printlogo


کد خبر: 241009تاریخ: 1400/9/10 00:00
امروز کلاس‌های درس در همه مقاطع تحصیلی به صورت مجازی برگزار می‌شود
تهران چهارمین شهر آلوده جهان

هوای تهران همچنان آلوده است و سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌کند این آلودگی در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد. دیروز کیفیت هوای پایتخت 157 و در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت، از طرفی کیفیت هوا در ۲۲ ایستگاه تهران نیز در شرایط قرمز قرار داشت. به گزارش «وطن‌امروز»، تداوم آلودگی هوای تهران باعث شد استانداری تهران جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا را تشکیل دهد و راهکارهای لازم را در این زمینه ارائه کند. استاندار تهران دوشنبه‌شب در تشریح مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوا به ممنوعیت تردد شبانه خودروهای گازوئیلی و جلوگیری از فعالیت‌های آلاینده تاکید کرد. محسن منصوری در این جلسه ضمن تاکید بر اهتمام تمام کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها، اظهار داشت: با واحدهای تولیدی و کارخانه‌هایی که نسبت به کنترل خروجی‌ها، اقدام موثری نداشته باشند مطابق قانون برخورد می‌شود. وی با اشاره به لزوم اجرای دقیق مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران از سوی تمام دستگاه‌ها، افزود: تا پایان پایداری وضعیت جوی هوای تهران، همه محدودیت‌های ایجاد شده جهت جلو‌گیری از انباشت آلاینده‌ها لازم‌الاجراست. براساس گزارش روابط‌عمومی استانداری تهران، استاندار تهران تاکید کرد: تعطیلی موقت واحدهای صنعتی آلاینده، کنترل دقیق خودروهای بدون معاینه فنی، ممنوعیت تردد شبانه خودروهای گازوئیلی و جلوگیری از فعالیت‌های عمرانی آلاینده باید با دقت و نظارت بیشتری از سوی دستگاه‌های مربوط دنبال شود. طبق مصوبه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران امروز کلاس‌های درس در همه مقاطع تحصیلی به صورت مجازی برگزار می‌شود. همچنین مهد‌کودک‌ها و مراکز پیش‌دبستانی نیز تعطیل و با مرخصی اولیای آنها موافقت می‌شود.
 
* انتقاد محیط‌زیست تهران از کم‌کاری برخی دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک
اگر قانون هوای پاک اجرا می‌شد آلودگی هوا به این شدت بروز نمی‌کرد. مدیرکل محیط‌زیست استان تهران ضمن انتقاد نسبت به برخی تکالیف بر زمین مانده قانون هوای پاک، از عملکرد این اداره کل در رابطه با این قانون دفاع کرد. سعید محمودی در گفت‌و‌گو با ایسنا با انتقاد از برخی کارهای به جا مانده براساس قانون هوای پاک گفت: طرح «کهاب» (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین) باید تا پایان سال ۱۴۰۰ در همه جایگاه‌های سوخت تهران اجرا شود؛ این در حالی است که در حال حاضر تعداد بسیار محدودی از جایگاه‌ها این طرح را انجام داده‌اند و موضوع به‌ صورت کامل از سوی وزارت نفت انجام نشده است و انتظار داریم در چارچوب قانون هوای پاک این اقدامات با سرعت بیشتری پیگیری شود. وی افزود: براساس آیین‌نامه ماده ۲ قانون هوای پاک از سال ۹۹ باید تمدید یا صدور مجوز شرکت‌های پیک موتوری مشروط به برقی شدن موتوسیکلت‌ها باشد که متاسفانه این موضوع نیز مغفول مانده و جزو تکالیف قانونی سازمان صمت استان تهران است. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران با اشاره به تکالیف شهرداری تهران براساس قانون هوای پاک، گفت: انتظار می‌رود شهرداری تهران براساس مواد ۹ و ۱۰ قانون هوای پاک، توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی را با جدیت پیگیری کند. محمودی همچنین برخورد با خودروها و موتوسیکلت‌های دودزا و فاقد معاینه فنی از سوی پلیس راهور مطابق قوانین موجود را از دیگر انتظارات برای کاهش آلودگی هوای تهران دانست و اظهار کرد: یکی از تکالیف پلیس راهور برخورد با اینگونه خودروهاست که باید با دقت عمل بیشتری انجام شود و این کار باعث سوق دادن خودروهایی که در حوزه معاینه فنی تخلف می‌کنند و برطرف کردن نقص فنی موجود در سیستم احتراق می‌شود، در نتیجه در کاهش آلودگی هوا حاصل از منابع متحرک تاثیرگذار است. وی اضافه کرد: درباره مصوبات کارگروه اضطرار هم این انتظار وجود دارد که همه دستگاه‌ها از جمله پلیس و شهرداری و سایر دستگاه‌ها در کنار خود محیط‌زیست مصوبات را با جدیت مورد پیگیری قرار دهند. 
 
