printlogo


کد خبر: 241442تاریخ: 1400/9/21 00:00
رنگ ۳۲۱ شهرستان آبی شد و نقطه قرمز کرونایی در کشور فعلا وجود ندارد
کرونا در تنگنا

با آنکه رنگ قرمز کرونایی از نقشه کشور محو شده است و هیچ شهری اکنون در شرایط قرمز کرونایی قرار ندارد اما رئیس‌جمهور بر اجرای دقیق «نظام مدیریت هوشمند کرونا» برای مقابله با این بیماری تاکید کرد. به گزارش «‌وطن‌امروز» کاهش مرگ روزانه به 58 نفر در کنار کاهش مبتلایان کرونا به کمتر از ۲۰۰۰ نفر در یک شبانه‌روز، همراه با تزریق 110 میلیون دوز واکسن کرونا در کشور و از همه مهم‌تر محوشدن رنگ قرمز کرونایی از نقشه کشور اگر چه خبرهایی امیدوار‌کننده برای عبور تدریجی از بیماری «کووید-19» در کشور است اما کارشناسان تاکید دارند در چنین شرایطی اگر نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجهی شود و روند کاهشی مرگ‌و‌میرها و مبتلایان به کرونا عادی‌انگاری‌ها را در جامعه نمایان کند، بازگشت به روزهای سخت کرونا دور از ذهن نیست، چرا که اکنون خیلی‌ها هنوز واکسن نزده‌اند و از طرفی ویروس جهش‌یافته موسوم به «اُمیکرون» در برخی کشورها شناسایی شده است، بنابراین در صورت بی‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی بی‌تردید باید منتظر روزهای ناخوش بیماری در کشور بود. در چنین شرایطی رئیس‌جمهور با اشاره به اجرای نظام مدیریت هوشمند کرونا می‌گوید: اجرای دقیق این طرح نیازمند همکاری همه بخش‌های دولتی و عمومی است. اجرای این طرح زحمت مردم و مسؤولان برای نظارت بر اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی و صیانت از جان مردم را کمتر می‌کند و دقت را بالا می‌برد. سیدابراهیم رئیسی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تبریک ولادت حضرت زینب سلام‌الله علیها و تبریک روز پرستار، از خدمات و زحمات پرستاران بویژه در دوران شیوع بیماری کرونا قدردانی کرد و گفت: در قدردانی از پرستاران نباید به تشکر لفظی بسنده کرد و باید پرداخت مطالبات و معوقات پرستاران را به عنوان یک مسؤولیت قانونی دولت پیگیری کنیم. رئیس‌جمهور در ادامه با تشکر از همه دست‌اندرکاران واکسیناسیون عمومی اظهار داشت: دولت با جدیت واکسیناسیون عمومی را به منظور صیانت از سلامتی و جان شهروندان پیگیری خواهد کرد. درباره واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال نیز باید با مطالعه علمی، نتایج واکسیناسیون در کشورهای دیگر را به شکل دقیق بررسی کنیم چرا که امروز مردم به دولت اطمینان دارند و باید این اعتماد و اطمینان حفظ شود. دکتر رئیسی درباره بازگشایی مدارس گفت: این اختیار به مدیران استانی داده شده که به شکل موردی و مقطعی وضعیت مدارس را بررسی کنند و اگر در منطقه‌ای شرایط خاصی پیش آمد صیانت از جان دانش‌آموزان را در اولویت قرار دهند. 
 
* اختیارات وزارت بهداشت در برخورد با تخلفات طرح هوشمند
افراد، صنوف یا مشاغلی که دستورالعمل‌های لازم در طرح هوشمند کرونایی را رعایت نکنند جریمه یا مجازات می‌شوند. معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، از وزارت بهداشت به عنوان ناظر عالی بر روند اجرای طرح هوشمند کرونایی نام برد که از اختیارات قانونی در برخورد با تخلفات برخوردار است. محسن فرهادی به الزامات پنجگانه که برای اجرای طرح کنترل هوشمند کرونا در نظر گرفته شده است، اشاره کرد و گفت: این الزامات با مشارکت تمام دستگاه‌ها تنظیم شده و همه در اجرای آن مشارکت دارند به طوری که ضمانت اجرای آن در هر کدام از آیتم‌های پنجگانه مشخص شده است. وی با اشاره به 5 بخش کارکنان، واحدهای صنفی، صنعتی و کارگاهی، مناسبت‌ها و آیین‌های مذهبی، آموزشی و ترددها افزود: هر کدام از این بخش‌ها، ضمانت اجرایی خودش را دارد. فرهادی تاکید کرد: منظور از ضمانت اجرایی، همان جرایم و مجازات عدول از ضوابط طرح قرنطینه هوشمند است که امیدواریم به این مرحله نرسد و مجازات و جریمه‌ای نداشته باشیم. معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به اصناف اشاره کرد و گفت: اگر هر کدام از واحدهای صنفی، ۲ دوز واکسن را نزده باشند و پروتکل‌ها را رعایت نکنند، تا ۳۰ روز مشمول تعطیلی و پلمب خواهند شد. وی با اعلام اینکه بازرسان بهداشت محیط آماده نظارت بر روند اجرای طرح هوشمند هستند، ادامه داد: وزارت بهداشت به عنوان ناظر عالی طرح، از اختیارات قانونی در برخورد با تخلفات برخوردار است.
 
