printlogo


کد خبر: 241535تاریخ: 1400/9/23 00:00
برنامه نهاد‌های مسؤول برای کنترل شرایط کرونایی و جلوگیری از اوج گرفتن موارد ابتلا و فوت ادامه دارد
جست‌و‌جوی خانه به خانه فراریان از واکسن

60 تا 65 درصد افرادی که به واسطه ابتلا به کرونا در بخش‌های بیمارستانی بستری هستند، سابقه تزریق واکسن ندارند، همین موضوع موجب شده رصد دقیق افراد واکسن‌نزده در دستور کار متولیان بهداشت و درمان قرار گیرد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، آمار تلفات و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا هر چند روند نزولی و رضایت‌بخش دارد اما برای کنترل شرایط و جلوگیری از اوج دوباره موارد ابتلا و فوت، چاره‌ای جز رعایت اصولی و دقیق پروتکل‌های بهداشتی نیست. 
در همین باره روز گذشته ۲ مقام مسؤول از سخت‌گیری‌ها و اعمال محدودیت‌های خاص برای افراد واکسن‌نزده خبر دادند تا نشان دهند این افراد تحت نظر و رصد هستند. 
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت کرونا در استان به ایسنا گفت: در شرایطی که از پیک خارج می‌شویم، لزوم پیگیری بخش بهداشت برای ردیابی تماس‌ها بسیار ضروری است و طرح شهید سلیمانی با هدف شناسایی و غربالگری موارد مثبت اهمیت بالایی خواهد داشت. 
دکتر نادر توکلی درباره وضعیت کرونا در پایتخت اظهار داشت: در شرایط تقریبا آرامی قرار داریم و حدود ۹۰ درصد از نقطه پیک پایین آمده‌ایم و تقریبا در بیمارستان‌ها دیگر مشکل خاصی نداریم. در مجموع کل بستری‌ها به ۱۰۰۰ نفر رسیده است که معمولا یک‌سوم این تعداد در بخش ویژه و دوسوم در بخش عادی بستری هستند. مراجعات روزانه سرپایی هم حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر است. این موارد با علائم منتسب به کرونا و آنفلوآنزا به کلینیک‌های تنفسی اورژانس‌ها می‌آیند. 
 
* 65 درصد موارد بستری، واکسن‌نزده‌‌ها هستند
دکتر توکلی ادامه داد: طبق آخرین آمار موجود از 3 دانشگاه علوم پزشکی استان تهران، ۶۰ تا ۶۵ درصد کسانی که در بخش‌های بیمارستانی بستری هستند، سابقه‌ تزریق واکسن ندارند. 
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران بیان کرد: پوشش واکسیناسیون در استان تهران حدودا دوز اول بالای ۸۰ درصد است و تزریق دوز دوم هم تقریبا ظرف مدت کوتاهی به این عدد می‌رسد. این اعداد خیلی خوب است و نشان می‌دهد تهران از میانگین بسیاری از استان‌ها در کشور بهتر است. 
توکلی درباره اجرای محدودیت‌های هوشمند کرونایی در پایتخت تصریح کرد: اجرای این طرح پله‌پله پیش می‌رود و ابتدا باید سفرهای هوایی و‌ ادارات مدنظر باشند، البته می‌دانیم نظارت‌ها در برخی موارد مانند اتوبوس‌های حمل‌و‌نقل درون‌شهری پیچیده و دشوار است. وی افزود: کلیت کار سخت است اما مرحله به مرحله انجام می‌شود؛ مثلا اگر بخواهید سمینار حضوری انجام دهید باید همه کارت واکسن داشته باشند و به این شکل رجیستر می‌شوند. کنترل شرایط کم‌کم از جوامع رسمی آغاز می‌شود تا به سمت مواردی برود که شخص بخواهد به عنوان یک گیرنده خدمت از خدمات عمومی شهر استفاده کند. 
 
