printlogo


کد خبر: 241457تاریخ: 1400/9/22 00:00
دور دنیا

سکته مغزی «جولیان آسانژ»  در زندان انگلیس
«جولیان آسانژ» بنیان‌گذار سایت افشاگر ویکی‌لیکس که از آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی در زندان امنیتی «بلمارش» لندن محبوس است، در تاریخ ۲۷ اکتبر/ پنجم آبان‌ماه در زندان انگلیس دچار سکته مغزی شده است. روزنامه انگلیسی «دیلی‌میل» به نقل از «استلا موریس»، نامزد جولیان آسانژ گزارش کرد وی دچار سکته مغزی شده است. بر اساس این گزارش، حادثه فوق پنجم آبان‌ماه در جریان حضور مجازی وی در دیوان عالی رخ داده است. موریس بر این باور است سکته مغزی به دلیل استرس ناشی از اقدامات مداوم دادگاه علیه آسانژ و کاهش سلامت کلی او به وقوع پیوسته است. براساس اظهارات موریس، این سکته مغزی بر سلامت کلی آسانژ تأثیر گذاشته است. وی توضح داد: «هماهنگی چشمانش از بین رفته است و پلک چپ وی بسته نمی‌شده است و حافظه‌اش نیز تحت تأثیر قرار گرفته است». طبق گزارش‌های منتشر شده، آسانژ تحت اسکن «ام‌آر‌تی» قرار گرفته است و هم‌اکنون داروهای ضدسکته مصرف می‌کند. وزارت دادگستری انگلیس از اظهارنظر درباره این خبر خودداری کرده است. این خبر در حالی منتشر شده است که «نیلز ملزر» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه روز 10 آبان یعنی درست ۵ روز پس از سکته مغزی آسانژ به راشاتودی گفته مشکلات روانی بنیان‌گذار ویکی‌لیکس نتیجه آزاری است که در انزوا متحمل می‌شود. وی افزود: اگر او در زندان بمیرد یعنی عملا شکنجه شده است. نکته قابل تأمل اینکه روز پنجشنبه دادگاه عالی لندن با رای به نفع ایالات متحده، زمینه استرداد آسانژ به آمریکا و محاکمه وی در این کشور را فراهم کرده است. این در حالی است که نهادهای متعدد حامی روزنامه‌نگاران و انجمن‌های صنفی روزنامه‌نگاری در سراسر جهان نسبت به بازداشت و محاکمه وی ابراز نگرانی و این اقدام را محکوم کردند. 
***
رایزنی سیاسی مصر با کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس
وزیر خارجه مصر برای راه‌اندازی سازوکار رایزنی سیاسی با کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس دیروز (یکشنبه) وارد عربستان شد. به گزارش پایگاه خبری «العین»، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر با هدف راه‌اندازی سازوکار سیاسی بین قاهره و کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس وارد شهر ریاض، پایتخت عربستان شد. وزارت خارجه مصر اعلام کرد: در مراسم راه‌اندازی و آغاز به کار این سازوکار، وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس و «نایف الحجرف» دبیرکل این شورا حضور خواهند داشت. «احمد حافظ» سخنگوی وزارت خارجه مصر نیز در این ارتباط گفت: راه‌اندازی این سازوکار در چارچوب تداوم مسیر روابط بین ۲ طرف صورت خواهد گرفت و منعکس‌کننده عمق و استحکام این روابط در سطوح مختلف است. به گفته حافظ، این سازوکار بیانگر تمایل فراوان ۲ طرف برای هماهنگی و رایزنی دوره‌ای بین آنها بویژه در قبال چالش‌های مشترک پیش روی جهان عرب است که لزوم وحدت صفوف آنها را ایجاب می‌کند. وی افزود: این سازوکار تاکید می‌کند ثبات و امنیت خلیج‌فارس بخشی جدایی‌ناپذیر از امنیت ملی مصر است. منابع دیپلماتیک پنجشنبه گذشته تایید کردند که ریاض میزبان چهل‌و‌دومین نشست سران شورای همکاری خلیج‌فارس در 14 دسامبر جاری خواهد بود. این نشست در پی ازسرگیری کامل روابط بین ۴ کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر برگزار خواهد شد. عربستان، امارات، کویت، بحرین، قطر و سلطان‌نشین عمان اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس را تشکیل می‌دهند. 
***
درخواست حماس برای برگزاری انتخابات فراگیر
سخنگوی حماس با انتقاد از تشکیلات خودگردان در برگزاری انتخابات محدود در کرانه باختری، خواهان برگزاری انتخابات در همه سرزمین‌های فلسطینی شد. حازم قاسم با بیان اینکه تشکیلات خودگردان همچنان از شایستگی ملی شانه خالی می‌کند، تصریح کرد: برگزاری انتخابات فراگیر و نه جزئی ضروری است. علاوه بر این صلاح عبدالعیتی، رئیس کمیسیون بین‌المللی حمایت از حقوق مردم فلسطین (حشد) نیز گفت: برگزاری انتخابات محلی برای مرحله اول در کرانه باختری بدون برگزاری آن در نوار غزه باعث تداوم تفرقه می‌شود و تشکیلات خودگردان همچنان به اقدامات و سیاست‌های خود در برابر نوار غزه ادامه می‌دهد. عبدالعیتی افزود: امیدواریم این انتخابات بدون تفرقه برگزار و وضعیت وحدت میان جناح‌های مقاومت فلسطین برقرار شود و انتخابات محلی مقدمه‌ای برای پایان تفرقه موجود باشد. وی خواستار آن شد که آنچه در این مرحله از انتخابات صورت نگرفته اصلاح و در مرحله بعد انتخاباتی فراگیر و همزمان با نوار غزه انجام شود. عبدالعیتی همچنین بر اهمیت رفع موانعی که مانع برگزاری همزمان انتخابات می‌شود، تأکید و پیشنهاد کرد این امر در چارچوب یک نقشه راه ملی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس انجام شود. وی خاطرنشان کرد: تاکنون به خواسته‌های جامعه مدنی، برای گفت‌وگوی جدی ملی و الزامات برگزاری انتخابات پاسخ داده نشده است. عبدالعیتی اظهار امیدواری کرد گام‌های جدی برای تضمین برگزاری همزمان انتخابات در نوار غزه و کرانه باختری برداشته و به شهروندان اجازه داده شود در انتخاب نمایندگان خود مشارکت کنند. روز شنبه انتخابات محلی مرحله اول در کرانه باختری با شرکت ۳۶۰ هیات محلی و حدود ۲۱۵ هیات که هیچ انتخاباتی در آنها برگزار نشد، آغاز شد. این در حالی است که حماس و سایر گروه‌های مقاومت از مدت‌ها قبل بر برگزاری انتخابات فراگیر و جامع به طور همزمان در نوار غزه و کرانه باختری تأکید کرده‌اند. 

Page Generated in 0/0207 sec