printlogo


کد خبر: 241819تاریخ: 1400/9/30 00:00
حاشیه‌های پروانه نمایش چند فیلم نباید به خدشه‌دار شدن قانون بینجامد
چپ و راست ندارد به قانون عمل کنید

گروه فرهنگ و هنر: با تغییر دولت‌ها، رویکردها نسبت به اعطای مجوز به ساخت و نمایش فیلم‌ها تغییر می‌کند. فارغ از اشتباه بودن این رویه، شکل گرفتن شوراهای فراقانونی در حوزه فیلم و سریال امر اشتباه‌تری است؛ اول آنکه مسیر تهیه و تصویب آثار باید به‌مثابه قانون اساسی تعیین‌کننده فرآیندها برای چند دهه باشد -که این ماجرا با انعطاف داشتن رویه‌ها و به‌روز شدن آنها منافات ندارد- در ثانی اگر قرار است فیلمی مجوز بگیرد یا به فیلم دیگری مجوز اعطا نشود، مستند به قانون و نهادهای قانونی موجود باید این کار را کرد. چه اینکه ظرفیت قوانین متعدد در این حوزه آنقدر است که بتوان ناظر به آنها عمل کرد. اگر چه فضای عمومی کشور تسامح بیشتری نسبت به گذشته درباره موضوعات اینچنینی را‌ طلب می‌کند اما تشکیل شدن شوراهایی فراقانونی، در خفا یا تصمیم‌گیری و اعطای مجوز به فیلم توقیفی به خاطر جو شبکه‌های اجتماعی در همین ابتدای دولت، فضا را برای ادامه کار سخت‌تر خواهد کرد. ضمن اینکه موجب می‌شود وزارت ارشاد در چشم مخاطبان بیرونی ضعیف و خنثی جلوه کند. بهانه طرح این موضوعات خبری است که توسط خبرگزاری مهر منتشر شده است. مهر ادعا کرده است همه فیلم‌های سینمایی که پیش از این پروانه نمایش دریافت کرده‌اند، برای ورود به چرخه اکران عمومی مجدد توسط کمیته‌ای ۳ نفره زیر نظر رئیس سازمان سینمایی بازبینی می‌شوند. 
یکشنبه ۲۸ آذر با اعلام صریح سازمان سینمایی، اکران فیلم سینمایی «چپ، راست» به کارگردانی حامد محمدی مشروط به اعمال برخی اصلاحات شد؛ فیلمی که طبق اعلام همین سازمان، پیش‌تر و در دولت قبل، موفق به دریافت پروانه نمایش شده بود اما مشروط به اعمال اصلاحات. این اطلاع‌رسانی سازمان سینمایی در حالی که شورای صنفی نمایش پیش‌تر از اکران فیلم «چپ، راست» از چهارشنبه اول دی‌ماه خبر داده بود، با واکنش تند منوچهر محمدی، تهیه‌کننده فیلم مواجه شد که در قالب نامه‌ای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره «هزینه» این تصمیم‌گیری‌ها هشدار داد. در پی این حواشی، شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعتراض شدید به بازبینی مجدد فیلم‌های سینمایی، بر فصل‌الخطاب بودن «پروانه نمایش» برای اکران فیلم‌های سینمایی تأکید کرد. نکته جالب اینکه محمدرضا فرجی، مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی روز گذشته در همان خبر مرتبط با اصلاحات فیلم سینمایی «چپ، راست» گفته بود: «تاکید سازمان سینمایی بر حل مشکلات فیلمسازان و صاحبان آثار از جمله فیلم «چپ، راست» است تا از طریق تعامل دوسویه برخی ایرادات و اشکالات مطرح‌شده از سوی شورای پروانه نمایش قبلی و کمیته بازبینی رفع شود تا سینماها شاهد تداوم رونق و اکران آثار جدید باشند». فرجی اینگونه به‌ صورت ضمنی خبر از فعالیت «کمیته بازبینی» به‌ موازات شورای پروانه نمایش داد. به خاطر ایجاد چنین فضایی، آنطور که مهر ادعا کرده است، در دوران جدید سازمان سینمایی هر فیلمی که قرار است اکران شود (فارغ از اینکه پروانه نمایش دارد یا نه) پیش از نمایش باید توسط کمیته‌ای ۳ نفره متشکل از مشاوران محمد خزاعی و البته زیر نظر خود رئیس سازمان سینمایی بازبینی شود. 
