printlogo


کد خبر: 241528تاریخ: 1400/9/23 00:00
اخبار

در گفت‌وگوی تلفنی رئیسی با رئیس جمهور ترکمنستان مطرح شد 
تدابیر ۲ رئیس‌جمهور برای تقویت روابط ترانزیتی
روسای‌جمهور ایران و ترکمنستان ضمن تاکید بر تقویت همکاری‌های مرزی و تسهیل در مبادلات کالا، بر ارتقای همکاری‌های اقتصادی و تجاری برای افزایش سطح روابط بین ۲ کشور تاکید کردند. حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با «قربان‌قلی بردی محمداف» رئیس‌جمهور ترکمنستان، با تشکر از میزبانی این کشور از اجلاس همکاری‌ اقتصادی اکو، گفت: در زمینه همکاری‌های گازی و اجرایی شدن سوآپ گازی ترکمنستان- آذربایجان از ایران گام‌های خوبی برداشته شده و همکاری‌های خوبی نیز انجام شده است. رئیس‌جمهور در ادامه بر همکاری‌های مشترک در زمینه حمل‌و‌نقل و ترانزیت کالا بین ۲ کشور تأکید کرد و گفت: با تلاش سران ۲ کشور اقدامات خوبی در زمینه تقویت روابط مرزی ایجاد شده است و با پیگیری 2 کشور می‌تواند برخی موانعی که وجود دارد برداشته شود. «قربان‌قلی بردی محمداف» رئیس‌جمهور ترکمنستان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با تأکید بر اهمیت همکاری‌ها بین کشورهای همسایه، اظهار داشت: روابط بین ترکمنستان و ایران، با تمدن هزار ساله باید در قالب همکاری‌ در سازمان‌های بین‌المللی نیز ادامه یابد. رئیس‌جمهور ترکمنستان جایگاه همکاری‌های تجاری و اقتصادی را در روابط ۲ کشور مهم برشمرد و اظهار داشت: ایران در زمینه توسعه پزشکی جایگاه ویژه‌ای دارد. بردی محمداف در ادامه قرارداد سوآپ گازی بین آذربایجان و ترکمنستان از خاک ایران را مهم دانست و خواستار ایجاد کمیسیون مشترک همکاری در این زمینه بین ۳ کشور شد. 
***
شمخانی: 
سیلی ایران در عین‌الاسد زمینه خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است
دریابان علی شمخانی عصر دوشنبه در نشست سفرا و رؤسای نمایندگی‌های ایران در کشورهای همسایه، طی سخنانی با اشاره به وضعیت جهانی و تاثیرات آن بر موقعیت استراتژیک منطقه غرب آسیا، بر ضرورت اتخاذ راهبردهایی که موجب همگرایی و هم‌افزایی کشورهای منطقه بویژه جمهوری اسلامی ایران با همسایگانش می‌شود، تاکید کرد. به گزارش ایسنا، شمخانی با تشریح سیاست‌های جمهوری اسلامی در این شرایط و با توجه به استقرار دولت جدید گفت: رفع هرگونه تنش و حتی سوء‌تفاهم، توسعه و تقویت همکاری‌های همه‌جانبه بویژه در عرصه‌های اقتصادی، دفاعی- امنیتی و شراکت راهبردی از اولویت‌های مهم و اصلی سیاست خارجی کشورمان در قبال همسایگان است. دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به کاهش قدرت هژمونیک آمریکا و توسعه روزافزون قدرت‌های نوظهور گفت: این شرایط موجب تغییرات بنیادین و ایجاد تنش‌ها و رقابت‌های جدید و هماوردی بزرگ بین‌المللی با آمریکا شده است. او افزود: خروج آمریکا از منطقه به دلیل شکست سیاست‌هایش در عراق، افغانستان و غرب آسیا و اولویت یافتن مقابله با چین به عنوان تهدیدی ژئواکونومیک و روسیه به عنوان تهدیدی ژئوپلیتیک از سوی آمریکا مبتنی بر همین شرایط اتخاذ شده است. شمخانی گفت: ورود عوامل و مؤلفه‌های جدید و جهش مؤلفه‌های سابق، ساخت ژئوپلیتیک منطقه را نیز در معرض دگرگونی‌های مهم و اساسی قرار داده و ترتیبات امنیتی را نسبت به دوره گذشته در غرب آسیا متحول ساخته است. دبیر شورای عالی امنیت ملی، تزاید تقابل بین ایران و رژیم صهیونیستی، انتقال رژیم صهیونیستی از پوشش فرماندهی اروپایی آمریکا (یوروکام) به فرماندهی منطقه‌ای ایالات‌متحده سنتکام و روند عادی‌سازی روابط بعضی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را از نشانه‌های خطرناک این دگرگونی ذکر کرد. او همچنین شکست مجموعه ائتلاف عربی در جنگ یمن، عزم جدی حزب‌الله لبنان برای حفظ معادله بازدارندگی و ظهور غزه به عنوان یک قدرت مهم در مقابل رژیم صهیونیستی را از دیگر نمونه‌های این تحولات برشمرد. شمخانی با بیان اینکه از مهم‌ترین تحولات این دوره شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا و متحدانش علیه جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: امروز همه بازیگران اصلی در منطقه و جهان اذعان دارند با پایداری کم‌نظیر ملت ایران نه‌تنها فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است، بلکه ایران و جبهه مقاومت توانسته‌اند بر یکی از مهم‌ترین عوامل ناامنی در منطقه یعنی داعش فائق آمده و کانون تروریسم سازمان‌یافته از سوی آمریکا را متلاشی کنند. او خاطرنشان کرد: آمریکا حتی با ترور سردار شهید سلیمانی هم نتوانست راهبرد خود در متلاشی کردن مقاومت منطقه‌ای را محقق کند. نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مجموعه این شرایط و سیلی محکمی که ایران در عین‌الاسد به آمریکا زد، ضمن اثبات حقانیت سیاست‌های منطقه‌ای ایران بر همگان، زمینه کاهش حضور و خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است. 
***
واکنش نماینده روسیه در وین به «برداشت نادرست» از اظهاراتش
نماینده روسیه در مذاکرات وین از برداشت نادرست از اظهاراتش در مصاحبه با خبرنگاران در روز یکشنبه انتقاد کرد. به گزارش فارس، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین در حساب توئیتری خود از «برداشت نادرست» خبرنگاران از اظهاراتش انتقاد کرد. برخی رسانه‌های معاند روز یکشنبه از قول اولیانوف مدعی شده بودند ایران در مذاکرات هفته قبل برداشت‌های نادرستی از مذاکرات داشته است. اولیانوف بدون اسم بردن از رسانه خاصی در توئیتی جدید نوشت: «برخی دیپلمات‌ها برای در امان بودن، از مصاحبه خودداری می‌کنند و حق هم دارند. امروز (یکشنبه) عصر من عجله داشتم اما به درخواست خبرنگاران اظهاراتی را مطرح کردم که بد برداشت شده است. آگاه باشید که من موقعیت ایران را مثبت ارزیابی کردم نه منفی». پیش از این در صبح روز یکشنبه، اولیانوف درباره فضای مذاکرات گفته بود، گفت‌وگوهای وین در حال انجام است. برای امروز تعدادی نشست در قالب‌های مختلف برنامه‌ریزی شده است. بسیاری از موضوعات باقی‌مانده همچنان در دستور کار قرار دارند اما اکنون پس از وقفه هفته گذشته، بخوبی به آنها مطابق با هنجارها و قواعد دیپلماسی چندجانبه پرداخته می‌شود. 

Page Generated in 0/0056 sec