printlogo


کد خبر: 241390تاریخ: 1400/9/20 00:00
رئیس‌جمهور دستور داد معوقات پرستاران پرداخت و مشکلات آنها تا حصول نتیجه پیگیری شود
به پاس پرستاری

اسدالله خسروی: با آنکه مدافعان سلامت برای حفظ جان بیماران در برابر سختی‌ها می‌ایستند و با جانفشانی شبانه‌روز در تلاشند جانی دوباره به بیماران ببخشند اما این قشر زحمتکش و فداکار با مشکلات عدیده‌ای مواجهند، البته رئیس‌جمهور به پاس خدمات جهادگرانه پرستاران، حجت را بر مسؤولان نسبت به رسیدگی به مشکلات آنها تمام کرد. 
به گزارش «‌وطن‌امروز»، روز پرستار تداعی‌گر روزهای سخت و پرمشقت و در عین حال جان‌نثاری سپیدپوشان فداکاری است که برای حفظ سلامت بیماران در ایام کرونا از هیچ تلاشی دریغ نکردند. آنها در بحران همه‌گیری نفسگیر ثابت کردند با وجود تمام مشکلات حاضرند هفته‌ها از خانه و کاشانه خود دور بماندند، در حالی که ویروس منحوس کرونا جان آنها را تهدید می‌کرد؛‌ ویروس بی‌رحمی که روح بلند بیش از 150 پرستار مدافع سلامت را آسمانی کرد. پرستاران در ایام سرکشی کرونا با خدمات شبانه‌روزی طاقت‌فرسا خستگی را خسته کردند و در این پیکار لحظه‌ای آرام و قرار نداشتند. آنها با وجود کمبود شدید نیرو در ارائه خدمات به بیماران با انجام فعالیت‌های چند شیفتی در مقابل سختی‌ها کم نیاوردند و تا آخرین نفس سپر بلا شدند.
در چنین شرایطی رئیس‌جمهور دیروز به پاس خدمات جهاد‌گونه جامعه پرستاری کشور بر ضرورت رفع مشکل پرداختی و معوقات پرستاران از سوی وزارت بهداشت و درمان تاکید کرد. حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی دیروز در نشست با جمعی از پرستاران استان لرستان اظهار داشت: به طور حتم مشکلات مربوط به پرداخت‌ها و معوقات که از سوی پرستاران مطرح شده، باید پیگیری شود. وی با بیان اینکه وزارت بهداشت و درمان مسؤولیت دارد این مساله را تا حصول نتیجه دنبال کند، گفت: اگر بودجه‌های خود وزارت کافی نیست، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه کافی را در اختیار قرار دهد تا بتوانند مشکل را حل کنند. رئیس‌جمهور تاکید کرد: خواسته من این است که حتما این کار صورت بگیرد، نمی‌خواهم واژه دستور را به کار ببرم اما حتما می‌خواهم که به مناسبت روز پرستار، مشکلات پرستاران حل شود تا بعد از این روز، مشکلات پرداخت‌ها، معوقات و مسائل قبل تسویه شود و مشکل نقدی وجود نداشته باشد. 
 