* به سمت آرام‌سازی شرایط کرونا می‌رویم
دکتر توکلی افزود: طرح مدیریت هوشمند کرونا در بستر حمل‌و‌نقل عمومی تهران ۱۰۰ درصد اجرایی نیست ولی باید به این سمت حرکت کنیم که این سامانه کار خود را آغاز کند. اعتقاد داریم این سامانه به آرام‌سازی شرایط کرونا در جامعه کمک می‌کند. 
وی درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس‌ اظهار کرد: در بازگشایی مدارس اولا مقرر شد تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها محدود باشد و موضوعی که برای آن چالش وجود دارد این است که مدارس استانداردهای لازم برای بازگشایی را داشته باشند. به‌رغم تمام محدودیت‌ها، رصدی که در یک ماه گذشته داشتیم افزایش بستری در کودکان را نشان نمی‌داد و پوشش واکسیناسیون در افراد بالای ۱۲ سال بدون عارضه در حال انجام است، در مجموع جو آرام و بدون چالشی داریم اگر چه برخی خانواده‌ها هنوز ۱۰۰ درصد به این اطمینان نرسیده‌اند که فرزندشان به مدرسه برود و از این موضوع ممانعت می‌کنند. 
 
* خانواده‌ها مراقب علائم کودکان باشند
توکلی تاکید کرد: موضوع مهم این است که خانواده‌ها آموزش ببینند تا با مشاهده هر علامتی مانند گلودرد، سرفه‌های قابل توجه، تب و... هوشیار باشند و از فرستادن کودک به مدرسه خودداری کنند تا از نظر بیماری تعیین‌تکلیف شوند. از سوی دیگر مراقبان سلامت در مدارس هم باید مراقبت از دانش‌آموزان را به شکل جدی انجام دهند. 
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با تاکید بر لزوم پیگیری تماس‌ها ادامه داد: طرح شهید سلیمانی با هدف شناسایی و غربالگری موارد مثبت اهمیت بالایی خواهد داشت. بنده پیش‌بینی‌ای از موج ششم در حوزه درمان و بستری ندارم و هنوز هم سویه جدید کرونا موسوم به اُمیکرون به تهران و ایران نرسیده است. 
 
* کارمندان واکسن نزده مشمول جریمه و مرخصی اجباری بدون حقوق می‌شوند
با توجه به اینکه ادارات و نهادهای دولتی و عمومی در اولویت اعمال محدودیت‌های هوشمند کرونایی برای کنترل دقیق شرایط هستند، نظارت‌ها بر رفتار اجتماعی کارمندان افزایش خواهد یافت. 
در این باره معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت:‌ کارکنانی که واکسن نزده‌اند مشمول مرخصی اجباری بدون حقوق، غیبت و معرفی به هیات تخلفات و جریمه می‌شوند. 
به گزاش ایرنا، محسن فرهادی در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره برخورد با کارکنانی که واکسن کرونا نزده‌اند، اعلام کرد: مدیر مجموعه باید بداند که چه کارمندانی واکسن زده‌اند و این موضوع را از روی شماره کارت و کد ملی از طریق سامانه وزارت بهداشت استعلام کند. مدیران باید دقیقا بدانند که کارمندان چه روزی واکسن زده‌اند و نوبت اول و دوم و حتی نوع واکسن تزریق‌شده مشخص شود. 
وی افزود:‌ افرادی که بدون عذر موجه واکسن نزده‌اند باید از طریق آزمایش پی‌سی‌آر هر ۱۵ روز یک بار تحت نظر و رصد باشند تا زمانی که واکسیناسیون آنها انجام شود. 
 
