سکوت فدراسیون فوتبال و مهدویکیا پس از اقدام غیراخلاقی پوشیدن پیراهن منقوش به پرچم رژیم صهیونیستی
جمعه 26 آذر برای رسمیت یافتن تورنمنت عرب کاپ از سوی فیفا، دیداری نمادین میان ستارگان عرب و منتخب ستارگان جهان در قطر برگزار شد که مهدی مهدویکیا هم در تیم ستارگان عرب بازی کرد. این بازی اما حواشیای داشت، از جمله اینکه روی پیراهن تیمها پرچم کشورهای عضو فیفا و همچنین «رژیم صهیونیستی» نقش بسته بود.
این بار صحبت از حضور مهدی مهدویکیا به عنوان یک بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان در یک بازی پرحاشیه و پوشیدن پیراهنی با پرچم رژیم اشغالگر قدس نیست، بلکه صحبت از حضور سرمربی تیم ملی فوتبال امید ایران است. شخصیت حقوقی او در این ماجرا پررنگتر از جنبه حقیقی او است؛ فردی که با فدراسیون فوتبال ایران قرارداد دارد اما بعد از گذشت چند روز از این اتفاق حتی حاضر نشده یک کلمه در این باره صحبت کند، توضیح دهد یا معذرتخواهی کند. در آن سو فدراسیون فوتبال هم به عنوان متولی امور، سکوت کرده و میخواهد با پاشیدن گرد فراموشی روی این اتفاق تلخ، همگان را به عبور بیصدا از این حادثه دعوت کند اما مادامی که فدراسیون و مهدی مهدویکیا به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال امید ایران، در این باره رسما حرف نزنند و عذرخواهی نکنند، نباید از قضیه به این سادگی عبور کرد. تاسفبار آنجاست که رسانههای عرب به تمجید از اقدام چند بازیکن تیمهای الجزایر، عربستان و عمان پرداختهاند اما فدراسیون فوتبال ایران در برابر اقدام عجیب سرمربی تیم امید خود سکوت کرده است.
با گذشت چند روز از برگزاری این دیدار نمادین، فدراسیون فوتبال در برابر حضور سرمربی تیم فوتبال امید ایران در این مسابقه سکوت کرده است. یکی از بازیکنانی که در این دیدار حضور داشت، مهدی مهدویکیا، بازیکن و کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال ایران بود که در حال حاضر سرمربی تیم امید است و در مجموعه فدراسیون فوتبال کار میکند. پیشکسوت فوتبال ایران در شرایطی در ترکیب تیم ستارگان عرب به میدان رفت که روی پیراهنهای طراحی شده از سوی مسؤولان برگزاری، پرچم رژیم اشغالگر قدس هم در کنار سایر پرچمها قرار داشت اما وی توجهی به این امر نداشت و با همان پیراهن به میدان رفت. این اتفاق در حالی از سوی بازیکن و کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران رخ داد که چند بازیکن عرب به نشانه اعتراض به حضور یک مربی اسرائیلی (آورام گرانت) در این دیدار و قرار داشتن پرچم رژیم اشغالگر قدس روی پیراهن تیم، از حضور در بازی امتناع کردند و چند بازیکن هم با محو کردن پرچم رژیم صهیونیستی به میدان رفتند. «رابح ماجر» اسطوره فوتبال الجزایر و ۲ ستاره دیگر این کشور با دیدن مربی صهیونیست حاضر نشدند در این بازی شرکت کنند. به همین دلیل، از روی سکوها تماشاگر این مسابقه نمادین و به نوعی عادیساز روابط با رژیم اشغالگر بودند.
«نواف التمیاط» ستاره سابق تیم ملی عربستان و «عماد الحوسنی» ستاره سابق فوتبال عمان هم ۲ بازیکنی بودند که پس از انتشار تصاویر حضور آنها در این دیدار مشخص شد پرچم رژیم اشغالگر قدس را از روی پیراهن خود پاک کرده بودند تا از این طریق به رسمیت نشناختن این رژیم را نشان دهند.
اتفاقات حاشیهای این دیدار در رسانههای عربزبان بازتاب زیادی داشت و بسیاری از کارشناسان فوتبال به تمجید از رفتار بازیکنانی پرداختند که رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت نشناخته بودند. با این حال مهدی مهدویکیا که سرمربی تیم فوتبال امید ایران است، در اقدامی عجیب و بدون توجه به این مساله با همان پیراهن به میدان رفت و تاکنون هم واکنشی به این اقدام خود نداشته است. در این میان فدراسیون فوتبال نیز در مواجهه با این رفتار سرمربی تحت قرارداد خود سکوت کرده و تاکنون هیچ واکنشی به این حرکت مهدویکیا نداشته است. مهدویکیا هم به بهانه زندگی در کشور دیگری (آلمان) تماس تلفنی خبرنگاران را پاسخ نداده است و میخواهد با زیرکی از زیر بار قضیه شانه خالی کند اما قطعا نه او و نه فدراسیون این بار نمیتوانند از موضوع به این مهمی شانه خالی کنند.