* موافقت وزیر بهداشت با پرداخت فوق‌العاده به پرستاران
رئیس‌جمهور در حالی بر ضرورت پرداخت فوق‌العاده خاص به مدافعان سلامت تاکید دارد که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است: با پرداخت فوق‌العاده خاص به مدافعان سلامت موافقیم و این موضوع را در کنار موضوع تبدیل وضعیت کادر سلامت پیگیری می‌کنیم. بهرام عین‌اللهی در بازدید از بخش کرونایی بیمارستان ولایت قزوین موافقت خود را با پرداخت فوق‌العاده خاص به پرستاران و نیروهای بهداشت و درمان فعال در رسیدگی به بیماران کرونا اعلام کرد. میزان فوق‌العاده خاص بر اساس فرمولی با احتساب ضریبی به میزان حق شغل و شاغل محاسبه می‌شود و در صورت تصویب به حقوق پرستاران و کادر بهداشتی و درمانی اضافه می‌شود. پرداخت فوق‌العاده خاص به پرستاران و همه نیروهای بهداشتی و درمانی فعال در رسیدگی به بیماران کرونا مطالبه‌ای است که سازمان نظام پرستاری در ماه‌های گذشته به طور مداوم پیگیر آن بوده و با پیگیری‌های این سازمان و موافقت سازمان برنامه و بودجه در کمیته‌های ستاد ملی کرونا تایید شده و برای تصویب نهایی به ستاد ملی کرونا رفته و در دستور کار این ستاد است. مصوبات ستاد ملی کرونا در حکم قانون است و اجرای مصوبات این ستاد نیازی به تصویب در مجلس یا نهاد دیگری ندارد. علاوه بر این غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری نیز روز پنجشنبه با حضور در نشست شورای عالی نظام پرستاری پس از طرح موضوع فوق‌العاده خاص نیروهای بهداشت و درمان فعال در بحران کرونا از سوی اعضای شورای عالی نظام پرستاری، قول داد این موضوع را در دولت مطرح و از طریق ستاد ملی کرونا پیگیری کند تا به نتیجه برسد. همچنین فاطمه محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان نیز در برنامه بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان ولایت قزوین خطاب به عین‌اللهی گفت: برای تصویب فوق‌العاده خاص جلساتی در کمیسیون بهداشت مجلس برگزار شده تا گره‌های موجود شناسایی و راه‌های انجام آن بررسی شود. علاوه بر پرداخت فوق‌العاده خاص به نیروهای بهداشت و درمان فعال در بحران کرونا، تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی، طرحی، ۸۹ روزه و قراردادی به وضعیت پیمانی و رسمی از دیگر موضوعاتی است که با پیگیری‌های سازمان نظام پرستاری به مرحله تصویب نهایی در ستاد ملی کرونا رسیده و در شرف تصویب است. با پیگیری‌های سازمان نظام پرستاری، در دولت سابق مجوز استخدام ۵۱ هزار و ۲۰۰ پرستار در وزارت بهداشت صادر شد اما تعداد پرستاران استخدام شده بسیار کمتر از این میزان است. این در حالی است که رئیس کل سازمان نظام پرستاری هفته آینده برای پیگیری مطالبات پرستاران به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌رود.
 
* شهادت بیش از ۱۵۰ مدافع سلامت در دوران کرونا
جانفشانی‌های جامعه پرستاری و کادر پزشکی در دوران کرونا بخوبی نشان داد مدافعان سلامت برای حفظ جان بیماران از جان خود مایه می‌گذارند. در همین باره، معاون پارلمانی نظام پرستاری کشور گفت: تا امروز بیش از ۱۵۰ شهید مدافع سلامت تقدیم انقلاب کرده‌‌ایم. محمدتقی جهان‌پور درحاشیه جشن روز پرستار افزود: سال گذشته بلوار ورودی بیمارستان پاستور در روز پرستار نامگذاری شد و امسال هم تندیس پرستار در ورودی بیمارستان نصب و رونمایی می‌شود. معاون پارلمانی نظام پرستاری کشور افزود: دعوت از تعدادی از مدافعان سلامت در هفته آینده به صحن علنی مجلس جهت تجلیل در دستور کار قرار گرفت. وی ضمن تبریک روز پرستار عنوان کرد: پرستاران با صبر زینب‌گونه خود سعی دارند در مقابل سختی‌ها بایستند تا جانی دوباره به بیمار ببخشند. کادر درمان ما بویژه جامعه پرستاری یک آزمون بزرگ را با سربلندی پشت سر گذاشتند و در آن روزهایی که همانند روز قیامت هر کس برای در امان ماندن از کرونا به فکر خودش بود، این انسان‌های شریف ایستادند و شخصا از نزدیک می‌دیدم که چه شجاعت، عزم و همتی در آنها بود. وی به سخنان مقام معظم رهبری درباره خدمات پرستاران اشاره کرد و بیان داشت: پرستاران در دوران بیماری منحوس کرونا درخشیدند و باید به خود ببالند. وی افزود: کمبود پرستار در تمام کشور یکی از مشکلاتی است که با آن مواجهیم، بر همین اساس قرار شد سالانه 10 هزار پرستار در تمام دانشگاه‌ها جذب شود. 
 
