با کلیات و جزئیات طرح، آن را به مرکز پژوهشها ارسال کنیم. وی افزود: در همین راستا در نشست عصر امروز (دیروز) کمیسیون که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد، رایگیری رسمی درباره دستور کار جلسه دیروز انجام شد و اعضا به بازگرداندن طرح به مرکز پژوهشها رای مثبت دادند. سخنگوی کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی خاطرنشان کرد: علت ارسال طرح به مرکز پژوهشهای مجلس این بود که پیشنهاد دولت درباره این طرح موجب تغییراتی در کلیات و جزئیات طرح مذکور میشد و با توجه به اینکه هدف ما این است نظرات دولت پیرامون این طرح نیز مدنظر قرار گیرد، آن را به مرکز پژوهشها ارجاع دادیم تا تغییرات لازم روی طرح را در مدت 10 روز اعمال کند. سیاهکلی گفت: جلسه آتی کمیسیون یک روز پس از اتمام بررسی طرح در مرکز پژوهشها برگزار خواهد شد.