printlogo


کد خبر: 241465تاریخ: 1400/9/22 00:00
خسارت روایت‌های ضعیف

عباس اسماعیل‌گل: مطالبه روز گذشته رهبر انقلاب برای تولید آثاری پیرامون وقایع و حوادث تاریخ معاصر و ایثار مردم ایران در سال‌های پس از انقلاب، اگر چه تکرار مطالبه‌های بحق گذشته ایشان در حوزه تولید آثار نمایشی و تولید روایت بود اما با تلنگری متفاوت همراه شد. ایشان با اشاره به ماجرای تسخیر لانه جاسوسی، از عدم تولید روایت در این حوزه انتقاد کردند و فرمودند: «شما اگر حادثه‌ تسخیر لانه‌ جاسوسی را روایت نکنید- که متأسفانه نکردید، دشمن روایت می‌کند و کرده- دشمن روایت کرده،[آن هم] روایت‌های دروغ. این کاری است که ما باید انجام بدهیم، این وظیفه‌ جوان‌های ماست».
این اشاره، واقعیت مهمی را برای ما روشن می‌سازد و آن اینکه تولید برای مفاهیم مربوط به تاریخ انقلاب و روایت‌هایی که رهبر حکیم انقلاب آنها را مطالبه ‌می‌کنند، نیازمند دقت و ظرافت و توجهی خاص است. به عبارت دیگر نمی‌توان و نباید در این حوزه‌ها اجازه ساخت آثار ضعیف داد. این اشاره از این جهت برای من دارای اهمیت است که تاکید رهبر انقلاب بر «روایت نشدن ماجرای تسخیر لانه جاسوسی» در حالی است که ۲ پروژه در سطح «الف» و با بودجه‌هایی مناسب با همین موضوع در سال‌های گذشته در تلویزیون ساخته شده است. ضعیف و بد بودن سریال‌های «نفوذ» و «روزهای ابدی» که به موضوع تسخیر سفارت آمریکا در تهران می‌پردازند، در حدی است که به‌رغم پخش این سریال‌ها در زمانی مناسب از تلویزیون، مورد توجه قرار نگرفته‌اند. سریال‌هایی که از انواع حمایت‌های تولیدی و پخش بهره برده‌اند. 
اگر چه در همان ایام تولید و پخش این سریال‌ها انتقادات گسترده‌ای از سوی فعالان فرهنگی و کارشناسان حوزه فیلم و سریال نسبت به کیفیت این آثار طرح شده بود اما نه از سوی عوامل و نه مدیران تلویزیون مورد توجه قرار نگرفت. عدم اشاره به این تولیدات ضعیف، این گزاره را بیش از پیش دارای اهمیت می‌کند که برای وقایع انقلاب نباید کار ضعیف ساخت. نباید سوژه‌های مهم را حیف روایت‌های ضعیف کرد؛ اتفاقی که متاسفانه در اثری که اخیرا درباره شهید طهرانی‌مقدم ساخته شده بود هم افتاد و یکی از مهم‌ترین و سینمایی‌ترین سوژه‌های سینمای دفاع‌مقدس را حیف روایت و ساخت ضعیف کرد.

Page Generated in 0/0139 sec