printlogo


کد خبر: 241275تاریخ: 1400/9/17 00:00
«وطن امروز» از چگونگی انعکاس مطالبات و دغدغه‌های جامعه ایثارگران گزارش می‌دهد
ترکش شایعات بر تن ایثارگران

مهدی جابری: «کل بودجه کشور در اختیار جانبازها و ایثارگرهاست... اینقدر که به اینها امکانات و خدمات می‌دهند... مملکت دست اینهاست... چند تا خانه و زمین گرفتند... وضع‌شان توپ است...».
به گزارش «وطن‌امروز» این جملات و تعبیرهای مشابه گاهی اوقات به گوش‌مان می‌رسد. جامعه ایثارگران کشور به رغم جایگاه و احترامی که در میان بسیاری از مردم دارند، برخی مواقع در گوشه و کنار، کوچه و خیابان و حتی هنگام حضور برای انجام کارهای اداری حرف‌هایی می‌شنوند که بیش از آتش دشمن در میدان نبرد، برای‌شان سنگین است. 
افرادی که ناقل و حامل این حرف‌های نابجا و تعابیر ویروسی هستند، احتمالا نمی‌دانند در بیشتر جوامع و کشورها برای رزمندگان و افرادی که از وطن‌شان در برابر نیروهای خارجی دفاع کرده‌اند، ارزش و جایگاه ویژه‌ای قائل هستند، به آنها و خانواده‌های‌شان احترام می‌گذارند و مدال شجاعت و افتخار تقدیم‌شان می‌کنند. 
در کشور ما نیز هر از گاهی اخباری درباره ارائه برخی خدمات به جامعه ایثارگری منتشر می‌شود اما انتشار این اخبار به معنای تحقق و تخصیص امکانات و خدمات نیست، البته ایثارگران لایق دریافت بسیاری از خدمات و امکانات هستند ولی بنا به گفته خودشان، خیلی از اینها فقط در حد خبر است و حتی متاسفانه بستری را برای ایجاد برخی شایعات در جامعه ایجاد می‌کند. 
 
* دریغ از خدمات!
۲ روز قبل خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه تشکل‌های ایثارگری به رئیس‌جمهور نامه نوشته‌اند. در بخشی از این نامه آمده است: «برای ما بسیار سخت است که بگوییم رسانه‌های گروهی بویژه رسانه ملی هر روز از تسهیلات ایثارگران در مصوبات مجلس شورای اسلامی و دولت‌ها خبر می‌دهند و صدافسوس از اجرای حداقلی آن!... امروز از تصویب قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران ۹ سال و از تصویب قانون برنامه ششم ۵ سال و از ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در باب ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و خدمت‌رسانی به ایثارگران از سوی مقام معظم رهبری ۱۱سال می‌گذرد اما...». 
در این نامه به تصورات جامعه درباره امکانات و تسهیلات ویژه ایثارگران اشاره شده است: «عامه مردم گمان می‌کنند بهترین امکانات در اختیار جامعه ایثارگری است اما دریغ از اندکی از این امکانات! با کمی تأمل مشخص می‌شود بخش عمده‌ای از قوانین، بیش از یک نوشته، تاثیر دیگری در این مدت نداشته است...».
 
* خبرهایی که اجرایی نمی‌شود اما شایعه می‌سازد
در نامه گلایه‌آمیز مذکور مشخصا به اخبار رسانه‌های جمعی درباره تسهیلات، خدمات و امکانات مختص جامعه ایثارگری اشاره شده است؛ اخباری که هر چند منتشر می‌شود اما محلی در دنیای واقعی ندارد!
عادل مهری، مدیرکل مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر در این باره به «وطن‌امروز» می‌گوید: در سال‌های گذشته شاهد بودیم برخی خدمات و امکانات ویژه ایثارگران در هیات دولت و مجلس به تصویب می‌رسید اما بنا به دلایلی از جمله تحریم‌ها، شرایط اقتصادی یا تغییر سیاست‌های عمومی، آن مصوبات تحت‌الشعاع قرار گرفتند و در روند اجرای‌شان وقفه یا اخلال ایجاد شد. وی می‌افزاید: به طور مثال برای مساعدت به جانبازان بالای 50 و 70 درصد، قبلا تسهیلات و مصوباتی بود که الان دیگر اجرا نمی‌شود اما تصور جامعه این است که آن روال و روند همچنان ادامه دارد. 
 