گفته شده پژمان لشگری‌پور، حبیب ایل‌بیگی و محمدحسین نیرومند ۳ عضو این کمیته هستند که در حال حاضر بازبینی فیلم‌های سینمایی را پیش از اکران بر عهده دارند. لشگری‌پور و نیرومند از اعضای شورای پروانه نمایش هستند و ایل‌بیگی، مسؤولیت معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی را بر عهده دارد. در این روند کمیته ۳ نفره درباره فیلم سینمایی «چپ، راست» به اجماع نرسیده‌اند و این فیلم مشمول اصلاحیه شده اما منوچهر محمدی طی جلساتی که با حبیب ایل‌بیگی داشته، اعمال این اصلاحیه‌ها را نپذیرفته است. 
روابط عمومی بنیاد سینمای فارابی در مطلبی در صفحه توئیتر خود، واکنش منوچهر محمدی را حاشیه‌سازی عنوان کرده و نوشته است: عوامل فیلم هیچ‌کدام از اصلاحات شورای قبلی و شورای فعلی را انجام نداده‌اند!
***
آغاز به کار سینما لوتوس در نازی‌آباد
پردیس سینمایی لوتوس با ۱۴ سالن سینما در منطقه نازی‌آباد آغاز به کار کرد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، پردیس سینمایی لوتوس واقع در «لوتوس مال» افتتاح شد و قرار است در جشنواره فیلم فجر با ۶ سالن فعالیت کند. 
علی سرتیپی، مالک پردیس سینمایی لوتوس در بازدید خبرنگاران از این مجموعه گفت‌: 5/2 سال قبل شروع کردیم با بودجه حدود ۵۰ میلیاردتومان که الان اگر بخواهیم این سالن‌ها را تجیهز کنیم، بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان خواهد شد. 
وی افزود: نخستین دغدغه ما هم عشق به سینما بود، چون قطعا این حجم از سرمایه‌گذاری بازگشت نخواهد داشت. چون سالن‌داری بسیار گران شده و همه تجهیزات از خارج کشور وارد می‌شود و غیر از نیروی انسانی، همه هزینه‌های ما با اروپا برابری می‌کند. آنها بلیت را ۱۲ یورو می‌فروشند و ما یک دلار! 
سرتیپی خاطرنشان کرد‌: ما برای ساخت اینجا هیچ وامی نگرفتیم و ان‌شاءالله باز هم سالن خواهیم ساخت. یک حمایت کوچک توسط سینماشهر زمان آقای مسچی انجام شد. امیدواریم مسؤولان قدر چنین سرمایه‌ای را بدانند. 
مالک پردیس سینمایی کورش گفت: پردیس سینمایی لوتوس ۱۴ سالن دارد که یک سالن بیشتر از کورش است. ۲۵۰۰ صندلی دارد که از این لحاظ دومین سینما بعد از کورش است. این سالن‌ها با یکدیگر از لحاظ طراحی و کاربری متفاوتند. سالن‌های انتظار منحصربه‌فرد و بزرگی دارد. کافه کتاب لوتوس هم از ۱۰ دی‌ماه افتتاح می‌شود. 
سالن‌های این مجموعه مجهز به پخش لیزری و بهترین کیفیت صدای موجود است. ۲ سالن وی‌آی‌پی دارد که از سالن ایران‌مال بزرگ‌تر است. سرتیپی گفت: این پردیس در منطقه‌ای گسترده و پرجمعیت قرار دارد که مردم آن هیچ فرقی با مردمی که نیاوران هستند، ندارند و ان‌شاءالله از قطب‌های خوب سینمای ایران می‌شود. ما یک کار مطالعاتی کردیم و متوجه شدیم ۵۷ درصد مخاطبان سینما کورش از این منطقه بوده‌اند. وی افزود: این پردیس را موقتا با ۴ سالن راه‌اندازی کردیم و طی هفته‌های آینده طی مراسمی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد. مالک پردیس لوتوس در پاسخ به اینکه آیا قصد اعمال تخفیف بیشتر در روزهای هفته به صورت نیم‌بها را دارید، گفت: برنامه‌هایی در آینده داریم که بعدا اعلام خواهد شد. سالن شماره یک مجموعا ۲۱۴ صندلی دارد که  استانداردهای آتش‌نشانی را کسب کرده و ۴ جا برای معلولان هم برای آن تعبیه شده است. سالن‌های دیگر هم برای استفاده از کم‌توانان مناسب‌سازی شده است. همچنین سالن شماره ۹ دومنظوره است، پرده متحرک دارد و امکان اجرای تئاتر در آن فراهم است.

Page Generated in 0/0068 sec