* مبتلایان روزانه کرونا به کمتر از ۲۰۰۰ نفر رسید
پس از گذشت ۴۶۰ روز، ابتلای روزانه کرونا در کشور به کمتر از ۲۰۰۰ نفر رسید. طبق اعلام دیروز وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت مرگ ناشی از این بیماری در ۱۹ استان صفر و یک بوده است. بر این اساس، از ظهر جمعه تا ظهر شنبه ۲۰ آذر، یکهزار و ۶۸۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲۸۶ نفر آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۵۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۶۶۱ نفر رسید. دیروز همچنین پس از گذشت ۴۶۰ روز، مبتلایان روزانه کرونا در کشور به کمتر از ۲۰۰۰ نفر رسید. آخرین بار، ۱۶ شهریور سال گذشته، تعداد مبتلایان روزانه، کمتر از ۲ هزار نفر بوده است. همچنین در شبانه روز گذشته ۱۹ استان کشور، مرگ صفر و یک داشته‌اند. در استان‌های لرستان، گلستان، قم، اردبیل، هرمزگان، بوشهر، خراسان شمالی و قزوین هیچ موردی از مرگ بیماران کرونایی گزارش نشده و در استان‌های سیستان‌و‌بلوچستان، خراسان جنوبی، زنجان، همدان، مازندران، خوزستان، چهار‌محال‌و‌بختیاری، کردستان، ایلام، البرز و سمنان فقط یک مورد مرگ‌ بیماران کرونایی ثبت شده است. ۴ استان کشور در شبانه‌روز گذشته، مرگ‌و‌میر ۵ و بالاتر داشته‌اند. تهران با ۹ مورد، خراسان رضوی و فارس با ۶ مورد و گیلان با ۵ مورد، بیشترین تعداد فوتی‌های شبانه‌روز گذشته را داشته‌اند. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۹۶۳ هزار و ۳۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. این در حالی است که ۳ هزار و ۱۲۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر هیچ شهری در وضعیت قرمز نیست اما ۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. ۳۲۱ شهر هم در وضعیت آبی هستند. 
 
* آمار تزریق واکسن به ۱۱۰ میلیون دوز رسید
آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان می‌دهد تاکنون حدود ۱۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۸ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۶۶ نفر دوز اول، ۴۹ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۸۳۵ نفر دوز دوم و ۲ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۸۴۱ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. براساس این گزارش، مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۰۹ میلیون و ۹۹۰ هزار و ۷۴۲ دوز رسید.
***
    اُمیکرون به 50 کشور  رسید   
یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه احتمالا واریانت اُمیکرون ویروس کرونا داخل کشور ما هم هست، گفت: به نظر می‌رسد قابلیت بیماری‌زایی این واریانت بیش از واریانت‌های قبلی بوده و ممکن است قابلیت بیماری‌زایی آن حتی از دلتا هم بیشتر باشد اما شدت بیماری‌زایی آن بالا نیست. دکتر حمید سوری گفت: با آنکه شیوع اُمیکرون می‌تواند عده زیادی را مبتلا کند اما ممکن است این بیماری را به صورت خفیف بگیرند ولی تاثیرش در وضعیت زندگی معمول جامعه زیاد است. بنابراین موضوع مهم این است که از انتقال و انتشار بیماری جلوگیری کنیم. شدت بیماری به دنبال ابتلا به اُمیکرون بالا نیست ولی در عین حال نمی‌دانیم این واریانت جدید چقدر می‌تواند به عنوان واریانت غالب جایگزین دلتا شود. سوری گفت: در حال حاضر روند گسترش اُمیکرون در کشورهای مختلف بسیار بالاست و تاکنون بیش از ۵۰ کشور درگیر این واریانت شد‌ه‌اند که روزبه‌روز هم این تعداد در حال افزایش است. این اپیدمیولوژیست درباره علائم اُمیکرون در مبتلایان نیز گفت: علائمی که تاکنون درباره اُمیکرون گزارش شده این است که خیلی تفاوتی با سویه‌های دیگر ندارد اما قدرت عفونت مجدد و ابتلای مجدد در آن بالاست. سوری تاکید کرد: با شیوع اُمیکرون، توصیه شده کنترل مرزها بشدت انجام شود و کشورها نظارت‌ها و مراقبت‌ها را تشدید کنند.

Page Generated in 0/0087 sec