* تهران، چهارمین شهر آلوده جهان
تهران دیروز با شاخص کیفیت هوای ۱۵۷ در رتبه چهارم ۱۰ شهر آلوده جهان قرار گرفت. براساس جدیدترین گزارش پایگاه بین‌المللی سنجش و رتبه‌بندی کیفیت شهرها (IQAIR) ظهر دیروز، شهر لاهور پاکستان با شاخص ۲۰۸ آلوده‌ترین شهر جهان بود و تهران نیز با شاخص کیفیت هوای ۱۵۷ در بین ۱۰ شهر آلوده جهان در رتبه چهارم قرار گرفت. در بین ۱۰ شهر آلوده جهان، نام ۳ شهر هندی و ۲ شهر پاکستانی قرار دارد؛ لاهور (پاکستان)، دهلی و کلکته (هند)، تهران (ایران)، بمبئی (هند)، کابل (افغانستان)، شهر کویت (کویت)، کراچی (پاکستان)، کاتماندو (نپال) و هنگ کنگ (هنگ‌کنگ). آلودگی دیروز هوای تهران باعث شد تا سازمان هواشناسی در این شرایط بر کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی، عدم تردد برای تمام گروه‌های سنی و جلوگیری از فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز توصیه کند. 
***
    انتقاد چمران از دولت و زاکانی: با گفتاردرمانی نمی‌شود کاری کرد   
رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر تأمین بودجه شهرداری و توجه به رفع آلودگی هوای این کلانشهر گفت: برخلاف تصور و پیش‌بینی‌‌هایی که انجام شده، وضعیت بودجه چندان مناسب نیست و وقتی بررسی بودجه را انجام می‌دهیم، می‌بینیم هر آنچه برای شهرداری‌ها در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی شده بود را حذف کرده‌اند. مهدی چمران تاکید کرد: ما برای آلودگی هوا نگرانیم. در همین راستا برای تامین اتوبوس تلاش می‌کنیم، هرچند کوره راهی را که در بودجه سال گذشته بود و آن هم عملی نشد، سازمان برنامه و بودجه همگی آنها را حذف کرد. گویی دست به دست میکروب‌ها و آلودگی هوا داده‌اند و در این شرایط سخت مشکلات کلانشهرها را دوچندان کرده‌اند؛ حذف این ردیف‌ها کار نابخردانه‌ای است و باعث ایجاد نارضایتی می‌شود. وی در ادامه اظهار داشت: با گفتاردرمانی نمی‌شود کاری کرد؛ اینکه بگوییم می‌خواهیم اقداماتی در حوزه‌های مختلف انجام دهیم اما کار عملی انجام نشود. اگر وسایل مورد نیاز فراهم نشود موفق نمی‌شویم و آلودگی بدتر خواهد شد. در صورت عدم اصلاح بودجه، سال آینده با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم شد و مسائلی همچون آلودگی هوا بدتر می‌شود. وی افزود: از شهردار تهران می‌خواهیم در این زمینه به میدان بیاید، اینکه به هیات دولت بروند و بنشینند فایده‌ای ندارد. باید یقه بگیرند و آنچه را حذف شده برگردانند و وضعیت بهتر را رقم بزنند.

Page Generated in 0/0067 sec