***
اخراج الخطیب از کمیته ملی المپیک سوریه
از سوی دیگر مهاجم پیشین تیم ملی سوریه پس از حضور در دیدار ستارگان جهان و ستارگان عرب، از کمیته ملی المپیک سوریه اخراج شد. کمیته ملی المپیک سوریه اعلام کرد «فراس الخطیب» بازیکن سابق تیم ملی این کشور در پی حضور در مسابقه تیمهای منتخب کشورهای عرب و تیم منتخب ستارگان جهان که زیر نظر یک مربی صهیونیست در قطر برگزار شد، به دلیل تخلف از قوانین و پروتکلهای نمایندگی این کمیته و بیتوجهی به اصول و مبانی کشور اخراج شد. در پی صدور این بیانیه، الخطیب اعلام کرد هنوز چنین مسالهای به شکل رسمی به وی ابلاغ نشده و انتظار داشته در این باره از او دعوت شود تا نسبت به ارائه توضیحات اقدام کند. مهاجم سابق تیم ملی سوریه مدعی شده از حضور مربی اسرائیلی در این بازی بیخبر بوده است. کاربران سوری در فضای مجازی پس از مشاهده اقدام نواف التمیاط و عماد الحوسنی از ۲ کشور عربستان و عمان که پرچم رژیم صهیونیستی را از روی لباسهای خود پاک کردند، از بیتوجهی فراس الخطیب و برخی دیگر از بازیکنان عرب حاضر در این مسابقه که آن را بیمسؤولیتی در قبال آرمان فلسطین دانستند، انتقاد کردند.
***
اعتراض مردمی به یونس محمود
اعتراضات مردمی به حضور ستارگان فوتبال اعراب و آسیا در یک بازی عادیسازی روابط با صهیونیستها از ایران به عراق رسید. جنجال از زمانی آغاز شد که حضور آورام گرانت اسرائیلی به عنوان مربی تیم منتخب جهان خبرساز شد. بسیاری از مسلمانان و کاربران مجازی این بازی را حربه صهیونیستها برای عادیسازی روابط با کشورهای عرب عنوان کردند. از طرف دیگر فیفا با همدستی صهیونیستها یک پیراهن برای این بازی نمادین طراحی و پرچم رژیم اشغالگر را روی آن چاپ کرد. تمام این دلایل نشاندهنده این است که فیفا برای برگزاری این بازی نمایشی برنامه قبلی داشته و میخواسته به بهانه رسمیت دادن به جام فوتبال اعراب بعد از 60 سال، رژیم صهیونیستی را وارد این موضوع کند تا عادیسازی روابط را از این طریق به دنیا مخابره کند. ۲ نکته اصلی از این بازی نمایشی که دستهای پشت پرده صهیونیستها را بیش از پیش نشان میدهد، یکی نشستن یک مربی صهیونیست روی نیمکت تیم منتخب جهان است تا مقابل ستارگان سابق فوتبال اعراب قرار بگیرد و با آنها در یک بازی نمادین شرکت کند و دومین دلیلی که نشان میدهد فیفا با صهیونیستها همکاری میکند تا روند عادیسازی روابط این رژیم جعلی با کشورهای عربی و مسلمان هموار شود، طراحی پیراهن تیمها با پرچم رژیم کودککش است.
اما موج انتقادات از حضور ستارگان مسلمان در این رقابت، به کشورمان ختم نشده و به عراق هم کشیده شده است. موج بزرگی به خاطر حضور یونس محمود، کاپیتان سابق تیم ملی و نایبرئیس فعلی فدراسیون این کشور در این بازی ایجاد شده است. عراقیها هم بعد از اعتراض ایرانیها وارد عمل شدند و با ایجاد کمپینهای گسترده در فضای مجازی خواهان برکناری اسطوره فوتبال کشورشان از نایبرئیسی فدراسیون شدند. همدلی مسلمانان و روشنفکران جهان در محکومیت این اقدام ناشایست نشان میدهد مردم بیش از پیش آگاه شده و میدانند دشمن صهیونیست از هر ابزاری برای هویت دادن به رژیم جعلیاش استفاده میکند.