* 100 هزار پرستار بیکار و نیاز  به100 هزار پرستار
همچنین رئیس کل سابق سازمان نظام پرستاری کشور ضمن تبریک روز پرستار به پرستاران شریف و تبریک به مناسبت ولادت حضرت زینب کبری گفت: طی 2 سال اخیر با شیوع بیماری کرونا، پرستاران با تلاش‌های بی‌وقفه ثابت کردند که برای خدمات‌رسانی از جان خود می‌گذرند اما این قشر زحمتکش همچنان مظلوم واقع‌ شده‌اند. 
اصغر دالوند با بیان اینکه حقوق پرستاران در مقابل فعالیت‌ها و خدمات‌رسانی‌ای که به بیماران دارند رضایت‌بخش نیست و از طرفی آنها متناسب با نرم جهانی به دلیل کمبود پرستار در کشور زحمات زیادی می‌کشند، گفت: متولیان نظام سلامت با برنامه‌ریزی درست و اصولی باید این قشر از جامعه را بخوبی دریابند و نسبت به حل‌و‌فصل مشکلات آنها بی‌توجه نباشند. 
استاد دانشگاه افزود: دولت اکنون سقفی را برای حمایت مالی پرستاران در نظر گرفته است که در مقابل زحماتی که جامعه پرستاری می‌کشد بسیار ناچیز است، چرا که نظام سلامت ما با عدالت‌محوری فاصله دارد. دالوند با تاکید بر اینکه نظام سلامت کشور باید در مسیر درست اصلاح شود، خاطرنشان کرد: تا زمانی که بخش آموزش از درمان جدا نشود نارضایتی‌ها همچنان ادامه دارد، زیرا نظام پرداخت هم‌اکنون به نفع آموزش بوده و خیلی از پزشکان با کمترین زحمت بیشترین دریافتی را دارند اما پرستاران با زحمات فراوان و شبانه‌روزی در حاشیه هستند. 
رئیس کل سابق سازمان نظام پرستاری کشور به عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و نظام سلامت اشاره کرد و اظهار داشت: این قانون 16 سال است که خاک می‌خورد، در چنین شرایطی چنانچه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بخوبی اجرا شود، پرستاران به خواسته‌های خود می‌رسند و نحوه فعالیت آنها به رسمیت شناخته می‌شود. 
وی ادامه داد: در نظام سلامت کشور بیشترین توجه و رسیدگی‌ها درسبد درمان به چشم می‌خورد، در حالی که اکنون کشور به 100 هزار پرستار نیاز دارد و در مقابل 100 هزار پرستار خبره و تحصیلکرده نیز در کشور بیکار هستند. 
دالوند افزود: حقوق ناکافی، عدم ثبات شغلی، همچنین کم‌توجهی به جامعه پرستاری در کنار  فشار کار بالا، باعث شده است هم‌اکنون خیلی از پرستاران کارکشته بار سفر را برای رفتن به آن سوی مرزها ببندند تا جایی که طبق آمار، امسال 1500 نفر از پرستاران به خارج از کشور مهاجرت کردند. 
وی پرستاران را ستون فقرات نظام سلامت عنوان کرد و افزود: توجه به این قشر جامعه کمک شایانی به سلامت کشور می‌کند، چرا که جمعیت ایران به سمت پیری در حرکت است و شرایط لازم کار برای پرستاران با حقوق مناسب باید فراهم شود. 

Page Generated in 0/0062 sec