* مظلوم در جبهه رسانه
مدیرکل مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر ادامه می‌دهد: تداوم این روند متاسفانه به شکل‌گیری یا تشدید شایعات کمک می‌کند. طبیعتا جامعه ایثارگری تمایلی ندارد که به عامه مردم بگوید بسیاری از حرف‌های کوچه و خیابان در حد شایعه است. این مظلومیت ایثارگران را نشان می‌دهد که هر چند آماج برخی حملات ناجوانمردانه هستند اما ترجیح می‌دهند دفاعی از خودشان در این جبهه نداشته باشند. 
مهری در پاسخ به این سوال که چقدر به تحقق خواسته تشکل‌های ایثارگری از رئیس‌جمهور برای توجه به ایثارگران در بودجه 1401 امیدوار است، اظهار می‌دارد: این نامه را از روی احساس وظیفه برای ایثارگران و خانواده‌های این عزیزان به ریاست جمهور ارسال کردیم. این دولت انصافا یک دولت مردمی است و توجه ویژه‌ای به دغدغه اقشار مختلف جامعه دارد. ما شرایط تغییر دولت را درک می‌کنیم اما این یک واقعیت است که بسیاری از موضوعاتی که از دوره‌ها و سال‌های قبل درباره ایثارگران مطرح شده فقط در حد یک خبر باقی مانده و اجرایی نشده است. 
به گفته وی هدف از ارسال این نامه، اثبات همراهی جامعه ایثارگران با نظام و دولت اسلامی و نیز پیگیری مطالبات بحق این جامعه شریف بوده است. 
در گفت‌وگو با مدیرکل مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر این سوال را تکرار کردیم که آیا واقعا بسیاری از اخبار درباره خدمات و تسهیلات جامعه ایثارگری، واقعیت خارجی ندارد؟ و او تاکید کرد: در موارد زیادی واقعیت ندارد. 
 
* نماینده مجلس: خدمات هست اما جای توجه بیشتر دارد
درباره اظهارات و دغدغه‌های نمایندگان جامعه ایثارگری سراغ حجت‌الاسلام حسن نوروزی، عضو فراکسیون ایثارگران مجلس رفتیم. 
نماینده مردم در مجلس به «وطن‌امروز» می‌گوید: اینکه بیشتر اخبار واقعی نباشد را قبول ندارم. آنچه در اخبار گفته می‌شود معمولا به مرحله اجرا می‌رسد اما این را قبول دارم که ما موظف و متعهد به توجه بیشتر به جامعه ایثارگری هستیم. 
نوروزی در پاسخ به اینکه آیا منظور شما این است که شایعات موجود در جامعه را تایید می‌کنید، اظهار می‌دارد: خیر! به هیچ‌ وجه شایعات به این شکلی که مطرح می‌شود واقعیت ندارد چون ما موظف هستیم که در خدمت ایثارگران و خانواده‌های آنها باشیم و امکاناتی را به همین منظور ارائه می‌دهیم اما تصور برخی مردم این است که خدمات بسیار بیشتر و در سطح بسیار بالاتری است که این موضوع اصلا صحت ندارد. 
 
* این فقط مختص جمهوری اسلامی نیست
عضو فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: این را هم بگویم همه جای دنیا به رزمندگان خود که در جنگ‌ با نیروی خارجی حضور داشته‌اند ارزش و احترام می‌گذارند. 
این فقط مختص جمهوری اسلامی ایران نیست. اروپایی‌ها هم این روند را دارند اما نکته اصلی اینجاست که ما یک کشور اسلامی هستیم و ایثارگران ما بر اساس نگاه اسلامی و در پاسخ به ندای ولی زمان برای دفاع از این مرز و بوم در جبهه‌ها حضور یافته‌اند. 
وی ادامه می‌دهد: واقعیت تلخ این است که اکثر ایثارگران جزو اقشاری هستند که از نظر اقتصادی شرایط مناسبی نداشته و ندارند. همین موضوع، وظیفه ما را برای توجه بیشتر به این عزیزان سنگین‌تر می‌کند. ما باید پیش از این در اندیشه توجه بیشتر به این عزیزان می‌بودیم اما الان هم برای این کار دیر نیست و امیدواریم با حمایت و همراهی دولت و مجلس، شاهد تحقق شرایط بهتر در این عرصه باشیم. 

Page Generated in 0/0075 sec