printlogo


کد خبر: 241863تاریخ: 1400/10/1 00:00
سخنگوی قوه‌ قضائیه خبر داد
تشکیل ۱۲۵۰ پرونده در رابطه با متخلفان ارز ۴۲۰۰ تومانی

گروه سیاسی: سخنگوی قوه‌ قضائیه با اشاره به سوءاستفاده واردکنندگان از ارزهای 4200 تومانی، گفت: در این باره با ورود دادسرای عمومی و انقلاب، بیش از ۱۲۵۰ پرونده فقط در تهران تشکیل شد که بیش از ۶۰۰ پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارسال و ۵۵۵ نفر هم در این راستا دستگیر شدند. 
ذبیح‌الله خدائیان روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ۶۰ میلیون دلار ارز 4200 تومانی برای واردات کره، گفت: در این باره پرونده‌ای در مرجع قضایی تشکیل نشده‌ است. خبری اعلام شد و برخی مسؤولان گمرک مطالبی را گفتند ولی پرونده‌ای جهت شناسایی و انتساب جرم تشکیل نشده ‌است. سخنگوی قوه‌ قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر برگزاری دادگاه‌های مختلف در سال‌های گذشته درباره تخلفات ارزی و پولی بویژه ارز ۴۲۰۰ و اینکه چه تعداد پرونده در این زمینه رسیدگی شده‌ است، گفت: در رابطه با ارز‌های ۴۲۰۰ تومانی متاسفانه در گذشته افرادی سوءاستفاده کردند که با ورود دستگاه قضایی با برخی از این افراد برخورد شد. وی با بیان اینکه پرونده‌هایی که در ارتباط با ارز ۴۲۰۰ تومانی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل شد، ۳ دسته هستند، ادامه داد: یک دسته ارز‌های وارداتی هستند که در این راستا افراد زیادی اقدام به گرفتن ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا‌های مورد نیاز جامعه کردند اما متاسفانه به تعهد خود عمل نکردند؛ یا کالایی وارد کشور نشد یا کالای مورد نیاز وارد نشد. سخنگوی قوه‌ قضائیه بیان داشت: در این باره با ورود دادسرای عمومی و انقلاب، بیش از ۱۲۵۰ پرونده فقط در تهران تشکیل شد که بیش از ۶۰۰ پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارسال و ۵۵۵ نفر هم در این راستا دستگیر شدند. خدائیان تاکید کرد: مبلغ مطرح شده در این پرونده‌ها، حدود ۱۰ میلیارد دلار بود که شرکت‌های مختلف اخذ کردند. به عنوان مثال شرکتی در مشهد حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار گرفته بود و در جا‌های مختلف نیز به همین شکل اقدام شده بود. وی تصریح کرد: برخی از این افراد با ایجاد شرکت‌های صوری یا استفاده از کارت بازرگانی دیگران، این ارز‌ها را اخذ کردند که تعداد زیادی از این پرونده‌ها اکنون به صدور حکم منجر شده ‌است. به‌ عنوان مثال یکی از آنها پرونده اسدبیگی بود که منجر به صدور حکم شد. سخنگوی قوه‌ قضائیه ادامه داد: دسته دیگر این پرونده‌ها، پرونده‌های ارز صادراتی بود؛ یعنی شرکت‌هایی محصولات خود را به خارج از کشور صادر کرده بودند مانند پتروشیمی‌ها و سایر شرکت‌های غیرپتروشیمی اما ارز را به داخل کشور منتقل نکرده و در اختیار بانک مرکزی قرار نداده بودند که در این راستا بیش از یکصد نفر دستگیر شدند. وی یادآور شد: با اقدام خوبی که آن زمان توسط دادسرای تهران انجام شد و هنوز هم ادامه دارد، ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو از این ارز‌ها بدون ارسال پرونده به دادگاه، به بانک مرکزی تحویل و تسویه شد. خدائیان گفت: برای بقیه موارد نیز پرونده به دادگاه ارسال شد. تعدادی از این پرونده‌ها مربوط به مداخلات ارزی بود که توسط برخی مسؤولان در بانک مرکزی و بانک‌ها صورت گرفته بود و آن پرونده‌ها نیز با کیفرخواست به دادگاه ارسال شد و در‌مورد ۲۳ نفر از متهمان نیز کیفرخواست صادر شد. 
سخنگوی قوه‌ قضائیه افزود: اقدامات خوبی در مرجع قضایی صورت گرفت و امید است با همکاری خوب بانک مرکزی و همکاران در دستگاه قضایی شاهد تسویه دیگر ارز‌هایی باشیم که توسط این افراد گرفته شده یا اگر صادرات داشتند به چرخه اقتصاد بازگشت داده نشده‌ است. 

Page Generated in 0/0115 sec