printlogo


کد خبر: 241449تاریخ: 1400/9/22 00:00
گفت‌و‌گو با عوامل نخستین سریال تلویزیون در وصف مدافعان سلامت
تصویر واقعی پرستار

منان اصغری: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار جمعی از پرستاران و خانواده‌های شهدای مدافع سلامت درباره جای خالی آثار شاخص هنری درباره کادر درمان نکات مهمی را گوشزد کردند که همانند همیشه بیانات ایشان درباره فرهنگ و هنر، زنگ هشدار را برای اهالی فرهنگ و هنر به صدا درآورد. مقام معظم رهبری در بخشی از بیانات‌شان درباره تولیدات آثار هنری در وصف جامعه درمان کشور گفتند: «ما یک کمبودی در زمینه روایت هنری این حوادث داریم. همین حوادث بیمارستانی، این سختی‌های پرستارها و دشواری‌هایی که اینها با آن مواجه هستند، اینها مایه هنری دارد، اینها به تعبیر فرنگی رایج در زبان هنری‌ها، مایه‌های دراماتیک دارد. می‌شود از اینها برنامه‌های هنری جذاب به وجود آورد. بیایید داخل میدان و درباره این موضوع، انواع هنرها چه هنرهای نمایشی، چه هنرهای تجسمی، چه شعر و ادبیات [را به کار بگیرید]. اینها سرمایه عظیم فرهنگی است و همه باید از آن استفاده کنند و آن کسی که می‌تواند این سرمایه‌ها را نقد کند، هنرمندان ما هستند. الحمدلله هنرمند متعهد و مسؤول هم کم نداریم. بیایید وارد میدان شوید».
درباره این قسمت از بیانات مقام معظم رهبری باید گفت این بیانات از ۲ بخش اصلی تشکیل شده است؛ یک بخش به ظرفیت بالای رویدادها و اتفاقات پیرامون پرستاران برای تولید آثار هنری اشاره دارد؛ ظرفیتی که در حوزه سینما و سریال آنچنان که باید به آن پرداخته نشده است و اگر بخواهیم به تعداد آثار با کیفیت در این باره اشاره کنیم به زحمت به تعداد انگشتان یک دست می‌رسد. از سوی دیگر آنجا که مقام معظم رهبری می‌فرمایند «این سختی‌های پرستارها و دشواری‌هایی که اینها با آن مواجه هستند، اینها مایه هنری دارد، اینها به تعبیر فرنگی رایج در زبان هنری‌ها، مایه‌های دراماتیک دارد. می‌شود از اینها برنامه‌های هنری جذاب به وجود آورد»، اشاره هوشمندانه ایشان به وزن بالای دراماتیک قصه‌های پیرامون جامعه پرستاری است که این مساله نشان‌دهنده دقت نظر بالا و فنی ایشان درباره تولید آثار نمایشی است. همچنین مقام معظم رهبری در بخش دیگری از بیانات‌شان به وجود هنرمندان متعهد و مسؤول برای تولید آثار دغدغه‌مند اشاره می‌کنند؛ هنرمندانی که بسیاری از آنان در پی غفلت مدیران فرهنگی کشور این روزها خانه‌نشین شده‌اند و اینجاست که این مدیران باید با برنامه‌ریزی مدون شرایطی را فراهم کنند که به بهترین شکل ممکن از پتانسیل بالای هنرمندان متعهد کشور استفاده شود. 
 همچنین به بهانه بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره اهمیت تولید آثار نمایشی در وصف «پرستاران»، گفت‌وگوی کوتاهی با کارگردان سریال «موج اول» که این روزها در شبکه ۳ سیما روایتگر فداکاری‌ها و مصائب مدافعان سلامت در مواجهه با پیک اول کرونا در کشور است، داشته‌ایم. 
سیدسجاد حسینی، کارگردان فصل اول سریال «موج اول» که پیش از این با نام «اپیدمی» تیزرهایش پخش شده بود، درباره بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره اهمیت تولید آثار نمایشی در وصف فداکاری‌های پرستاران گفت: هر زمانی که مقام معظم رهبری نکات دقیق و درستی را درباره مسائل فرهنگی و هنری کشور بیان می‌کنند، بخش عمده جامعه رسانه‌ای و اهالی فرهنگ و هنر بدرستی زنگ هشدار غفلت برای‌شان به صدا درمی‌آید و بخشی از مسؤولان فرهنگی کشور، هنرمندان و اهالی رسانه در این مواقع واکنش‌های سریع و بعضا احساسی از خود بروز می‌دهند که این اتفاق در جای خود بدون هیچ اشکالی است اما شایسته آن است که همین عده در ادامه واکنش‌های سریع خود، به فکر برنامه‌ریزی برای جبران کاستی‌هایی باشند که مقام معظم رهبری در بیانات‌شان به اهالی فرهنگ و هنر گوشزد می‌کنند. 