* مجازات واکسن‌نزده‌ها خوشایند نیست اما...
فرهادی درباره مجازات واکسن‌نزده‌ها گفت: گفتن مجازات خوشایند نیست. امیدواریم به این مرحله نرسد ولی اگر خدای ناکرده کارمند اصرار بر عدم تزریق واکسن داشته باشد، ابتدا این موضوع با مرخصی بدون حقوق پیگیری می‌شود و سپس تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد. 
وی تصریح کرد: سازمان امور استخدامی کشور اعلام کرده است در برابر این افراد ابتدا مرخصی اجباری بدون حقوق و در نهایت درج غیبت اداری اعمال می‌شود. بعد از آن، فرد به هیأت‌های تخلفات اداری معرفی خواهد شد و سازمان امور استخدامی در این راه اختیارات ویژه‌ای به مدیران داده است. 
فرهادی خاطرنشان کرد:‌ امیدواریم کارکنانی که واکسن‌ نزده‌اند راضی شوند تا کم‌کم واکسینه شوند. وقتی فرد واکسن نمی‌زند طبیعی است باید هر ۱۵روز یک بار آزمایشگاه برود و این کار هزینه دارد. دولت و دانشگاه علوم پزشکی موظف به انجام اینگونه آزمایشات نیستند چرا که آزمایشات رایگان برای موارد مشکوک و بیماریابی است. ضمن اینکه هزینه‌های آزمایش برای فرد واکسن‌نزده دردسر هم دارد و بهترین توصیه این است که افراد اقدام به واکسیناسیون کنند.
 
* سرانجام مرگ‌های روزانه کرونایی به کمتر از ۵۰ نفر رسید
آمار مرگ و مبتلایان به کرونا در کشور با سیری نزولی در حرکت است به طوری که طی یک شبانه روز شمار فوتی‌های این بیماری به زیر 50 نفر و آمار مبتلایان نیز در آستانه 2 هزار نفر قرار گرفته است. کارشناسان تاکید دارند کاهش آمارمرگ‌ومیر ناشی از بیماری «کووید-19» نباید منجر به رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی شود، چرا که کرونا همچنان تهدید‌کننده است و از آنجایی که ویروس جهش‌یافته اُمیکرون خیلی از کشورهای جهان را درگیر این بیماری کرده است، بنابراین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای مقابله با این بیماری همچنان باید مورد توجه قرار گیرد. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی شبانه‌روز گذشته ۲۷۰۶ بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی و ۴۲ نفر فوت شدند. بر این اساس از ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۷۰۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۴۴۲ نفر از آنها بستری شدند. متأسفانه طی این مدت، ۴۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۷۶۴ نفر رسید. از سویی پس از گذشت ۵۶۶ روز، دیروز مرگ‌ومیر روزانه بیماران «کووید-19» در کشور به کمتر از ۵۰ نفر رسید. آخرین بار ۵ خردادماه سال گذشته، کمتر از ۵۰ نفر در روز بر اثر کرونا جان خود را از دست داده بودند. همچنین در شبانه‌روز گذشته در ۱۴ استان کشور شامل سیستان‌وبلوچستان، چهارمحال‌و‌بختیاری، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، خراسان جنوبی، زنجان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، یزد، مرکزی، کرمانشاه، لرستان، البرز و فارس هیچ موردی از مرگ‌ومیر بیماران کرونایی ثبت نشده است. این در حالی است که در شبانه‌روز گذشته، استان تهران با ۱۱ مورد و استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و کرمان با ۴ مورد فوتی، بیشترین آمار جان‌باختگان روزانه را در بین استان‌های کشور داشتند. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۴۰۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳ هزار و ۶۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۴۰ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۸۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است و در حال حاضر ۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. 
***
    مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون دوز رسید   
 آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان می‌دهد مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۸۴ هزار و ۷۳۸ دوز رسیده است. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد تاکنون ۵۸ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۷۶۳ نفر دوز اول، ۴۹ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۷۸۳ نفر دوز دوم و ۲ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۱۹۲ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. براساس این گزارش، مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۸۴ هزار و ۷۳۸ دوز رسید.
 

Page Generated in 0/0061 sec