printlogo


کد خبر: 241350تاریخ: 1400/9/18 00:00
ژنرال راوات، عالی‌ترین مقام نظامی هند 2 روز پس از توافق نظامی تاریخی این کشور با روسیه در یک سانحه هوایی کشته شد
سقوط هالیوودی
مقامات واشنگتن درباره خرید تسلیحات روسی به دهلی نو هشدار داده بودند

دیروز در یک سانحه هوایی مشکوک در جنوب هندوستان، فرمانده رئیس ستاد کل نیروهای مسلح این کشور به همراه 13 نظامی دیگر کشته شدند. طبق بیانیه IAF (نیروهای مسلح هندوستان)، یک بالگرد نیروی هوایی هند با 14 سرنشین که از سولور به سمت شهر ولینگتون در تامیل نادو در حرکت بود، در نزدیکی شهر کونور سقوط کرد.  بر اساس این بیانیه در این سانحه ژنرال بیپین راوات، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هند به همراه همسرش، مادولیکا راوات و 11 سرنشین دیگر از جمله 4 خدمه نیروی هوایی کشته شدند. تنها بازمانده سانحه، سروان گروه «وارون سینگ» است که به دلیل جراحات وارده در بیمارستان نظامی در ولینگتون تحت درمان قرار گرفته است. نیروی هوایی ارتش آمریکا نیز در حالی از طریق توئیتر خبر فوری کشته شدن ژنرال بیپین راوات را اعلام کرد که واشنگتن به طور طبیعی بیشترین منفعت را از مرگ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هند می‌برد.
 به گزارش خبرگزاری پرس تراست، تا ظهر دیروز علت حادثه از سوی ارتش مشخص نشده بود و حداقل ۴ جسد در محل سقوط بالگرد پیدا شده است. به گزارش رویترز، علاوه بر راوات، تعدادی از مقامات هندی نیز در این بالگرد میل‌می - ۱۷ وی‌آی‌پی ساخت شوروی سابق حضور داشته‌اند.
 نیتین گادکاری، وزیر حمل‌ونقل جاده‌ای و بزرگراه‌های هند دیروز در توئیتی اعلام کرد از شنیدن خبر این سانحه شوکه شده است. ژنرال راوات دسامبر 2019 به عنوان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هند منصوب شد. پیش از آن، وی رئیس ستاد ارتش بود. او در بیش از 40 سال خدمت نظامی، فرماندهی چندین گردان ارتش هند را بر عهده داشت و به پاس خدمات خود جوایز متعددی دریافت کرده بود. او برای نخستین‌بار دسامبر 1978 به ارتش هند وارد شد. این ژنرال باسابقه هندی روابط نزدیکی با روسیه داشت و نقشش در قراردادهای نظامی مسکو و دهلی‌نو در سال‌های اخیر غیرقابل کتمان است، از جمله توافق همکاری‌های راهبردی تاریخی اخیر که دوشنبه میان نارندرا مودی، نخست‌وزیر هندوستان و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بسته شد.
 به گزارش رسانه‌های روسی، طبق این توافق که جزئیات آن در دیدار همزمان سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور و همتای هندی‌اش «راجناث سینگ» در دهلی‌نو مورد بحث قرار گرفت، قرار است سامانه موشکی «اس 400» و جنگنده‌های نسل پنجم شاخمات (کیش و مات) به هند واگذار شود؛ موضوعی که بشدت موجب حساسیت آمریکا و انگلیس و متحدان غربی‌شان است. وزیر دفاع هند متعاقب دیدار با شویگو در توئیتی اعلام کرد ۲ طرف گفت‌وگوهایی جامع درباره همکاری‌های دفاعی داشتند. سینگ نوشت: «گفت‌وگوهای دوجانبه مفید، سازنده و جامعی در حوزه همکاری دفاعی با سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه داشتیم. هند به همکاری استراتژیک و خاص با روسیه می‌بالد».
 او همچنین گفت ۲ کشور یکسری توافق‌ها و قراردادهایی را درباره همکاری‌های دفاعی و ساخت تسلیحات سبک امضا کردند. او در ادامه نوشت: «دهلی‌نو از حمایت قاطعانه مسکو از هند بشدت راضی است. ما امیدواریم این همکاری به صلح، ثبات و شکوه بزرگی برای تمام منطقه منجر شود».
همچنین وزارت دفاع روسیه نیز از امضای توافق همکاری نظامی و فنی میان مسکو و دهلی‌نو برای سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ خبر داد. این توافق، همکاری میان واحدهای نیروهای مسلح ۲ کشور و همچنین تامین و توسعه تسلیحات و تجهیزات نظامی را در نظر گرفته است. یکی از ویژگی‌های جدید این توافق نظامی بزرگ، حذف دلار آمریکا از معاملات و جایگزینی روبل و روپیه به جای آن است. پیش از دیدار این هفته رهبران و وزرای دفاع و خارجه هندوستان و روسیه، مقاماتی از پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا مشخصا در این باره به دهلی‌نو هشدار داده بودند که در صورت خرید سامانه «اس 400» توسط هند، واشنگتن ممکن است تحریم این کشور را بررسی کند؛ مشابه همان اقدامی که دولت آمریکا علیه ترکیه انجام داده است. از طرف دیگر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پس از دیدار دوشنبه گذشته با «سوبرامانیام جایشانکار» همتای هندی خود در دهلی‌نو اعلام کرد آمریکا در تلاش است در همکاری ۲ کشور در زمینه سامانه‌های موشکی پدافندی «اس 400» کارشکنی کند. لاوروف گفت: «در حال حاضر، همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود و توافقات در حال اجراست. ما شاهد تلاش‌های ایالات متحده برای تضعیف این همکاری، تحمیل سلاح‌های خود به هند و همچنین ایده آمریکایی‌ها درباره چگونگی توسعه این منطقه هستیم». او سپس با بیان اینکه در سال‌های اخیر عوامل بی‌ثبات‌کننده در این منطقه انباشته شده، گفت: «در جریان گفت‌وگوها، نگرانی‌های خود را درباره اقدامات آمریکا در منطقه با شعار به اصطلاح «راهبردهای هند و اقیانوسیه» ابراز کردیم. وی با ذکر مثالی از اتحاد سه‌گانه ایالات متحده آمریکا، انگلیس و استرالیا در منطقه هند و اقیانوسیه گفت: «سوالات زیادی درباره سازماندهی تولید زیردریایی‌های هسته‌ای یا ارسال آنها به استرالیا و اینکه آیا این کشور به تعهدات خود در قبال توافقنامه راروتونگا درباره منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در اقیانوس آرام جنوبی پایبند خواهد بود یا خیر، مطرح است».

Page Generated in 0/0062 sec