 وی ادامه داد: نکته بعدی که درباره تولید آثار درباره موارد مهمی چون به تصویر کشیدن فداکاری‌های مشاغلی چون پرستاری باید گفت، این است که تولید سفارشی اینگونه آثار به بدنه کار لطمه وارد می‌کند و وقتی کار زیبا و تاثیرگذار از آب درمی‌آید که سازندگان آن با دغدغه و انگیزه‌های بسیار پای کار آمده باشند؛ به نظر می‌رسد آن بخش از بیانات مقام معظم رهبری که درباره «هنرمندان مسؤول» نکاتی را گفته‌اند به همین مساله بازمی‌گردد که مسؤولان فرهنگی برای تولید چنین آثاری سراغ هنرمندان متعهد و مسؤول بروند. 
این کارگردان در بخش دیگری از سخنانش درباره سریال «موج اول» گفت: به جرأت می‌توانم بگویم «موج اول» نخستین سریالی است که تصویری واقعی و حقیقی از جامعه پرستاران به نمایش گذاشته است، زیرا همیشه شاهد آن بودیم تصویری که از پرستاران در آثار نمایشی عرضه می‌شود، مخاطب تفاوتی بین پرستار، بهیار و کمک‌بهیار احساس نمی‌کند و در اغلب این آثار برای نشان دادن تصویری از جامعه پرستاری، به نشان دادن فردی در حال «تزریق سرم» بسنده کرده‌اند. 
وی خاطرنشان کرد: ابتدا قرار بود این اثر یک مینی‌سریال ۵ قسمتی باشد اما با توجه به تاکید پیشین رهبر معظم انقلاب به روایت حماسه‌های کادر درمان در دوران کرونا، بنا شد روایت گسترده‌تری از این اتفاقات بیان شود و یک سریال چندفصلی را شاهد باشیم. آذر ۹۹ نگارش فیلمنامه شروع شد و شهریور امسال تولید سریال را آغار کردیم. پس از اتمام نگارش فیلمنامه،‌ بازنویسی را شروع کردیم و تا روزهای آخر تولید درگیر بازنویسی بودیم. فصل اول سریال قصه قوی‌ای دارد و می‌توانیم در فصل‌های بعدی این بذر خوب را برداشت و مردم را با قصه درگیر کنیم. در فصل بعدی سریال به موضوع واکسیناسیون کرونا و ماجراهای مرتبط با آن وارد خواهیم شد که البته باید گفت کارگردان‌ فصل‌های دوم و سوم این اثر بنده نخواهم بود. 
وی در پایان گفت: در یکی از قسمت‌های فصل نخست سریال، ادای دین ویژه‌ای به شهدای مدافع سلامت خواهیم داشت که برای اینکه داستان لو نرود بیشتر از این نمی‌توانم جزئیات این رویداد را مطرح کنم. 
همچنین سعید کمانی، تهیه‌کننده سریال «موج اول» درباره تولید این سریال گفته است: رسالت خانه تولیدات جوان پرورش جوان‌های آینده‌دار در کارگردانی، تصویربرداری و نویسندگی است. خروجی کار ما امکان پخش از شبکه ۳ را داشته که این اتفاق بزرگی به حساب می‌آید. تلویزیون از لحاظ بودجه در مضیقه است. برخی 20 برابر ما هزینه می‌کنند ولی ما با کمترین امکانات باید با بسیاری از سریال‌های پرهزینه رقابت کنیم. اگر اجازه دهند خانه تولیدات جوان ۱۰ سال فعالیت کند، به کمک جوانان کاربلد توانایی رقابت با بسیاری از این کارهای پرهزینه را پیدا خواهد کرد. در فصل اول سریال آقای حسینی کارگردان است. خانه تولیدات جوان قصد دارد از جوانان کاربلدی که کارگردانی کرده‌اند اما سریال نساخته‌اند استفاده کند البته این اطمینان را به ما دادند که اگر کارگردان پلانی را نتوانست باکیفیت مطلوب تحویل دهد، نگران مباحث مالی نباشید که خوشبختانه حتی برای یک پلان هم این اتفاق رخ نداد. 

Page Generated in 0/0069 sec